Home Baby producten De 5 beste peuterstoelen

De 5 beste peuterstoelen

Een stoel speciaal voor je kleine peuter

door katerina
Gepubliceerd: Laatste update
Beste peuterstoel

Een must is het niet, maar een peuterstoel is wel een erg leuke aanvulling in de kinderkamer. Ook in de woonkamer staat een peuterstoeltje niet verkeerd. Het geeft je kind bovendien zijn eigen plekje, waar hij zelfstandig kan spelen, maar toch in je buurt blijft.

Was je eerderr op zoek naar nog een ander soort kinderstoel? Waarschijnlijk vind je wat je zoekt in onze koopgidsen rond eetstoelen of autostoelen.

Onze selectie peuterstoelen

 • Beste in hout: Houten kinderstoeltje 1-3 jaar
  “Stevige, duurzame houten peuterstoel met witte details. Beetje basic, maar wel handgemaakt en kan zelf gepersonaliseerd worden.”
 • Beste als volledige set: Konijnenstoeltjes 
  “Prachtige set van twee peuterstoelen met konijnenoren en een tafel in mat wit en hout. Aanrader voor oudere peuters die willen knutselen of tekenen aan een tafeltje.”
 • Multifunctionele peuterstoel: 3-in-1 peuterstoel
  “Praktische, solide 3-in-1 peuterstoel die je ook kan omvormen tot tafeltje. Door de aanpasbare zithoogte kan je de stoel lang gebruiken.”
 • Beste design: Scandinavische kinderstoel van roze eik
  “Kwaliteitsvol stoeltje met houten poten en een comfortabel zitgedeelte. Staat goed in elke kinderkamer, zeker dankzij de meerdere kleuropties.”
 • Best verkochte peuterstoel: Ikea MAMMUT
  “Stabiel, licht en robuust, een van de beste peuterstoelen vind je gewoon bij Ikea. Het ontwerp voelt wat te kinderlijk aan voor sommige ouders, maar kinderen zijn er wel dol op.”

Houten peuterstoel: Houten kinderstoeltje 1-3 jaar

Houten kinderstoeltje 1-3 jaar peuterstoel
 • tot 3 à 4 jaar
 • heel stevig
 • viltjes onder de poten
 • bijpassende tafel verkrijgbaar
 • handgemaakt
 • geen echte nadelen

“Degelijke houten peuterstoel die een flink aantal jaren meekan. Geen showstopper, maar wel een kwaliteitsvolle stoel.”

Dit leuke houten peuterstoeltje is vrij basic qua ontwerp, maar de combinatie van hout en wit past wel in elk interieur en elke kinderkamer. Het witte gedeelte is gelakt, de houten poten zijn onbehandeld, maar wel gladgeschuurd. Mocht je liever een flitsendere kleur willen, kan je dit stoeltje perfect zelf een likje verf geven.

Het stevige stoeltje is handgemaakt en kan ook in combinatie met een bijpassend tafeltje gekocht worden voor wie graag een set heeft. Deze peuterstoel is laag genoeg zodat peuters van één jaar er vlot op kunnen zitten. Hij is in principe geschikt voor kinderen tot drie jaar, maar hij is zeker voldoende breed voor kinderen van vier jaar.

Beste als set: Konijnenstoeltjes

beste houten peuterstoel
 • stevig
 • mooi design
 • neutrale kleuren
 • hout
 • van twee tot vier jaar
 • kindveilige verf
 • iets duurder

“Erg mooie set van twee peuterstoelen met konijnenoren en een tafel, ideaal voor iets oudere peuters. “

Peuterstoeltjes zijn op zich al best schattig, maar met konijnenoren als rugleuning? Te schattig. Deze set van Petite Amélie bestaat uit twee peuterstoelen met voorgenoemde superschattige konijnenoren en een tafeltje. De combinatie van de houten poten met het mat wit is zowel modern als klassiek. Ze werden met kindveilige verf afgewerkt.

De zithoogte is 30 cm, wat het een vrij hoog peuterstoeltje maakt, zeker voor jongere peuters. Omdat er een tafeltje bij hoort, zouden wij deze set ook eerder aanraden voor oudere peuters die aan een tafeltje kunnen spelen. De stoelen zijn vrij zwaar, waardoor ze stevig aanvoelen. Door grotere peuters kunnen ze goed verschoven worden, voor kleine peuters zijn ze net te zwaar. De set wordt aangeraden voor kinderen van twee tot vier jaar.

Multifunctionele peuterstoel: 3-in-1 peuterstoel

3-in-1-peuterstoel
 •  stoel en tafel in één
 • verschillende zithoogtes
 • hout
 • zelf personaliseren
 • hard zitoppervlakg
 • iets duurder

“Simpele, maar leuke houten peuterstoel met twee zithoogtes en die je kan omvormen tot een tafeltje.”

Deze houten peuterstoel vinden we een van de beste peuterstoelen, omdat hij zo multifunctioneel is. Doordat je de zithoogte kan aanpassen, kan je kind er al vroeg gebruik van maken. De hoogte van 14 cm is ideaal voor baby’s van ongeveer een jaar of jonger die al goed rondkruipen, zich optrekken aan iets en er dan langs stappen. De zithoogte van 22 cm is voor grotere peuters die al goed in een stoel kunnen zitten en weer rechtstaan.

Je kan deze stoel ook omvormen in een tafeltje. Jammer vinden we dat, doordat de leuning dan onder het tafelblad zit, er maar één kind tegelijk de voeten onder tafel kan schuiven. Het hout is zeer degelijk, maar een beetje saai. Hout kan je gelukkig wel makkelijk zelf verven. Het zitoppervlak is aan de harde kant, maar dat is snel op te lossen met een kussentje.

Peuterstoel met leukste ontwerp: Scandinavische kinderstoel

Scandinavische peuterstoel
 • meerdere kleuren
 • comfortabel
 • stevig
 • Scandinavisch ontwerp
 • moet gemonteerd worden

“Mooie peuterstoel met Scandinavisch design en moderne look.”

Wie op zoek is naar de beste peuterstoel met het leukste design, zit bij deze stijlvolle kinderstoel van Maisons du Monde goed. Hij is in drie leuke kleuren verkrijgbaar (grijs, wit en roze) en dankzij de combinatie met de poten in roze eik ziet de peuterstoel er modern en trendy uit, maar toch warm en gezellig. Het is best een zwaar stoeltje (3 kg), dus het staat stevig en solide, maar het is iets moeilijker voor kleine peuters om zelf te verschuiven.

Deze stoel staat goed in elke kinderkamer, maar als je graag volledig de girly-toer opgaat, dan is de kinderkaptafel in dezelfde stijl een leuke aanvulling. Maar ook in sobere of net stoerdere kamers staat deze peutersstoel niet mis.

Opgelet: deze peuterstoel wordt in stukken geleverd. De poten moet je nog even monteren aan het zitgedeelte.

Meest verkochte peuterstoel: Ikea MAMMUT

MAMMUT peuterstoel
 • klassieker
 • heel stevig
 • veel kleuropties
 • budgetvriendelijk
 • lichtgewicht
 • “kabouterachtige” look

“Prima peuterstoel van Ikea die zowel licht als stevig is en tegen een stootje kan.”

Deze MAMMUT-peuterstoel van Ikea is een klassieker en zie je vaak opduiken op plekken waar veel kinderen zijn, van de crèche tot de wachtkamer bij de kinderarts. Logisch ook, want de stoel is een heel lichte, maar toch stevige peuterstoel die niet veel kost. Je kan hem bovendien ook buiten gebruiken, dus weet je dat hij tegen een stootje kan.

Het ontwerp doet een beetje “kabouterig” aan en staat minder mooi in de woonkamer, maar kinderen zijn er wel gek op. MAMMUT is beschikbaar in neutraal wit, maar ook in felle kleurtjes, zoals blauwe, roze en rood. Wie een simpelere Ikea-peuterstoel wil, is misschien meer fan van SUNDVIK of KRITTER. Wat Ikea betreft, vinden wij toch deze MAMMUT de beste peuterstoel, omdat zelfs kleinere peuters er vlot op en af kunnen of hem kunnen verplaatsen.

Tot zover onze selectie beste peuterstoelen van 2022.
Je kan ook kiezen voor een polyvalente leertoren. In onze vergelijking bekijken we ook leertorens die als bureau met stoel kunnen dienen. Ook een kinderfauteuil is een leuk meubeltje op kindermaat. Een kinderfauteuil vormt een comfortabel rustplekje, waar je kind gezellig een boekje kan lezen of naar tv kan kijken. Met een peuterstoel schuift je kind dan weer aan tafel, waar hij kan knutselen, tekenen, boetseren of nog veel meer.

Beste populaire peuterstoel
Afbeelding:Canva.com

Peuterstoelen vergelijken

Vanaf wanneer kan je een peuterstoel gebruiken?

Een peuterstoeltje kan je al wel snel in huis halen. Het staat mooi in de kinderkamer, maar vooral: hoe vroeger het er is, hoe sneller je kind zal gaan experimenteren met de stoel. Hij zal er nog niet meteen kunnen opkruipen of op gaan zitten, maar hij zal de stoel proberen te verduwen of er zich aan op te trekken.

Een peuterstoel wordt natuurlijk pas echt interessant wanneer je kind zelfstandig kan zitten. Voor de allerkleinsten is dan een kinderfauteuil mogelijk meer comfortabel, of een peuterstoel met een lage zithoogte en armleuningen. Vanaf ongeveer eenjarige leeftijd zal je kleintje aanstalten maken om in de stoel te gaan zitten en er weer uit te kruipen. Dat herhalen is een plezierig spelletje op zich.

Waarvoor gebruik je een peuterstoel?

In het begin is het vooral een leuk speeltje. Met de stoel op stap gaan en als loopwagentje gebruiken, er rond stappen, er op en weer af kruipen, … Wanneer je kind bewuster gaat zitten, kan hij er rustig een koekje eten of spelen aan een tafeltje. Naarmate hij ouder wordt, wordt het echt een eigen plekje waar je kind kan knutselen, kleuren, spelen met boetseerklei en verf, poppen of auto’s, …

In combinatie met een tafeltje en eventueel nog wat meer stoeltjes wordt het een echt speelhoekje waar je kind zich volop kan uitleven, alleen of met vriendjes, en waar hij kan zitten “zoals de grote mensen”.

Beste peuterstoel in hout
Afbeelding:Canva.com

Welke soorten peuterstoel zijn er?

Over het algemeen is een peuterstoel een eetkamerstoel in miniformaat. Je kan het dus gewoon zien als een stoel aan een tafel, maar dan op maat van je kind. Sommige hebben echter ook armleuningen, een kussentje of een leuke look, zoals de stoeltjes met konijnenoren. Je kan ze dus zo simpel of zo charmant krijgen als je zelf wilt.

Zoek je eerder een plekje waar je kind kan rusten, gezellig hangen en een boekje lezen of naar tv kijken? Dan sluit een kinderfauteuil daar meer bij aan. Dat is een soort zeteltje voor je kleintje.

Een hoge peuterstoel is dan weer een soort eetstoel (ook kinderstoel genoemd, om het helemaal verwarrend te maken) die je aan de eetkamertafel schuift. Die gebruik je meestal wanneer je kleintje de gewone kindereetstoel ontgroeid is. Een hoge peuterstoel ziet eruit als een gewoon peuterstoeltje, maar dan met lange poten. Er is meestal geen eetblad.

Beste multifunctionele peuterstoel
Afbeelding:Canva.com

Lees meer artikels in de categorie ‘Babykamer’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy