Home Baby producten De 5 beste babygyms

De 5 beste babygyms

Het eerste echte speeltje voor je baby, met een babygym stimuleer je de eerste bewegingen

door Sanne
Gepubliceerd: Laatste update
Beste babygym kopen

We zoeken de beste babygym, want hoewel baby’s nog niet veel kunnen, ze zijn in volle ontwikkeling! Babygyms trainen niet alleen de motorische vaardigheden van je kind, maar ook de hersens en zintuigen. Alle kleuren, texturen en vormen zijn boeiend om naar te kijken en houden je kindje op een speelse, maar leerrijke manier bezig. Naarmate hij groeit, zal hij of zij ook spelenderwijs zijn motorische vaardigheden ontwikkelen.

Er bestaan heel wat soorten babygyms, met felle kleurtjes en allerlei snufjes tot minimalistische houten modellen. Omdat ouders verschillen bieden we een suggestie per categorie. Zo zijn we zeker dat er een model tussen zit dat bij jouw stijl van opvoeden past.

Onze selectie babygyms

 • Mooiste houten babygym:  LITTLE DUTCH HOUTEN BABYGYM
  “Minimalistische houten babygym. De combinatie van hout en zachte pastelkleuren maakt dit een niet-schreeuwerige babygym die zowel ouders als baby’s aanspreekt.”
 • Meest veelzijdige babygym:   TINY LOVE DEVELOPMENTAL GYMINI BOHO CHIC
  “Deze babygym houdt mooi het midden tussen speelse kleuren voor kinderen en mooi ontwerp voor ouders. Aan de duurdere kant, maar hoge prijs-kwaliteitsverhouding.”
 • Beste babygym met sterrenprojector:  DEPLAY DELUXE BABYGYM
  “Heel veelzijdige, stimulerende babygym. Niet overprikkelend dankzij de zachte kleuren en afneembare speeltjes. De beste babygym voor wie er vanaf de geboorte al veel plezier aan wil beleven.”
 • Beste interactieve babygym:  DISNEY MR. RAY OCEAN LIGHTS BABYGYM
  “Babygym met de leuke figuurtjes van Finding Nemo, een prachtige lichtshow, volumeregelbare muziek en interessante speeltjes. Vooral voor newborns een topper.”
 • Beste babygym/ballenbad: TODDLY ACTIVITY GYM
  “2-in-1-babygym en ballenbad die op elke leeftijd een nieuwe activiteit te bieden heeft en zo de ontwikkeling van je kind blijft stimuleren. Leuk design voor ouder en kind en erg veel speelplezier.”

Beste houten babygym:        LITTLE DUTCH HOUTEN BABYGYM

Beste babygym mobieltje
 • Meerdere kleuropties
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Betaalbaar
 • Mooi ontwerp
 • Basic, geen snufjes
 • Niet heel stimulerend
 • Tot leeftijd van 6 maand

Deze houten babygym past in elk interieur en is door de zachte uitstraling uiterst geschikt voor de allerkleinsten. Minpunt is dat de babygym niet geschikt is voor baby’s ouder dan zes maanden.

Deze houten babygym van Little Dutch heeft een mooi, minimalistisch en tijdloos ontwerp dat in elk interieur past dankzij de combinatie van hout en een zachte pastelkleur (drie opties: munt, blauw of roze). Er zijn drie speeltjes die verschillende texturen hebben, maar wel gelijkaardige kleuren. Dat deze babygym niet schreeuwerig is maakt hem net zo mooi en elegant, maar kinderen worden wel net iets meer aangetrokken door fellere kleuren.

Voor de allerkleinsten hangen de speeltjes net iets te hoog, maar het stimuleert wel de reflex om te gaan grijpen. Bovendien zal je kleintje niet overprikkeld raken. Jammer aan dit exemplaar is dat hij slechts tot zes maanden te gebruiken is, of vanaf wanneer je kleintje op z’n knietjes gaat zitten (verstikkingsgevaar).

Je kan deze dus niet heel lang gebruiken, maar dankzij het relatief lage prijskaartje is het de beste babygym voor de allerallerkleinsten.

Goede zachte babygym vergelijken

Editor’s pick: beste babygym:    TINY LOVE LUXE DEVELOPMENTAL GYMINI BOHO CHIC

Beste speelmat babygym
 • Langdurig gebruik (3 jaar)
 • Stimulerende speeltjes
 • 20 ontwikkelingsactiviteiten
 • Neutraal design
 • Vrij groot
 • Vrij duur

Prachtige houten babygym die een 2-in-1-functie heeft dankzij de verwijderbare speelboog. Hoge kwaliteit, interessante activiteiten voor je kind en mooi design. Het hoge prijskaartje is een minpunt.

Deze babygym is wat duurder, maar wel dubbel en dik z’n geld waard, vinden wij. De dubbel gevoerde speelmat voelt heerlijk zacht aan en biedt ook ondersteuning. De houten speelboog is van een stevige kwaliteit en geeft in combinatie met de zachte kleuren van de speeltjes een mooie uitstraling. De kleuren zijn bovendien contrasterend genoeg om interessant te zijn voor je kleintje, maar ze zijn niet schreeuwerig.

De Gymini heeft twintig activiteiten om de creativiteit en motoriek van je kleintje te stimuleren, voor pasgeborenen maar ook oudere kindjes. De speelboog is afneembaar, zodat je het speelkleed nog heel lang kan gebruiken.

Gezien het prijskaartje is hij niet voor iedereen een optie. Een betaalbaarder alternatief van Tiny Love is deze Deluxe Gymini Into The Forest, die hetzelfde bosdierenthema heeft en ook een verwijderbare speelboog heeft (niet in hout).

Beste met sterrenprojector:             DEPLAY LUXE BABYGYM

babygym met sterrenprojector
 • Ook met piano
 • Dikkere speelmat
 • Inclusief kussentje
 • Langdurig gebruik (3 jaar)
 • Extra stevige constructie
 • Makkelijke installatie
 • Duur

Dit model heeft ontzettend veel snufjes, maar doordat ze afneembaar zijn kan je mix-en-matchen. Veelzijdig speelgoed dat jaren plezier geeft.

Wie de beste babygym met àlle snufjes wil, zit met deze van DePlay goed. De mat is echt overal op voorzien, zowel voor je kleintje als voor jou als ouder. De speelmat is immers extra dik en stevig en komt inclusief kussentje, dat zowel voor hoofdondersteuning als bij tummy time geschikt is.

Boven het hoofd van het kindje hangen speeltjes en kleine fotokaders waarin je je eigen foto’s kan stoppen. De (afneembare) sterrenprojector projecteert ondertussen een mooie sterrenhemel op het plafond en speelt ook muziek af.

Een leuke extra is de draaibare piano. Wanneer je kleintje ligt, kan hij er vrolijk met zijn beentje tegenaan stampen, wanneer hij al kan zitten, draai je de piano zodat hij er op kan tokkelen. De piano is ook volledig afneembaar.

Het enige wat deze babygym niét heeft, zijn drie AA-batterijen.  Het speeltje in elkaar steken is in amper drie minuten gepiept, waarna je kind zich vrolijk kan gaan uitleven.

Beste interactieve babygym:      DISNEY MR. RAY OCEAN LIGHTS

Babygym speelmat van disney
 • Bekende Disney figuurtjes
 • Lichtspel
 • Vingerpopjes voor interactief spelen
 • Inclusief kussentje
 • Regelbaar volume
 • Minder stabiel

Mooie babygym die vooral dankzij de lichtshow en leuke design de aandacht trekt. Ideaal voor de allerkleinsten, die geboeid zijn door de lichtjes en geluidjes.

Deze Disney-babygym met de figuurtjes van Finding Nemo is super voor de allerkleinsten, dankzij de boeiende lichtshow onder de beschermende vleugel van de vriendelijke Mr. Ray. Baby’s raken niet uitgekeken op de leuke lichtjes, wat grotere kindjes amuseren zich met de speeltjes in verschillende texturen, zoals een spiegeltje, knisperspeeltje en bijtspeeltje.

Ideaal voor pasgeborenen is ook dat het volume regelbaar is, waardoor je baby langzaam kan wennen aan alle nieuwe geluiden en muziekjes. Omdat de speelboog niet gekruist is zoals de meeste babygyms is deze net wat minder stabiel wanneer je baby fel begint te trekken aan de speeltjes. Daarom is hij ideaal voor kleinere baby’s én grotere baby’s die rechtop kunnen zitten en rondsluipen om de verschillende aspecten te onderzoeken.

Een goedkoper alternatief met een licht gelijkaardig design is dit speeldeken van Bright Starts, dat je ook buiten kan gebruiken.

Babygym met ballenbad:         TODDLY EYZO SPEELMAT

babygym met ballenbad
 • Langdurig gebruik
 • Drie speelstanden
 • 2-in-1
 • Veel activiteiten
 • Geen echte nadelen

Veelzijdige babygym die met een simpele aanpassing een heel nieuw speeltje lijkt. Blijft dus boeiend, zowel voor kleine baby’s als grotere speelvogels.

Deze 2-in-1-babygym biedt heel wat speelmogelijkheden aan: gewone speelmat, speelmat met speelboog en ballenbak (al dan niet met speelboog). Wanneer je kindje een bepaalde fase ontgroeid is of de speelmat even beu gezien is, kan je hem in een handomdraai ombouwen en ze een heel nieuw speeltje aanbieden. Deze Toddly heeft een superleuk design, verkrijgbaar in drie opties: schildpad, leeuw of nijlpaard. De kleurtjes zijn best fel, maar de schattigheidsfactor maakt veel goed.

Om van de speelmat een ballenbak te maken, werd gewerkt met een pop-upzijkant uit mesh. Het is geen heel grote ballenbak, maar voor kinderen tot twee jaar zeker en vast een leuke speelplek.

Door de combinatie van de verschillende onderdelen wordt je kind op alle vlakken gestimuleerd om te leren, ontdekken en spelen. Voor de ouders is het mooi meegenomen dat er een handig opbergsysteem voor de ballen is!

Tot zover onze selectie beste babygyms. Uiteraard zijn er nog heel wat andere kwalitatieve modellen. Vergelijk gerust verder, maar sta er ook niet te lang bij stil. Een babygym zal slechts enkele maanden dienen. Daarna kan je baby zich draaien en stillaan kruipen, waardoor de babygym minder en minder gebruikt zal worden. Wil je je kindje even ergens anders veilig laten rusten of spelen? Bekijk ook onze lijst van beste wipstoelen en beste kinderbox!

Beste houten babygym

Babygym vergelijken

Wat is een babygym eigenlijk?

Het is de combinatie van een speelmat en een speelboog, meestal twee gekruiste bogen, maar soms ook eentje of een houten rek, waar speeltjes aan hangen. Het is een speelplekje voor zowel de allerkleinsten, die er rustig kunnen liggen maar tegelijk toch kunnen spelen op maat van hun leeftijd en vaardigheden, en voor grotere baby’s die alles willen bestuderen en verkennen.

Met een babygym kan een kind zowel zijn motorische vaardigheid oefenen als zijn hersenvaardigheden. Het is bovendien een goede plek om even tummy time te oefenen en je kind op een hele andere manier de speelmat te laten ontdekken.

De voordelen van een babygym:

 • Stimuleert coördinatie, evenwichtsgevoel, zintuigen en spierversterking
 • Je kind leert meer controle over zijn lichaam te krijgen
 • Boost zowel fijne als grove motoriek door kleine en grote bewegingen te maken
 • Leert je baby over oorzaak en gevolg: met een welgemikte schop gaat dat speeltje rammelen!
Beste babygym met mobiel

Vanaf wanneer kan je baby een babygym gebruiken?

Sommige babygyms zijn vanaf de geboorte geschikt, maar gezien je baby dan nog veel slaapt en weinig ziet zal hij er niet veel aan hebben. Die eerste drie maanden leg je je baby beter te rusten in een wiegje, kinderbox, wipstoel of gezellig in je armen.

Vanaf drie maanden wordt een baby beweeglijker en krijgt hij meer interesse in de wereld rond hem. Wanneer je dat begint op te merken, is het een goed moment om een babygym in huis te halen. Wordt je baby onrustig of begint hij te huilen? Mogelijk is je baby er nog niet helemaal klaar voor. Je kan dan je baby geregeld enkele minuutjes op de speelmat leggen zodat hij er langzaam aan kan wennen, of kruip er gerust even bij zodat jullie samen alle speeltjes kunnen ontdekken.

welke babygym kopen

Lees meer artikels in de categorie ‘Babykamer’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy