Home Baby producten De 5 beste luierbroekjes

De 5 beste luierbroekjes

Makkelijk aan- en uitdoen, geniet van de voordelen van luierbroekjes

door katerina
Gepubliceerd: Laatste update
Beste luierbroekjes

Luierbroekjes of pamperbroekjes zijn het kleine broertje van de klassieke luiers. Hoewel ze zeer makkelijk en snel aan te doen zijn, zijn ze nog niet zo populair als gewone pampers. Dat is best jammer, want vooral bij wilde peuters kunnen deze broekjes een hele verademing zijn. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste luierbroekjes. Je ontdekt welke soorten luierbroekjes er bestaan en wat de voor- en nadelen ervan zijn.

Wat ook nuttig voor jou kan zijn is onze top beste wasbare luiers, net als de beste wegwerpluiers. Sportieve ouders die graag met hun kindje gaan zwemmen kunnen zeker ook een kijkje nemen naar ons overzicht van de beste zwemluiers.

Voor gerelateerde producten zoals praktische luiertassen, luieremmers e.d. verwijzen we je graag door naar de overzichtspagina voor luiers.

LET OP: We raden luierbroekjes aan maar het is aan jou om de juiste maat uit te kiezen!

Onze favoriete luierbroekjes

 • Beste voor actieve baby’s:   Pampers Baby-Dry Pants Luierbroekjes
  “De Baby-Dry luierbroekjes zijn ideaal voor actieve baby’s en bij de zindelijkheidstraining. De binnenlaag bestaat uit microparels die vocht absorberen en de huid laat ademen.”
 • Beste wasbare luierbroekjes:   Blije billetjes trainings-/luierbroekjes
  “Deze wasbare broekjes hebben een waterdichte buitenlaag uit kunststof en een absorberende binnenzijde uit duurzaam bamboe. Ze zijn uiterst geschikt ter ondersteuning bij de zindelijkheidstraining.”
 • Goedkoopste luierbroekjes:   Kruidvat luierbroekjes
  “De budgetvriendelijke luierbroekjes van Kruidvat voelen heel soepel en elastisch aan en zijn vriendelijk voor de huid van je baby. In speciaal absorberende kern zorgt voor een optimale vochtopname overdag en ook ‘s nachts.”
 • Beste voo ‘s nacht:   DryNites absorberende luierbroekjes
  “De pyjamabroekjes van DryNites zijn discreet en sterk absorberend. De leuke Disney-designs laten deze luierbroekjes als echte onderbroekjes uitzien.”
 • Beste hypoallergene luierbroekjes:   Lillydoo Luierbroekjes 
  “De uiterst zachte en hypoallergene luierbroekjes van Lillydoo zijn dermatologisch getest en door specialisten als “zeer goed” beoordeeld. Ze zijn bovendien gecertificeerd volgens o.a. OEKO-TEX en vrij van parfum, formaldehyde en onnodige chemicaliën.”

Beste luierbroekjes voor actieve baby’s:  Pampers Baby-Dry Pants Luierbroekjes

Pampers Baby-Dry Pants Luierbroekjes
 • Huidvriendelijk
 • Absorberende technologie die huid doet ademen
 • Goede pasvorm
 • Hygiënische plakstrip aanwezig
 • Andere pasvorm bij zwaardere kindjes

“De Pampers Baby-Dry Pants zijn dermatologisch getest en OEKO-TEX gecertificeerd. Deze zijn ook verkrijgbaar in leuke superheldenprints.”

De beste luierbroekjes voor actieve baby’s en peuters zijn de Pampers Baby-Dry Pants. Vooral bij actieve baby’s en bij de zindelijkheidstraining tonen deze luierbroekjes hun sterke kanten. Ze zijn handig in gebruik en makkelijk aan- en uit te trekken.

De flexibele tailleband sluit bij elke beweging goed aan. Er is ook een plakstrip aanwezig waarmee je de luier makkelijker kan sluiten en weggooien. Bij stevigere kindjes vallen deze broekjes soms klein uit.

De Pampers Baby-Dry Pants zijn dermatologisch getest en OEKO-TEX gecertificeerd. De binnenlaag bestaat uit microparels die vocht absorberen en de huid laten ademen. Het nadeel aan Pampers is dat het om wegwerp luierbroekjes gaat en er weinig naar duurzaamheid gekeken wordt.

Bij Kruidvat zijn deze luierbroekjes ook in leuke superheldenprints verkrijgbaar. Een evenwaardig alternatief zijn de Pampers Premium Protections Pants. Deze tonen zich zowel overdag als ook ‘s nachts sterk absorberend.

Beste wasbare luierbroekjes: Blije billetjes trainings-/luierbroekjes

Wasbaar Zindelijkheid luierbroekjes
 • Duurzame materialen
 • Wasbaar
 • Drukknoopjes voor ideale pasvorm
 • Leuke prints en designs
 • Geen volwaardige luier
 • Niet volledig absorberend

“Je kan het broekje met de drukknoopjes makkelijk aanpassen. Voor een optimale bescherming tegen ongelukjes gebruik je ook best inlegvelletjes.”

Ben je op zoek naar een wasbaar luierbroekje ter ondersteuning bij de zindelijkheidstraining? Dan zijn de trainings-/luierbroekjes van Blije billetjes voor kindjes van 1,5 tot 3 jaar misschien wel wat je nodig hebt.

Deze zachte broekjes zijn gemaakt van waterdicht PUL (polyester) aan de buitenkant en absorberende bamboe aan de binnenzijde. Je kan ook voor katoenen luierbroekjes gaan omdat dit beter aanvoelt. Ze zijn dan wel niet waterdicht, wat voor ons toch een vereiste is.

Binnenin zitten ook nog 2 microvezellaagjes voor extra absorptie. Je kan het broekje dankzij de drukknoopjes volledig aan het lichaampje van je baby aanpassen. Bovendien oogt het zoals een volwaardig onderbroekje.

Een nadeel is wel dat er geen uitneembare laag is en je heel het broekje moet wassen wanneer het nat is. Dit is vaak zo bij wasbare luiers, en dus ook bij wasbare luierbroekjes.

Dit luierbroekje is geen volwaardige luier. Voor ongelukjes en meer absorptiecapaciteit gebruik je deze broekjes best met inlegvelletjes. De Blije billetjes luierbroekjes zijn wasbaar op 30 graden en verkrijgbaar in meerder kleuren en prints. Wasbare luierbroekjes in dezelfde prijscategorie vind je ook bij HappyBear en Bambino Mio.

Goedkoopste luierbroekjes: Kruidvat luierbroekjes

KRUIDVAT MAAT 5 JUNIOR LUIERBROEKJES.jfif
 • Elastische pasvorm
 • Zacht voor de huid
 • Optimale vochtopname
 • Dermatologisch getest
 • Prijs
 • Geen beschermrandjes aan de benen
 • Doorlekken mogelijk

“Dankzij de elastieken band past het broekje zich voortdurend aan voor een optimale pasvorm. Het is wel jammer dat er geen beschermrandjes aan de benen zijn.”

De goedkoopste luierbroekjes vind je bij Kruidvat. Ga je bijvoorbeeld voor de Junior Luierbroekjes Maat 5, dan betaal je per luierbroekje 28,9 cent en bij een 2-pack 26 cent. Deze budgetvriendelijke luierbroekjes voelen heel soepel en elastisch aan en zijn vriendelijk voor de huid van je baby.

De extra absorberende kern zorgt voor een optimale vochtopname overdag en ook ‘s nachts. Dankzij de elastieken band past het broekje zich voortdurend aan voor een optimale pasvorm.

Er zijn geen beschermrandjes aan de benen, wat voor kleine lekjes kan zorgen bij grote hoeveelheden vloeistof. De luierbroekjes hebben een kleefstrip die het weggooien net iets hygiënischer maken.

Alle luierbroekjes van Kruidvat dragen het Europese Eu Ecolabel, zijn dermatologisch getest en parfumvrij. Bij Kruidvat zijn Minipacks, Midipacks en Jumbo Packs in maat 4 (8-15 kg) tot 6 (16 tot 26 kg) verkrijgbaar.

Uit onze test: “Kruidvat luiers en luierbroekjes genieten van de beste prijs / kwaliteit verhouding. Het zijn goedkope luiers van goede kwaliteit. Tegenover Pampers Premium Protection zijn het fijne luiers. Ze voelen dunner aan en absorberen goed maar minder.

Kruidvat luiers zijn ook iets groter en blijven passen tot het aangegeven gewicht. Onze baby (7 kg) kon geen enkele maat 3 meer aandoen zonder spannen, terwijl het normaal tot 8 kg gebruikt kan worden. Enkel bij Kruidvat viel dit zeer goed mee.”

Beste luierbroekjes nacht: DryNites absorberende luierbroekjes

DryNites absorberende luierbroekjes
 • Leuk design
 • Anti-lekrandjes
 • Sterk absorberend
 • Discreet
 • Prijs
 • Minder absorberend bij hoge volumes

“De elastische zijkanten zorgen bij deze luierbroekjes voor een optimale pasvorm. Er zijn ook anti-lekrandjes aanwezig die lekkage helpen voorkomen.”

Bedplassen kan elk kindje overkomen. De beste luierbroekjes voor ‘s nachts die je door deze fase heen helpen zijn de pyjamabroekjes van DryNites. Het gebruik van luierbroekjes is handig omdat ze makkelijk aan & uit te trekken zijn.

DryNites luiers zijn discrete en sterk absorberende nachtbroekjes met elastische zijkanten voor een optimale pasvorm. Er zijn anti-lekrandjes aanwezig die lekkage helpen voorkomen, net als een dunne absorberende binnenkant.

Dankzij de onopvallende optiek met leuke Disney-designs en de waterafstotende buitenzijde voelt dit luierbroekje zoals een echt onderbroekje aan. De nachtbroekjes komen in maat 4 (16-23 kg) en 6 (17-30 kg) voor zowel jongens als meisjes.

Een gelijkaardig alternatief met een lager prijskaartje en een simpeler design zijn de Pampers Baby Dry Night Pants, beschikbaar voor kleinere kindjes (9-15 kg). Ook de normale Premium Protection Pants van Pampers (maat 4-6) worden door veel ouders als trouwe begeleider ‘s nachts genoemd. Grotere maten vind je bij de pyjamabroekjes van Kruidvat.

Beste hypoallergene luierbroekjes: Lillydoo Luierbroekjes

LILLYDOO luierbroekjes
 • Zeer huidvriendelijk
 • Duurzaam geproduceerd
 • Vrij van onnodige chemicaliën zoals formaldehyde
 • Unieke absorptietechnologie
 • Prijs
 • Regelmatiger verversen nodig

“Deze luierbroekjes zijn gemaakt met de laatste technologieën en nemen snel en gelijkmatig vocht op. Het productieproces verloopt duurzaam en is milieuvriendelijk.”

Ben je op zoek naar extra zachte, comfortabele en hypoallergene luierbroekjes voor je baby? Dan zijn de luierbroekjes van Lillydoo het proberen waard. Deze zijn dermatologisch getest en werden naar huidverdraaglijkheid toe door specialisten met een “zeer goed” beoordeeld. Ze zijn gecertificeerd volgens OEKO-TEX, Allergy Certifeid, Dermatest en PETA (vegan) en vrij van parfum, formaldehyde en onnodige chemicaliën. Zo weet je meteen dat er geen schadelijke stoffen aanwezig zijn.

Deze luierbroekjes worden duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd. Dankzij de laatste technologieën nemen deze luierbroekjes snel en gelijkmatig vocht op. Je vindt ze in maat 4 tot 7. Een minpuntje is dat je deze luiers iets vaker moet verversen. Een gelijkaardig alternatief in dezelfde prijsklasse zijn de hypoallergene Harmonie luierbroekjes van Pampers, beschikbaar in maat 4 tot 6 bij Kruidvat.

Tot zover onze favoriete beste luierbroekjes van 2022.

Naast luierbroekjes kan je dus ook gewoon voor herbruikbare- of wegwerpluiers gaan. Deze passen iets beter omdat je de strips zelf kan aanspannen. Natuurlijk is een broekje wat makkelijker, en kan je baby deze zelf leren aan en uit doen.

beste luierbroekjes 2021
Afbeelding: Pexels - Polina Tankilevitch

Luierbroekjes vergelijken

Wat zijn luierbroekjes?

Luierbroekjes zijn luiers met een elastiek, die je net zoals bij een gewoon onderbroekje via de voetjes naar omhoog kan trekken. Het grote voordeel daarbij is dat een luierbroekje rekbaarder is dan een luier met plakstrips en veel meer bewegingsvrijheid biedt. Omdat je het broekje simpelweg in een staande positie kan aandoen, hoeft je kindje niet meer op het aankleedkussen liggen spartelen terwijl jij het probeert stil te houden. Ook hoef je je geen zorgen te maken, dat de plakstrips los gaan schieten.

Bij de meeste grote luiermerken zoals Pampers, Huggies, Kruidvat en DryNites vind je doorgaans ook luierbroekjes. Sommige merken verkopen ook luierbroekjes (of pyjamabroekjes) voor ‘s nachts. Deze hebben een groter absorberend vermogen en zijn geschikt voor grotere kindjes tot 30 kg. Je vindt luierbroekjes ook in wasbare varianten.

De voordelen van een luierbroekje (versus normale luiers) op een rijtje:

 • Snel en makkelijk verschonen zonder onnodig gespartel
 • Je kindje zal rustiger zijn en minder weerstand bieden bij het verschonen. Zo een stoere luierbroek is best leuk.
 • Omdat je geen propere ligplaats meer moet zoeken ben je (vooral onderweg dan) minder plaatsgebonden
 • Je kindje al staande verschonen is properder. Scheur het luierbroekje gewoon langs de zijkanten open en trek het weg. Zo kan je onaangename situaties en ongelukjes met de luierinhoud vermijden
 • Geen geknoei met de kleefstrips. Iedereen kan een luierbroekje verschonen
 • Een handig alternatief voor gewone luiers wanneer je kindje leert zindelijk te worden

Luierbroekjes hebben ook wel 2 minpuntjes t.o.v. normale luiers. Omdat er geen plakstrips aanwezig zijn, kan je het broekje niet perfect op het lichaampje van je baby of peuter afstellen. Zo kan het broekje bijvoorbeeld mooi rond het buikje aansluiten maar dan bij de beentjes veel te los zijn. Dat vergroot dan weer de kans op ongewenste lekjes.

Baby’s en kleine kindjes die een dunnere ontlasting hebben kunnen bij gewone luiers meer baat hebben. Aan luierbroekjes hangt ook een hoger prijskaartje. Het is daarom zeker interessant om promoties in het oog te houden.

welke luierbroekjes zijn beste
Afbeelding: shutterstock

Vanaf wanneer begin je best met luierbroekjes?

Je kan jouw kleintje luierbroekjes aandoen vanaf zo een 8 maanden. Rond die periode begint een baby’tje meer te bewegen, zal het langzaam gaan rechtstaan en wordt het echt actief. Dat wil zeggen dat ze ook op het verschoningskussen veel actiever zullen rondspartelen.

De meeste ouders maken luierbroekjes een belangrijk onderdeel bij het zindelijk worden van hun kleine spruit. Het geeft je kindje meer vrijheid en autonomie, want zo kan het zelf zijn luierbroekje naar beneden en naar omhoog doen wanneer hij/zij naar het potje wil gaan. Moest er dan toch nog een ongelukje geburen tussen de toiletbezoeken door, dan zorgt het luierbroekje dat alles mooi opgevangen wordt.

Welke maten voor luierbroekjes bestaan er?

De kleinste maat voor luierbroekjes is 3 en is geschikt voor kindjes vanaf 6 kilo. Sommige merken beginnen pas bij maat 4 vanaf 8 kilo. Maat 5 is dan 12-17 kg, maat 6 is 15+ kg en maat 7 is 17+ kg. Sommige merken hanteren andere maten, lees dus zeker altijd goed de beschrijving.

goede luierbroekjes absorberen
Afbeelding: Pexels - Sarah Chai

Lees meer artikels in de categorie ‘luiers’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy