Home Baby producten De 5 beste kinderwagens om te lopen

De 5 beste kinderwagens om te lopen

Joggen of hardlopen met de buggy, er zijn meer modellen dan je denkt

door katerina
Gepubliceerd: Laatste update
beste kinderwagen om te lopen

Met een baby’tje in huis kan een beetje tijd voor jezelf en het sporten soms een echte uitdaging zijn. Loop je graag? Dan kan de aanschaf van een speciale kinderwagen om mee te lopen een ideale aanwinst voor jou (en je partner) zijn.

Zo neem je jouw kleine spruit simpelweg mee tijdens jouw loopsessie terwijl jij aan je conditie werkt. Dat zijn twee vliegen in één klap! Er zijn wel enkele zaken waarop je bij je aankoop moet letten. Daarover vertellen we je graag meer over onze zoektocht naar de beste kinderwagen om te lopen.

Onze selectie loopbuggy’s

 • Beste prijs/kwaliteit jogging kinderwagen: Joovy Zoom 360 Ultralight
  “De Joovy Zoom 360 Ultralight biedt waar voor zijn geld. Met grote all-terrain luchtbanden en een schokabsorberende vering bewijst hij zich zowel in de stad als op oneffen terreinen in het park of bos.”
 • Beste allround: Thule Urban Glide 2
  “De Thule Urban Glide 2 is een echte allrounder voor liefhebbers van joggen én lange stadswandelingen. In vergelijking met bv. zijn tegenhanger Thule Glide 2 is deze lichte kinderwagen vooral gemaakt voor in de stad.“
 • Kinderwagen voor (hard)lopers: Cybex Avi
  “De Cybex Avi kinderwagen is met zijn licht frame uit aluminium en grote wielen met luchtbanden geschikt voor professionele lopers. Hij is snel en compact op te vouwen en dankzij de reflectoren ben je in het donker extra zichtbaar.
 • Goedkope jogging kinderwagen: Hauck Runner 2
  “De Hauck Runner 2 is een budgetvriendelijke kinderwagen om te lopen. De aanwezige veringen, de zonnekap en een verstelbare rug- en voetleuning verhogen het zit- en ligcomfort voor je kindje.”
 • Editor’s choice : X-lander X-Run Jogger
  “Deze sportieve kinderwagen is gemaakt voor lange loopsessies. De bijzonder ontworpen draagconstructie met hangstoel zorgt ervoor dat alle schokken door de draagriemen en aanwezige vering opgenomen worden.”

Beste prijs/kwaliteit joggingwagen:  Joovy Zoom 360 Ultralight

Joovy kinderwagen om te lopen
 • Zeer wendbaar en toch stabiel
 • Verstelbaar zitje
 • Bekerhouders en opbergvakje
 • Grote luifel met doorkijkvenstertje
 • Compact op te vouwen
 • Duwstang niet verstelbaar
 • Geen handrem aanwezig

“De Joovy Zoom 360 Ultralight is een goede loopbegeleider die makkelijk en compact op te vouwen is. Wel jammer, dat hij geen verstelbare duwstang heeft.”

De Joovy Zoom 360 Ultralight biedt waar voor zijn geld. Met grote all-terrain luchtbanden (40 cm), een vergrendelbaar voorste wiel en schokabsorberende vering is hij een goede loopbegeleider. Hij bewijst zich zowel in de stad als op oneffen terrein in het park of bos.

Met zijn 12 kg kan hij kindjes tot 35 kg vervoeren. Bovendien is hij compact op te vouwen en zo mee te nemen. Het zitje is verstelbaar en de voetensteun zit hoog boven de grond. Via het plastieken raampje kan je jouw kindje tijdens het lopen in het oog houden.

Verder is de kinderwagen uitgerust met een opbergvak met rits, enkele handige bekerhouders en een grote zonneluifel. Ook inbegrepen zijn een polsband en een bandenpompje voor noodgevallen. Een minpuntje is wel het ontbreken van een verstelbare duwstang en een handrem. Ben je zeer klein of juist zeer groot, dan is deze joggingwagen waarschijnlijk minder geschikt.

De beste allround jogging kinderwagen:   Thule Urban Glide 2

Thule kinderwagen om te lopen
 • Luxe design
 • Handrem
 • Verstelbare duwstang
 • Makkelijk in elkaar te vouwen
 • Reflectiestrepen
 • Prijskaartje
 • Geen slaapstand bij zitje

“Deze jogging kinderwagen is uitgerust met een verstelbare duwstang en zitting. Je kan hem makkelijk opvouwen en er een autostoeltje op aansluiten.”

De Thule Urban Glide 2 is een echte allrounder voor liefhebbers van joggen én lange stadswandelingen. In vergelijking met bv. zijn tegenhanger Thule Glide 2 is deze lichte kinderwagen vooral gemaakt voor in de stad. Het design oogt alvast heel modern en luxueus.

Het voorste wiel is volledig draaibaar en kan je vastzetten. De duwstang is uitgerust met een handrem en in de hoogte te verschuiven. Ook het zitje, uitgerust met een 5-puntsgordel, is naar wens aan te passen. Daarbij is jammer genoeg geen slaapstand aanwezig. Je hebt wel meerdere opbergvakjes en een handig mandje onderaan de kinderwagen.

De Urban Gilde 2 is makkelijk op te vouwen en mits een adapter kan een autostoeltje bevestigd worden. Er zijn reflectiestrepen op de wielen en op de zonnekap aanwezig voor een betere zichtbaarheid in het donker. Aan deze degelijk uitgeruste kinderwagen hangt een stevig prijskaartje.

De beste kinderwagen voor professionele (hard)lopers:         Cybex Avi

cybex kinderwagen om te lopen
 • Voor professionele lopers
 • Verstelbaar zitje tot slaapstand
 • Handrem
 • Verstelbare duwstang met antisliplaag
 • Geschikt voor alle terreinen
 • Prijs

“De aanwezige vering vangt tijdens het lopen alle schokken op en met de handrem heb je steeds volledige controle over de kinderwagen. De duwstang is verstelbaar en voorzien van een antisliplaag en een polsriem.”

De Cybex Avi kinderwagen is met zijn licht frame uit aluminium en grote wielen met luchtbanden geschikt voor professionele lopers. Het zitje met 360° ventilatie is degelijk gevoerd, verstelbaar tot een ligstand en uitgerust met een 5-puntsgordel en grote zonnekap (UV50+) met geïntegreerd venstertje.

De aanwezige vering vangt tijdens het lopen alle schokken op en met de handrem heb je steeds volledige controle over de kinderwagen. De duwstang is verstelbaar en voorzien van een antisliplaag en een polsriem. Je kan je persoonlijke spullen kwijt in de opbergmand onderaan en in de extra ruimte achteraan het zitje.

De Cybex Avi is snel en compact op te vouwen en dankzij de reflectoren ben je in het donker extra zichtbaar. Mits een GB/Cybex-autostoeltje en bijhorende adapters is deze hardloopbuggy geschikt vanaf de geboorte. Een gelijkaardig alternatief geschikt voor alle terreinen en voor professionele lopers is de Thule Glide 2.

Beste goedkope jogging kinderwagen: Hauck Runner 2

Hauck kinderwagen om te lopen
 • Prijs
 • Compact op te vouwen
 • Lichtgewicht
 • Extra veiligheidsstang vooraan
 • Verstelbare duwstang
 • Geen handrem
 • Niet voor professionele lopers

“Voor extra veiligheid zorgt de parkeerrem, net als een 5-puntsgordel en een extra veiligheidsstang vooraan. Je kan de duwstang naar wens verstellen en er is ook een handig opbergmandje onderaan voor flesjes e.d.”

Een budgetvriendelijke kinderwagen om te lopen is de Hauck Runner 2. Deze kinderwagen van 10 kg beschikt over 3 grote wielen (voorste wiel is vast te zetten) met luchtbanden die ook loopsessies op meer hobbelige paden mogelijk maken. De aanwezige veringen, de zonnekap en een verstelbare rug- en voetleuning verhogen het zit- en ligcomfort voor je kindje. Voor extra veiligheid zorgt de parkeerrem, net als een 5-puntsgordel en een extra veiligheidsstang vooraan. Je kan de duwstang naar wens verstellen en er is ook een handig opbergmandje onderaan voor flesjes e.d.

Een grote plus is dat je de Hauck Runner compact kan opvouwen en zo makkelijk overal mee kan nemen. Door zijn lagere prijs levert hij wel wat aan kwaliteit en stabiliteit in t.o.v. zijn duurdere tegenhangers. Wil je een kinderwagen die ook geschikt is om echt intensief mee te lopen? Dan investeer je best iets meer.

Editor’s choice :   X-lander X-Run Jogger

Baby Jogger kinderwagen om te lopen
 • Grote luchtbanden met voetrem
 • Degelijk materiaal
 • Verstelbare duwstang met handrem en bel
 • Zitje verstelbaar tot ligpositie
 • Geïntegreerd muggennet
 • Maximaal gewicht kindje 15 kg

De wielen zijn groot, voorzien van luchtbanden met een centrale voetrem en makkelijk te demonteren. De achterste wielen staan schuin naar binnen, wat voor meer stabiliteit tijdens het lopen zorgt. “

Onze editor’s choice is de X-run Jogger van het merk X-lander, een sportieve kinderwagen gemaakt voor lange loopsessies. De bijzonder ontworpen draagconstructie met hangstoel zorgt ervoor dat alle schokken door de draagriemen en aanwezige vering opgenomen worden. Zo ligt je baby mooi rustig en stabiel, ook in ligstand.

Wel jammer is dat het zitje maar tot 15 kg kan dragen. De wielen zijn groot, voorzien van luchtbanden met een centrale voetrem en makkelijk te demonteren. De achterste wielen staan schuin naar binnen, wat voor meer stabiliteit tijdens het lopen zorgt. Persoonlijke spullen kan je opbergen in de kleine mand onderaan en de vakjes achteraan het zitje.

De in hoogte verstelbare duwstang is voorzien van een handrem en een handige bel. Het materiaal van de zitting is bovendien OEKO-Tex gecertificeerd en makkelijk wasbaar. Een handige feature is ook het geïntegreerde muggennet en de zonnekap met kijkvenster.

Tot zover onze lijst kinderwagens om te joggen of lopen. Lees hieronder verder en ontdek waar je op moet letten bij het aankopen.

We vergeleken ook gewone 3-in-1 kinderwagens als je eerder een normaal model zoekt. Ben je ook een fietser, dan hebben we ook een lijst favoriete fietskarren voor kinderen of kinderfietsstoeltjes.

vouwbare kinderwagen om te joggen

Kinderwagens om te lopen vergelijken

Wat is het verschil tussen een kinderwagen om mee te lopen en een normale wandelwagen?

Omdat een sportieve buggy of kinderwagen in de eerste instantie gemaakt is om ermee te gaan joggen, zit die anders in elkaar dan een klassieke wandelwagen. Zo zal je zien dat een hardloop kinderwagen lichter is en drie grote wielen heeft. Zo kan je beter en sneller van richting veranderen en bochten nemen. Ook is er een betere vering aanwezig om schokken op te vangen. Bij de meeste modellen vind je hand- en/of voetremmen terug voor extra veiligheid.

Een gewone kinderwagen is niet geschikt om te lopen, omdat zijn 4 wielen minder makkelijk wendbaar zijn. De kans dat de hele kinderwagen bij hogere snelheden of in bochten omvalt is reëel. Ook is een degelijke vering niet altijd aanwezig, wat het ritje voor je kleintje zeer oncomfortabel en onveilig maakt.

Wil je graag een kinderwagen om mee te lopen én te gaan wandelen? Dan kan je gaan voor een multifunctionele kinderwagen zoals bv. de Thule Urban Glide 2.

Wist je dat er zelfs 3-in-1 sportieve kinderwagens zoals bv. de Thule Chariot CX of de Queridoo Sportrex 1 en 2 bestaan? Deze kunnen zowel als fietskar, hardloop buggy en outdoor wandelwagen ingezet worden. Dat is best straf.

Vanaf wanneer kan je met een hardloop kinderwagen gaan joggen?

Het wordt afgeraden om met je baby te gaan lopen die jonger dan 6 maanden is. De reden hiervoor is, dat het nekje en de ruggenwervels dan nog niet sterk genoeg zijn om eventuele schokken op te vangen.

Wat wel mogelijk is, is dat je jouw kindje in een autostoeltje vervoert dat je met een adapter op de babyjogger bevestigd hebt. Is je kindje jonger dan 1 jaar, dan doe je er zeker goed aan om je kinderarts te raadplegen vooraleer je met een hardloop buggy op stap gaat.

beste kinderwagen om te joggen

Waarop moet je letten bij de aankoop van een hardloop kinderwagen?

Een degelijke kinderwagen om te lopen is uitgerust met de nodige elementen die een veilige en comfortabele loopsessie voor jou én je kindje garanderen. Hou bij je keuze alvast de volgende zaken in het achterhoofd:

Wielen en wendbaarheid

Bij de meeste jogger kinderwagens kan je het voorste wiel vastzetten voor meer stabiliteit. De banden zijn meestal luchtbanden, maar kunnen ook massief zijn. Deze laatste zijn minder geschikt voor oneffen paden in het bos.

Ergonomie en comfort

Een verstelbare duwstang is echt onmisbaar. Zeker wanneer je zelf al wat groter bent wil je niet voorovergebogen lopen om je buggy te moeten voortduwen. Zorg dus voor een loopbuggy op maat.

Een goede set schokdempers en veringen zorgt dan weer voor een comfortabele rit voor je kindje, zodat die niet volledig door elkaar geschud wordt tijdens een intense loopsessie. Is je kindje moe?

Bij de meeste modellen kan je het zitje ook in slaapstand verstellen zodat je baby een dutje kan doen terwijl jij jezelf in het zweet werkt.

kinderwagen om te lopen

Veiligheid en zichtbaarheid

Een degelijke kinderwagen om te lopen beschikt over stevige gordels waarmee je jouw kindje veilig en voldoende kan vastmaken aan zijn/haar zitje. Ideaal is een 5-puntsgordel. Ook onmisbaar is een handrem op de duwstang. Je weet nooit wanneer je onverwacht moet remmen. Neem nu dat je plots bergaf gaat of er iets of iemand voor je kinderwagen terechtkomt.

Verder is ook een polsband een extra beveiliging die ervoor zorgt dat de kinderwagen niet plots uit zichzelf begint weg te rollen. Naar zichtbaarheid toe zijn reflectoren, net zoals je die op je fiets hebt, een must. Op die manier ben je ook zichtbaar voor andere weggebruikers. Ga je in het donker lopen, zorg dan zeker ook voor extra verlichting.

Door weer en wind

Vrijwel alle sportieve kinderwagens zijn uitgerust met een scherm en/of kap die je baby beschermt tegen de zon, regen, wind en vervelende insecten. Hou zeker altijd het weer in het oog. Extra dekentjes om je kindje te bedekken worden minder aangeraden, omdat deze kunnen afzakken en tussen de wielen geraken. Een knusse voetenzak zoals bv. de Jollein River Knit is dan een beter alternatief.

Opbergruimte

Een kinderwagen met een baby in is al zeker zwaar genoeg om tijdens het lopen vooruit te duwen. Daar wil je zeker geen extra gewicht in de vorm van een grote luiertas bij. Gelukkig hebben de meeste jogging kinderwagens extra opbergruimte voorzien. Handig voor een extra paar luiertjes, natte doekjes, een drinkfles voor de baby en voor jou, een klein hapje, speelgoed enz.

Lees meer artikels in de categorie ‘ Kinderwagen’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy