We zoeken naar de beste sterrenprojectors voor de kinderkamer. Er zijn weinig dingen die tegelijk zo rustgevend zijn en zo tot de verbeelding spreken als een heldere sterrenhemel.
Ook voor je kindje is sterrenkijken ontspannend. Een sterrenprojector in de kinderkamer kan helpen je kleintje tot rust te brengen net voor het slapengaan, bijvoorbeeld wanneer het bang is in het donker.
Wanneer je een erg onrustig slapertje hebt, kan een sterrenprojector soelaas brengen en je kindje zacht in slaap loodsen, voor een rustige nacht voor baby en ouders. Breng wat magie in de kinderkamer, lees hier verder om een goede sterrenprojector te vinden.
Onze selectie sterrenprojectors voor de kinderkamer
- Beste prijs-kwaliteit: Pabobo bij Bol.com
- Beste goedkope: A Little Lovely Company bij Bol.com
- Beste met muziek: Sophie de Giraf bij Bol.com
- Beste knuffel: TrueLife Slaaptrainer bij Bol.com
- Beste slimme: FlinQ bij Bol.com
- Beste 2-in-1 nachtlamp: Vtech Storikid bij Bol.com
- Beste draadloze: Ik Ben Zo Mooi bij Bol.com
Snel zoeken
Beste prijs-kwaliteit: Pabobo
- Draadloos
- Speelt ook muziek
- Schakelt automatisch uit
- Neutraal design
- Beperkte melodietjes
Dit is een van de beste sterrenprojectors als je er eentje zoekt die degelijk en no-nonsense is. Dankzij zijn kindvriendelijke, maar toch neutrale look past hij in elk interieur. Dit is een draadloze sterrenprojector die op batterijen werkt. Geen gedoe met kabels dus: altijd mooi meegenomen in de kinderkamer.
De Pabobo projecteert een zachte sterrenhemel op het plafond of de muren en kan tegelijkertijd ook een zacht muziekje afspelen. Als je alleen een muziekje wil horen of liever de projectie wil zien zonder muziek, kan dat ook.
Een erg fijne feature is dat de projector automatisch uitschakelt. In het geval van de muziek is dat na een kwartiertje, de sterrenprojectie stopt na 22 minuten. Zo hoef je niet nog de kamer binnen te sluipen en het risico te lopen dat je kind wakker schrikt.
Deze projector werkt met led licht dat niet warm wordt en dus veilig is voor kinderen . Dit is een wat duurder model, maar het is een projector die zowel voor de kleinste baby’s als voor grotere kinderen geschikt is. Je kan hem dus jaren gebruiken, wat de iets hogere prijs goedmaakt.
Beste goedkope: A Little Lovely Company
- Schakelt automatisch uit
- Je kan de kleur van de sterren kiezen
- Mooi design
- Draadloos
- Goedkoop
- Luide tik bij het inschakelen
Dit is een erg mooie sterrenprojector met een lief, licht nostalgisch design met vrolijke bosdiertjes. Als je een goedkope sterrenprojector zoekt, is dit een goede optie. Hij ziet er alvast erg leuk uit, maar er zijn ook enkele interessante snufjes.
Dankzij de timerfunctie schakelt de projector zichzelf na dertig minuten automatisch uit. Je kan de projector ook manueel uitschakelen, maar het knopje maakt een vrij hard geluid bij het indrukken. Je moet ook meerdere keren drukken om het toestel te kunnen uitschakelen, waardoor je baby weer kan wakker worden.
Een ander fijn snufje is dat je de kleuren van de sterren kan kiezen, van vrolijke regenboogkleurtjes tot een rustgevend blauw. Er zijn in totaal vier kleuropties. Deze sterrenprojector is niet de stevigste, maar heeft toch een goede prijs-kwaliteit.
Als je nog niet weet of je kind wel wat zal hebben aan een sterrenprojector, is het een goed idee om een goedkope sterrenprojector te kopen. Als je kleintje het helemaal niet leuk vindt, heb je alvast geen grote kosten gedaan. Dit model is in dat geval zeker een kijkje waard.
Beste met muziek: Sophie de Giraf
- Schakelt automatisch uit
- Muziek of natuurgeluiden
- Draadloos
- Vertrouwd figuurtje
- Vanaf tien maanden
- Volume is niet instelbaar
Sophie de Giraf is een bekend en geliefd figuurtje bij kinderen en ouders. Deze sterrenprojector heeft een vrij eenvoudig design in de typische Sophie-kleuren. Bijzonder is dat de kleine Sophie boven op het toestel ’danst’ op de muziek. Wanneer de sterren op de muur of het plafond geprojecteerd worden, draait Sophie rondjes.
De projector speelt bovendien geluid af, waarbij je kan kiezen uit slaapmuziek of natuurgeluiden. Het volume is best luid en jammer genoeg niet instelbaar. Wel interessant is dat de projector na dertig minuten automatisch wordt uitgeschakeld.
Jammer is dat deze sterrenprojector pas aangeraden wordt vanaf de leeftijd van tien maanden. Gebruikers geven ook aan dat er na enkele maanden gebruik gebreken kunnen ontstaan, zoals dat het figuurtje niet meer ronddraait of dat er ruis te horen valt onder de muziek.
We vinden dit een goede sterrenprojector vinden en raden hem vooral aan wanneer je kleintje (of jijzelf) grote fan is van Sophie.
Beste knuffel: TrueLife Slaaptrainer
- Combineerbare functies
- Instelbaar volume
- Kan in de wasmachine
- Schakelt automatisch uit
- Goedkoop
- Batterijen snel leeg
- Scherp geluid
Deze zachte egelknuffel is een 3-in-1 toestel en het combineert de functies van een sterrenprojector, een white noise machine en een slaaptrainer. Het is een ontzettend veelzijdig ding dat je vanaf de geboorte tot in de kindertijd kan gebruiken. Voor baby’s zijn vooral de sterrenprojector, de slaapmuziekjes en de slaapgeluiden interessant.
Met twaalf muziekjes en vier slaapgeluiden (zoals een hartslag of natuurgeluiden) is er voldoende keuze om het voor je kind boeiend te houden. Een grote troef is het regelbare volume (drie standen). Het geluid en de ruis zijn best scherp, dus een lager volume kan aangenamer zijn.
Het voordeel van de gecombineerde functies is dat het zeer rustgevend werkt. Als je kind net onrustig wordt van de sterrenprojectie, kan je de ruis, de muziek of de hartslaggeluiden proberen.
Doordat de knuffel gewoon veilig mee in bed kan (opgelet: bij baby’s wordt aangeraden niets in het babybedje te leggen), heeft je kind ook steeds zijn vertrouwde vriendje in de buurt.
Wanneer de egel vuil is, kan hij gewoon in de wasmachine, je kan het mechanisme er eenvoudig uit halen. Je hoeft hem niet handmatig uit te schakelen, na dertig minuten doet hij dat automatisch.
Beste slimme: FlinQ
- Bedienbaar vanop afstand
- Met app
- Volledig personaliseerbaar
- Makkelijk te bedienen
- Niet draadloos
- Duur
- Zonder muziek
Deze sterrenprojector is minder op kinderen gericht, maar is wel de beste sterrenprojector met een app. Het design of de projecties zijn niet speciaal voor kinderen ontwikkeld. Dat maakt dat je deze projector ook na de kindertijd nog kan gebruiken, bijvoorbeeld in de woonkamer of in een tienerkamer. Het is een heel makkelijk te bedienen toestel.
Handig is dat je de projector vanop afstand kan inschakelen via de app. Als je kleintje ‘s avonds of ‘s nachts onrustig wordt, kan je via de app de projector snel aanzetten. Dat kan je kind helpen om zichzelf opnieuw in slaap te sussen.
De projector kan je ook bedienen met de hulp van Alexa en Google Home. In de app kan je de projectie volledig personaliseren. Zo kan je kleur- en tijdschema’s toevoegen. Alleen de sterren zelf zijn niet aanpasbaar, die blijven groen.
Jammer is dat je geen muziek kan laten spelen via de projector. Via de app zou je dan bijvoorbeeld eigen muziek of stemopnames kunnen laten afspelen.
Doordat dit geen draadloze sterrenprojector is en hij niet specifiek voor kinderen ontworpen is, vinden we dit de beste sterrenprojector voor wat oudere kinderen die bewust willen genieten van een sterrenhemel boven hun bed.
Beste 2-in-1 nachtlamp: VTech Storikid
- Eigen opname afspelen
- Schakelt automatisch uit
- Nachtlampje
- Regelbaar volume
- Draadloos of bedraad te gebruiken
- Niet geschikt voor kinderen jonger dan drie
- Staat wat wankel
De Storikid is een multifunctionele nachtlamp die enerzijds projecties, waaronder een sterrenhemel, op het plafond laat verschijnen en anderzijds verhaaltjes voorleest. Hij is daarom geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Vooral kinderen die bang zijn van het donker of die elke dag beginnen te protesteren rond bedtijd, zullen baat hebben bij de Storikid.
Er zijn 45 verhaaltjes en kinderliedjes, maar je kan ook zelf een verhaaltje inlezen. Jammer genoeg is er slechts ruimte voor één eigen opname. Wel kan je via de VTech-website extra verhalen downloaden.
Je kan de Storikid gebruiken met batterijen (aangeraden voor jongere kinderen), maar er is ook een AC adapter voor gebruik in het stopcontact. Het volume is regelbaar en er is een timer functie waarmee je bijvoorbeeld kan instellen dat er vijf verhaaltjes worden voorgelezen en dat het toestel zichzelf daarna uitschakelt.
Een minpunt is dat het toestelletje nogal een wankel ontwerp heeft en slechts op één punt rust. Bij een klein stootje valt het daardoor snel om.
Beste draadloze: Mobstore sterrenprojector
- Goedkoop
- Meerdere kleuren (9)
- Gebruiksvriendelijk
- USB oplaadbaar
- Basis kwaliteit
- Merkloos product
- Weinig opties
De meeste projectors op onze lijst kunnen draadloos gebruikt worden, maar dit vinden we nog een goede optie. Goedkoop, makkelijk te gebruiken en makkelijk mee te nemen. Deze merkloze sterrenprojector wordt door heel wat handelaars verkocht en haalt goede reviews.
De batterijduur is beperkt maar je kan opladen via USB of een stroomkabel (niet inbegrepen). Als noodplan kan je ook AAA batterijen gebruiken. Zo heb je verschillende opties maar weet je dat de sterrenprojector altijd werkt.
Tenzij die kapot is, deze projector heeft een lagere kwaliteit en zeer beperkte functionaliteiten.
Tot zover onze lijst beste sterrenprojectors voor de kinderkamer.
Meer advies voor de kinderkamer vind je hier.
Waar op letten bij het kopen van een sterrenprojector?
Voeding, USB of batterij
Als je een sterrenprojector specifiek voor baby’s koopt, kan je kiezen tussen elektrische voeding, USB oplaadbaar of een model op standaard batterijen.
Bij peuters moet je oog hebben voor de veiligheid en ervoor zorgen dat je kleintje niet met de stroomkabel kan spelen om het risico op verstikking te vermijden. Heb je een zeer nieuwsgierig kind, dan kan een draadloze sterrenprojector de beste optie zijn. Let er ook bij baby’s op dat de sterrenprojector buiten bereik staat.
De meeste projectors werken met batterijen. Het voordeel is dat er geen kabels zijn om je zorgen over te maken, het nadeel is dat de projecties en eventuele muziekjes veel energie vragen en je dus bij frequent gebruik de batterijen geregeld moet vervangen.
Nieuwere modellen zijn USB oplaadbaar, oudere modellen hangen vaak af van AA of AAA batterijen die je moet vervangen.
Muziek
De combinatie van sterrenprojecties en muziek kan ontzettend rustgevend zijn. De meeste kinderen zullen zich ontspannen en rustig in slaap vallen, maar ieder kind is anders. Sommige kinderen kunnen net wakkerder worden van de beweging en de kleuren.
Het is dus handig wanneer een sterrenprojector zowel muziek als projecties kan spelen en vooral dat je die apart kan bedienen. In het geval dat je kind net actiever wordt door het licht en de beweging van projecties, kan je proberen of alleen muziek of witte ruis wel rustgevend werkt.
Wanneer je baby wat ouder is, kan je de sterrenprojecties herintroduceren. Je baby doorloopt heel wat (slaap)fases en wat vroeger niet werkte, kan nu misschien dé oplossing zijn.
Voor oudere kinderen die onrustig worden rond bedtijd, kan een sterrenhemel op het plafond het bedtijdverhaaltje boeiender maken. Ook kan je de sterrenprojector onderdeel maken van je bedtijdroutine door samen naar sterren te kijken en nieuwe sterrenbeelden te ontdekken.
Timer
Als je kind moeite heeft om zichzelf in slaap te sussen, kan een sterrenprojector helpen. Wat je dan niét wil, is je kind weer wakker maken doordat je de kamer moet insluipen om het toestel uit te schakelen. Een timer is in sommige gevallen dus een must.
De meeste timers zijn zo ingesteld dat ze zichzelf na een kwartier of dertig minuten automatisch uitschakelen. Sommige projectors hebben een timer die je zelf kan instellen. Dat is een meerwaarde. Voor sommige kinderen zal dertig minuten net te weinig zijn, voor andere is vijf minuutjes voldoende.
Een sterrenprojector die je met een app kan bedienen is nog net wat handiger. Die kan je vanop afstand uitschakelen wanneer je via de babyfoon ziet dat je baby in dromenland is.
Batterij
De meeste sterrenprojectors werken met batterijen. Dat is een handige oplossing omdat je zo kabelvrij bent. Alleen vraagt een sterrenprojector vrij veel energie, zeker wanneer die elke avond langer dan enkele minuten wordt gebruikt. In de praktijk raken AA- of AAA-batterijen dus snel leeg. Een oplaadbare sterrenprojector is bij dagelijks gebruik een aanrader en een milieuvriendelijkere optie.
Een andere mogelijkheid is een sterrenprojector op netstroom. Het voordeel is dat de projector continu kan draaien, het nadeel is dat het gevaarlijker is in een kinderkamer.
Je kan er uiteraard wel voor zorgen dat de projector op een veilige hoogte staat, dat de kabels veilig weggewerkt zijn en dat je kind geen toegang heeft tot het stopcontact.