Home Baby producten De beste elektrische kinderwagens

De beste elektrische kinderwagens

Elektrische steun, verbinden met de app en wat slimme extra's... de toekomst van kinderwagens

door katerina
Gepubliceerd: Laatste update
Slimme elektrische kinderwagen priam

Technologie staat niet stil. Overal om je heen zie je zaken die geautomatiseerd worden. Van elektrische auto’s en e-bikes tot elektrische steps. Stuk voor stuk zijn deze uitgerust met intelligente technologieën die het jou en je gezin onderweg makkelijker willen maken.

Wist je, dat er ondertussen ook al elektrische kinderwagens bestaan? Ja, je hoort het goed. Wie weet behoren deze slimme kinderwagens in de nabije toekomst wel tot de essentials voor jonge ouders.

Dat is helemaal nog niet zo een gek idee, als je bedenkt hoe zwaar een kinderwagen wel kan zijn. Veel modellen zijn uitgerust met opbergruimte voor luiertassen, drinkflesjes, luiers, verschoningsmatjes, eten en drinken, speelgoed …

Daartoe komt dan nog het eigengewicht van je kinderwagen. Met één (of twee) kindjes erin kan dat wel al eens gaan doorwegen. Een steile weg kan daarbij een hele uitdaging zijn.

Wij stellen je daarom graag 2 e-kinderwagens voor, die je het leven makkelijker kunnen maken. We leggen uit hoe ze werken, wat de voordelen zijn en of ze eigenlijk wel veilig zijn.

Blijf je toch liever bij een gewone kinderwagen? Dan kan onze handige kinderwagenkoopgids en top van beste kinderwagens zeker van pas komen.

De beschikbare e-kinderwagens in 2022

 • Beste elektrische kinderwagen:  Cybex e-Priam
  “Deze elektrische variant van de klassieke Cybex Priam staat garant voor comfortabele wandelingen met je baby. Geschikt voor pasgeborenen tot 4 jaar biedt hij extra ondersteuning bij lange wandelingen op alle mogelijke terreinen, ook bij hellingen tot 25 %.”
 • Beste slimme kinderwagen: Emmaljunga NXT90e eStroller (voorlopig beperkt België)
  De slimme sensoren van de eStroller zorgen ervoor dat de 2 motoren een tandje bijsteken waar nodig. Er is bovendien een automatische rem aanwezig die de kinderwagen afremt wanneer je hem loslaat of wanneer de wagen plots in beweging komt.”

Beste elektrische kinderwagen:   Cybex e-Priam

cybex epriam elektrische kinderwagen
 • Assistentie bij hellingen (bergop-/bergafwaarts) en op oneffen terrein
 • Compatibel met de LUXE-/LITE-reiswieg, Priam-zitjes en Cybex-babystoelen
 • Te besturen met één hand
 • Uitgerust met alle comfort van de Cybex Priam kinderwagen
 • Stevig prijskaartje
 • Geen automatisch rem-/veiligheidssysteem

“Bij deze slimme kinderwagen geniet je van het comfort en de voordelen van Cybex gecombineerd met een slimme elektrische ondersteuning.”

De beste elektrische kinderwagen die bij ons verkrijgbar is, is de Cybex e-Priam. Het is de elektrische variant van de klassieke Cybex Priam kinderwagen en staat garant voor comfortabele wandelingen met je baby.

Geschikt voor pasgeborenen tot 4 jaar biedt hij extra ondersteuning bij lange wandelingen op alle mogelijke terreinen, ook bij hellingen tot 25 %. Met een extra verkrijgbare skiset is hij zelfs geschikt voor ritjes in de sneeuw (!). Slimme sensoren op de duwbeugel meten de uitgeoefende kracht en activeren op basis daarvan de elektrische motor. Zo krijg je bergop je extra steun bij het duwen en remt de motor bergaf automatisch af.

Het frame van de Cybex e-Priam is compatibel met LUXE- en LITE-reiswiegjes, alle Priam-zitjes en Cybex-babystoelen. Zo geniet je de voordelen van Cybex (veringen op de 4 all-terrainwielen, ruime boodschappenmand en XXL-zonnekap, comfortabel verstelbaar zitje, makkelijk op te vouwen …) gecombineerd met een slim ondersteuningssysteem.

Een volle batterij gaat zo’n 6 uur mee en kan makkelijk in het stopcontact opgeladen worden. Deze luxe kinderwagen komt wel met een stevig prijskaartje.

Beste slimme e-kinderwagen:   Emmaljunga NXT90e eStroller

elektrische buggy
 • Slimme sensoren voor een comfortabele rit
 • Geluidsarme sterke motoren
 • Automatische (parkeer)rem
 • Veiligheidsalarm via Bluetooth
 • USB-poort om elektronica op te laden
 • Prijskaartje

“Via een usb-poort kan je bv. jouw gsm opladen, die je via Bluetooth met de eStroller-app verbonden hebt. Daarop kan je o. a. de accustatus opvolgen en bepalen hoe sterk je ondersteund moet worden.”

De Emmaljunga NXT90e eStroller is, net zoals de Cybex e-Priam, uitgerust met intelligente sensoren en daarenboven nog voorzien van enkele extraatjes. De sensoren detecteren de duwkracht, snelheid, versnelling en het type ondergrond voor extra stabiliteit en comfort tijdens het wandelen.

Daarbij steken 2 geluidsarme motoren een tandje bij waar nodig, bv. op een helling, een steile weg naar beneden of bij sterke tegenwind. Er is een automatische rem aanwezig die de kinderwagen afremt wanneer je de duwstang loslaat of wanneer de wagen plots in beweging komt.

Je kan je gsm via een USB-poort opladen en je via Bluetooth met de eStroller-app verbinden om o.a. de batterijstatus te checken en de rijondersteuning in te stellen. Ook kan je een veiligheidsalarm activeren dat je een melding stuurt wanneer iemand met je kinderwagen wil gaan lopen.

Dit luxepaardje met technologie van Bosch voldoet aan de hoogste technische eisen en biedt comfort, veiligheid en een verbeterde ergonomie. De geschatte kostprijs ligt tussen 1.699 en 1999 euro.

Op de website van Emmaljunga staat te lezen, dat deze slimme eStroller door de Covid-19-pandemie voorlopig nog niet in de winkels beschikbaar is, maar dit zit er in 2022 misschien wel aan te komen. We houden dit artikel dus zeker up-to-date!

Beste elektrische kinderwagen

Slimme elektrische kinderwagens vergelijken

Wat is een elektrische kinderwagen?

Een elektrische kinderwagen of e-kinderwagen is een kinderwagen met een batterij- en sensorsysteem dat ervoor zorgt dat je minder moeite moet doen bij het duwen en de kinderwagen in balans houdt. De batterij wordt gestuurd door slimme sensoren die o. a. de duwkracht, helling en de regelmaat van de ondergrond kunnen registreren.

Wat zijn de voordelen van een elektrische kinderwagen?

Er kan erover gediscussieerd worden, of een slimme kinderwagen echt nodig is. Toch biedt een e-kinderwagen enkele belangrijke voordelen. Zo is hij gebruiksvriendelijk en gemaakt om jouw ritjes soepel en makkelijk te laten verlopen, vooral wanneer je extra duw- of trekkracht moeten uitoefenen.

Woon je in een regio met veel hoogteverschil? Dan kan ondersteuning bij het bergop of bergaf lopen een grote hulp zijn. Ook wanneer je kinderwagen zwaarbeladen is, duwt de motor probleemloos mee.

Dankzij de extra ondersteuning tijdens het rijden, is een elektrische wagen makkelijk met één hand te besturen. Een slimme kinderwagen kan er ook voor zorgen, dat je makkelijk balans houdt op oneffen terrein zoals bv. op zand of kiezels.

Daarbij gaat de batterij lang genoeg mee en is hij makkelijk op te laden. Verder combineert een e-kinderwagen technologie en een modern design, zodat je reisbegeleider er leuk en eigentijds uitziet.

Goede slimme kinderwagen
Afbeelding:Canva.com

Hoe werkt een elektrische kinderwagen?

Het intelligente rijsysteem van een elektrische kinderwagen is een samenwerking van slimme sensoren en een batterij.

De sensoren detecteren de duw- en trekkracht tijdens het rijden en spelen signalen door naar de batterij. Begin je meer druk uit te oefenen omdat de weg bergop gaat, dan schakelt de elektrische motor aan en helpt hij jou makkelijk en comfortabel naar boven te rijden. Rij je bergafwaarts, dan zal de sensor voelen dat je meer trekkracht moet uitoefenen en zal de batterij de kinderwagen afremmen.

De sensoren kunnen ook oneffen terrein detecteren en de motor de opdracht geven om bij te sturen waar nodig. Een elektrische kinderwagen rijdt wel niet volledig automatisch, je zal de kinderwagen dus ook zelf moet voortduwen.

De batterij gaat een tijdje mee, afhankelijk van de temperatuur en het aantal hellingen. Je kan deze, net zoals bij een elektrische fiets, makkelijk opladen via het stopcontact. Bij de eStroller van Bosch kan je bovendien via een handige app en een Bluetooth-verbinding het batterijniveau raadplegen, de veiligheidsinstellingen aanpassen en de reismodus instellen.

Is een e-kinderwagen veilig?

Een elektrische kinderwagen is het resultaat van vele maanden onderzoek, tests en productontwikkeling. Vooraleer een e-kinderwagen eindelijk op de markt komt, wordt ervoor gezorgd dat het product aan alle nodige Europese veiligheidsnormen en -voorschriften voldoet. Omdat het hier om een elektrische kinderwagen gaat, is het natuurlijk vanzelfsprekend, dat alle onderdelen waterdicht en volledig veilig zijn.

De eStroller van Bosch is daarboven met een veiligheidssysteem uitgerust dat de kinderwagen automatisch afremt wanneer je de controle erover verliest of hem plots loslaat.

Dit remsysteem wordt o. a. getest in windtunnels, die ook in de automobielindustrie gebruikt worden. Daarbij komt de eStroller niet van zijn plaats bij windkracht 7. Dat bewijst dus wel, hoe veilig deze e-kinderwagen is.

Lees meer artikels in de categorie ‘Kinderwagen’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy