Laatste update op 2 March 2021
Beste wipstoel voor baby's van 2021
Op zoek naar een extra arm? Een wipstoel is handig en makkelijk. Lees de top 5 en kies de beste wipstoel uit.
Baby’s mogen dan wel klein zijn, ze hebben best wel wat spullen nodig. Een wipstoeltje is voor vele ouders een must. Eens je kleintje er is en je beseft dat even rustig ontbijten er voorlopig niet meer inzit, vormt een wipstoeltje een derde arm die jou een tikkeltje meer vrijheid geeft, maar ook je kleintje de kans geeft om op een rustige manier de wereld voor het eerst te ontdekken.
We maken je wegwijs in de wondere wereld van wipstoeltjes, zodat je makkelijk de beste wipstoel voor jouw baby kiest.
21 onderzochte producten
38 gelezen reviews
€ 60 – 85 GEMIDDELDE PRIJS
Video review bekijken
De TOP 5 beste wipstoel 2021:
- Populairste en beste wipstoel: BabyBjörn Bliss
“Mooi, handig en van zeer goede kwaliteit. De BabyBjörn is de bestverkochte wipstoel van de afgelopen jaren.” - Beste elektrische wipstoel: Bo Jungle B-rocker
“Een elektrische wipstoel zorgt voor automatische beweging. Daarbij is dit model stevig en robuust met muziek en vibratie als extra snufjes.” - Wipstoel voor pasgeborenen: Stokke Steps Bouncer
“Een duurzaam en makkelijk aan te passen ontwerp. De Bouncer is bedoelt om mee te groeien en kan van de geboorte gebruikt worden.” - Beste prijs / kwaliteit wipstoel: Maxi-Cosi Kori
“De Maxi-Cosi Kori is ideaal voor die dat een uitstekende wipstoel willen maar toch op het budget letten. Toch gaat de prioriteit naar kwaliteit en niet naar prijs.” - Mooie design & stevige wipstoel: Nuna Leaf Grow
“Mooi, design en ontzettend stevig. De Nuna Leaf heeft een mooi ontwerp, is zeer comfortabel en kan je kinderen dragen tot 60 kg!”
Hoe kies ik de beste wipstoel voor mijn baby?
Er zijn ontzettend veel wipstoelen op de markt. Er zijn een aantal factoren waar je moét rekening mee houden, zoals veiligheid. Mooi meegenomen is dat de wipstoel inklapbaar is en eventueel ook een licht gewicht heeft. Daarnaast is het vooral belangrijk dat je de juiste wipstoel voor jouw gezinssituatie kiest. Is design belangrijk voor jou? Verkies je een elektrische wipstoel of wil je liever niet te vaak batterijen vervangen? Hoeveel wil je voor een wipstoeltje betalen?
Lijst even op welke factoren belangrijk zijn voor jou. Misschien helpt onze top vijf van de beste wipstoelen je alvast op gang.
Beste populaire wipstoel: BabyBjörn Bliss
- Best verkochte wipstoel
- Verschillende kleuren en covers
- Tot 13 kg
- Uitstekende kwaliteit
- Max 3 standen
- Niet voor rechtop zitten
- Duur
De BabyBjörn is niet voor niets de wipstoel met de meeste naambekendheid. Dit wipstoeltje is geliefd bij heel wat ouders en staat op menig geboortelijst. De BabyBjörn is van Zweedse makelij en is built to last. Je kan de Bliss gebruiken voor pasgeborenen (vanaf 3,5 kg) tot twee jaar (of 13 kg). De wipstoel kan dus ook perfect ingezet worden voor meerdere baby’s, want hij is wel zo duurzaam dat hij zelfs bij veelvuldig gebruik in prima staat blijft. Dat mag ook wel, want hij is best prijzig voor wat in essentie een stuk metaal en een stuk stof is. De speelboog moet je apart aankopen.
De Bliss is verstelbaar in drie standen, maar er is geen echte zitstand. Wanneer je baby eraan toe is om meer rechtop te gaan zitten, kan hij dat niet in de Bliss.
Beste elektrische wipstoel: Bo Jungle B-rocker (0-18 kg)
- Van 1 tot 5 jaar
- Tot 18 kg
- Liggen en zitten
- Prijs/kwaliteit
- Muziek en vibraties zijn een pluspunt
- Weinig opties of aanpassingen een minpunt
De Bo Jungle B-Rocker is een wipstoel die je vanaf de geboorte tot ongeveer vijf jaar kan gebruiken, want hij kan een gewicht van liefst 18 kg aan. Je kan hem ook vastzetten, waardoor hij prima als stoeltje voor peuters kan gebruikt worden. De Bo Jungle beschikt ook over een muziek- en vibratiefunctie (werkt op twee AA-batterijen). Wipstoeltjes op zich zijn een goede troost voor baby’s met darmkrampjes, de vibraties kunnen extra rustgevend zijn in geval van kolieken.
De stoel is vrij licht (3,8 kg), plooibaar en beschikt over een afneembare speelboog. Een nadeel is dat de muziek en de vibraties niet apart kunnen worden aangezet. Ook kan je het volume van de muziek niet regelen. De B-Rocker is de goedkoopste wipstoel op deze lijst en biedt gezien zijn lange gebruiksduur wel een mooie prijs-kwaliteitsverhouding.
Wipstoel voor pasgeborenen: Stokke Steps Bouncer
- Gebruiksvriendelijk
- Meegroeistoel – voor meerdere leeftijden
- Compatibel met de step-eetstoel
- Goede prijs / kwaliteit
- Makkelijk wassen
- Licht (3.5 kg) en opklapbaar
- Duur
De Stokke Steps Bouncer is een wipstoeltje dat onderdeel is van het Stokke Steps-gamma, dat onderling combineerbaar is. Zo kan je de Bouncer bevestigen op de Steps-eetstoel. Dat hoeft zeker niet, want de Bouncer is op zich een prima wipstoel, zeker voor pasgeborenen. Hij werd ontwikkeld in samenwerking met de Noorse kinderfysiotherapeut Vibeke Smith Aulie, waardoor hij de beste ondersteuning biedt voor pasgeboren baby’s.
De wipstoel kan je in vier standen zetten, zodat hij meegroeit met je baby. De bekleding is niet alleen wasbaar, maar ook waterafstotend. Handig wanneer je kleintje begint te experimenteren met groenten- en fruitpuree. Die kan je ook geven aan tafel door de wipstoel op de Stokke Steps-eetstoel te bevestigen. De wipstoel kan ingeklapt worden en is met z’n 3,5 kg makkelijk verplaatsbaar.
Goede all-around wipstoel: Maxi-Cosi Kori
- Prijs / Kwaliteit
- Veilig, licht en opvouwbaar
- Ook voor pasgeboren baby’s
- Makkelijk te verstellen
- Verschillende kleuren
- Tot 9kg max
- Simpel ontwerp
Maxi-Cosi is een household name wanneer het aankomt op babyspullen. Handig, veilig en leuk design, en dat is ook wat je van de Kori kan verwachten. Het is een opvouwbare, lichte wipstoel (3,2 kg). Grote troef is dat de Kori slechts één hand simpel verstelbaar is naar een van de drie standen. De Kori beschikt over een inlegje voor pasgeboren baby’s en kan gebruikt worden tot je baby zo’n 9 kg weegt.
De Kori-wipstoel beschikt over een modern design met hout en is beschikbaar in drie kleurencombinaties. Het is niet de goedkoopste, maar wel naar de goedkopere kant. De prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend, want de Kori is een oerdegelijke, mooie wipstoel die perfect doet wat ie moet.
Beste design wipstoel: Nuna Leaf Grow
- Kwaliteit
- Sterk en duurzaam
- Modern ontwerp
- Tot 60 kg …. (60kg!?)
- 1 duw is lang schommelen
- Misschien iets te lang schommelen
- Duur, maar goede prijs / kwaliteit
- Speelboog niet inbegrepen
- Niet opklapbaar – redelijk groot
De Nuna Leaf Grow (een upgrade van de Leaf Curv) is een krachtpatser onder de wipstoelen. Achter het elegante ontwerp schuilt een slimme wipstoel die je kan gebruiken vanaf de geboorte tot liefst 60 kg (!). De Leaf Grow wiegt heen en weer zoals een neerdwarrelend blaadje, of zoals de armen van mama of papa. De wipstoel kan vastgeklikt worden voor bijvoorbeeld voedingen en is verstelbaar naar drie standen. Met één duwtje schommelt de Leaf Grow twee minuten lang. Met de Wind-motorunit blijft hij schommelen.
De Leaf Grow is een dure wipstoel, maar je kan hem wel jàren gebruiken. Toch mocht de speelboog wel inbegrepen zijn. Die moet je nu apart aankopen. Ook is het met 6,9 kg een van de zwaarste wippers. Hij is niet opklapbaar, dus even snel opbergen kan niet (je kan hem wel uit elkaar halen). Dankzij het design misstaat hij evenwel niet als vast meubelstuk.

Wat is het verschil tussen een wipstoel en een schommelstoel?
Een schommelstoel voor baby’s werkt automatisch (op batterijen of elektrisch) en maakt een, je raadt het, schommelende beweging. De bewegingen gaan van voor naar achter en/of zijwaarts. Je kan ook vaak de snelheid van de schommelingen instellen.
Wipstoeltjes daarentegen zijn minder vaak geautomatiseerd. De beweging ervan wordt aangedreven door jijzelf of door je kindje. Een wipstoel beweegt op en neer, hoewel sommige wipstoelen een zijwaartse wiegbeweging maken.
Een schommelstoel bevat iets vaker meer snufjes, zoals muziek, vibraties, natuurgeluiden of ruis, maar ook bij wipstoelen zijn er modellen die uitgebreider zijn qua mogelijkheden.
Waarom heb ik een wipstoel nodig?
Een extra arm in je buurt
In het begin zien ze nog niet veel, maar wanneer het zicht van baby’s begint te ontwikkelen worden ze erg nieuwsgierig. Naar het plafond of de mobiel staren vanuit de box of wieg wordt na een tijd best eentonig. Een wipstoeltje biedt hen dan een heel nieuw uitkijkpunt. Ze kunnen rond zich kijken, bewegingen en geluiden in de ruimte volgen en rustig spelen vanuit een comfy zitje.
Een wipstoel is bovendien handig om je baby dicht bij je te kunnen hebben. Zo kan je bijvoorbeeld een douche nemen en je baby meenemen in de badkamer, waar je kleintje ondertussen op een veilige manier gewiegd en geëntertaind wordt.
Polyvalent gebruik
Ook wanneer je baby het moeilijk heeft met dutjes kan een wipstoel heil brengen. Uiteraard is het niet de bedoeling dat een baby urenlang slaapt in een wipstoel, maar het is wel een fijn alternatief wanneer de draagzak of rondrijden even geen optie is. De ritmische beweging van de wipstoel helpt een baby bij het indommelen en ondertussen heb jij je armen vrij (en benen, als je kiest voor een elektrische wipstoel). Blijf wel steeds bij je baby in de buurt wanneer hij in de wipstoel slaapt!
Wanneer je baby wat groter is, kan je in een wipstoel ook de eerste fruit- en groentepapjes geven. Vele wipstoeltjes kan je bovendien gebruiken tot je kind flink wat ouder is. Het is dus vaak een aankoop waar jij en je baby een hele tijd plezier aan beleven.
Hoe werkt zo’n wipstoel precies? Een elektrische wipstoel doet het werk voor jou, andere wipstoeltjes worden aangestuurd door een beweging van jou of de baby zelf.

Vanaf hoeveel maanden kan mijn baby in de wipstoel?
De beste wipstoeltjes kan je lang gebruiken: vanaf de geboorte tot zelfs jaren later. De meeste wipstoelen hebben een (verwijderbare) inzet voor pasgeborenen. Heel wat wipstoeltjes zijn zo gemaakt dat ze ergonomisch geschikt zijn voor zowel de allerkleinsten als voor grotere baby’s.
De meeste wipstoelen kan je gebruiken tot je baby negen maanden is. Er zijn ook wipstoelen die je kan gebruiken tot je kind al een flinke kleuter is. Hoe lang een wipstoeltje gebruikt mag worden, hangt enerzijds af van hoe oud je baby is en anderzijds van zijn gewicht. Belangrijk is, bij elke wipstoel, dat je de veiligheidsvoorschriften volgt en je baby nooit alleen laat wanneer ze in de wipstoel zitten, liggen of slapen.

Wat is het verschil tussen een wipstoel en een schommelstoel?
Een schommelstoel voor baby’s werkt automatisch (op batterijen of elektrisch) en maakt een, je raadt het, schommelende beweging. De bewegingen gaan van voor naar achter en/of zijwaarts. Je kan ook vaak de snelheid van de schommelingen instellen.
Wipstoeltjes daarentegen zijn minder vaak geautomatiseerd. De beweging ervan wordt aangedreven door jijzelf of door je kindje. Een wipstoel beweegt op en neer, hoewel sommige wipstoelen een zijwaartse wiegbeweging maken.
Een schommelstoel bevat iets vaker meer snufjes, zoals muziek, vibraties, natuurgeluiden of ruis, maar ook bij wipstoelen zijn er modellen die uitgebreider zijn qua mogelijkheden.
Ga je voor een schommelstoel of wil je vergelijken – check dan zeker onze top 5 beste schommelstoelen van 2021!