Home Baby producten Beste babyfoon

Beste babyfoon

door Sanne
697 views

Laatste update op 24 October 2021

Beste babyfoon van 2021

Ver maar toch dichtbij. Met een goede babyfoon kan je je baby van op afstand in de gaten houden. Vergelijk de 5 beste babyfoons van 2021 - met en zonder camera.

Een babyfoon is voor de meeste ouders onmisbaar. Het geeft ons de mogelijkheid om altijd dicht bij onze kleintjes te zijn, ook tijdens hun dutjes en nachten. Maar kies je beter voor een babyfoon met camera of toch zonder? Wat doen al die snufjes en gebruik je die wel? Het is niet zo evident om op zoek te gaan naar de beste babyfoon. Een lijstje met wat de beste babyfoons volgens ons zijn helpt je alvast op weg.

15 onderzochte producten

23 gelezen reviews

€ 20-35 GEMIDDELDE PRIJS

Video review bekijken

TOP 5 beste babyfoon 2021:

 • Beste babyfoon – editor’s pick:             Alecto DVM-200
  “Populaire babyfoon met recht en reden. Sterke prijs-kwaliteit, met helder beeld, op afstand draaibare camera en groot scherm.”
 • Beste babyfoon zonder camera:          Alecto DBX-88 ECO
  “Storingsvrije babyfoon zonder camera, maar met lange batterijduur, goede geluidskwaliteit en batterijbesparende technologieën.”
 • Beste high-end babyfoon met app:          Luvion Grand Elite 3 Connect Plus
  “Bijzonder goed uitgeruste babyfoon die zowel met app als ouder-unit werkt. Voorzien van alle snufjes, maar scoort ook hoog op basisfuncties.”
 • Beste babyfoon prijs-kwaliteit:         HelloBaby HB24
  “Erg goede babyfoon met camera voor een mooie prijs. De HelloBaby heeft genoeg functies om mee te kunnen met duurdere babyfoons.”
 • Beste babyfoon in combinatie met babymonitoring:        Aerosleep OYO
  “Een totaalpakket met haarscherp beeld die ook een oogje in het zeil houdt. Camera in combinatie met smartphone is een handig alternatief voor de traditionele babyfoon.”

Voor de verzorging en veiligheid van je kind zijn er heel wat producten. Een goede babyfoon kan zeer hulpzaam zijn als jij niet altijd bij je kindje kan blijven. Er bestaan allerlei modellen en soorten – Wat is DECT? Is een babyfoon met camera nodig? Welke extra functies zijn handig? We overlopen alle voordelen en nadelen in deze top 5 beste babyfoon.

Beste babyfoon met camera:      ALECTO DVM-200

Waar kan je de camera plaatsen? - Op een hogere kast naast het bedje of een plank boven het bed (opletten voor draden!). Is je camera vanop afstand draaibaar, dan kan je zo meestal wel voldoende zien. - Met een soort statief zoals de Luvion Camera Bracket. Die kan je ergens op plaatsen om zo de camera nog net iets hoger te krijgen. In principe kan je zo’n statief ook ergens rond klemmen, maar in de praktijk blijkt dat niet stabiel genoeg te zijn. - Aan de muur: de camera aan de muur boven je baby’s bed hangen geeft de breedste kijkhoek. Het is ook de handigste hoek als je even wil inzoomen. Met een op afstand draaibare camera kan je zo ook de rest van de kamer zien. De meeste babyfoons komen standaard met een muurbevestigingkit. Tot wanneer kan ik een babyfoon gebruiken? Dat is lastig te bepalen, want het hangt af van jezelf en je kind. De meeste mensen laten de babyfoon weg wanneer hun kind zelfstandig uit z’n bed kan. Op dat moment kan hij naar je toe komen wanneer hij iets nodig heeft of om je roepen. Bij de meeste kinderen is dat rond drie à vier jaar, maar sommige ouders hebben er al voldoende vertrouwen in rond twee jaar, anderen rond vijf jaar. Het kan ook interessant zijn de camera te laten staan, zeker als je een babyfoon met app hebt, zodat je af en toe kan kijken of je kind ’s avonds al wel in bed ligt en niet stiekem terug uit bed is gekropen om te spelen. Ook ’s ochtends kan het handig zijn om even te kijken of je kind al wakker is en via de terugspreekfunctie laten weten dat het nog te vroeg is om op te staan, zonder zelf uit bed te moeten komen.
 • op afstand draaibare camera
 • helder beeld, dag en nacht
 • zoomfunctie
 • tot vier camera’s
 • batterij vrij snel leeg

sterren ratingsterren ratingsterren ratingsterren ratingsterren rating

Prima beeld, interessante functies en een handig schermpje, de Alecto DVM-200 is een goede babyfoon die makkelijk te bedienen en betaalbaar is. Doordat je vier camera’s kan aansluiten, is hij ideaal voor kleine en grote gezinnen.

De Alecto DVM-200 is een van de bekendste babyfoons. Dat is omdat hij heel wat in huis heeft. Vooral de op afstand draaibare camera en het scherpe beeld, zelfs ’s nachts, zijn troeven. Het draagbare schermpje neem je overal met je mee, want het bereik tussen de camera en de ouderunit is 50 meter binnenshuis. Afhankelijk van hoe dik de isolatie in je muren is, kan het signaal verstoord zijn, als je baby bijvoorbeeld op zolder zou slapen en jij in de kelder even op het schermpje wil kijken. In open veld heeft de DVM-200 een bereik van 300 meter.

De ouderunit heeft een voldoende groot scherm, ligt goed in de hand en is praktisch te bedienen. Het beeld is best scherp, maar verwacht geen 4K-kwaliteit, het blijft een LCD-schermpje. Via de ouderunit kan je slaapliedjes afspelen in je baby’s kamer en er is ook een terugspreekfunctie. De batterij gaat voldoende lang mee, ook voor een hele nacht, op voorwaarde dat ze helemaal opgeladen is. Met de DVM-200 kan je tot vier camera’s aansluiten op dezelfde ouderunit, handig als je kinderen tegelijk dutjes doen.

Goede alternatieven zijn de Philips Avent SCD843/01 (duurder) of de Luvion Essential. 

Beste babyfoon zonder camera:     ALECTO DBX- 88 ECO DECT

Beste babyfoon zonder camera
 • Terugspreekfunctie
 • Slaapliedjes
 • Storingsvrij
 • Display met info
 • Geen camera
 • Batterijen apart kopen

sterren ratingsterren ratingsterren ratingsterren rating

Deze babyfoon zonder camera is een praktische, gebruiksvriendelijke babyfoon zonder veel tralala, die gewoon doet wat moet. Hij pikt elk geluid op en door de terugspreekfunctie is er voldoende interactie, ook zonder camera.

De Alecto DBX-85 ECO is een babyfoon zonder camera die van de DECT-technologie gebruikmaakt. Daardoor werkt deze babyfoon zonder problemen draadloos en 100% zonder storing. De ouderunit plaats je in het basisstation of je kan hem ook aan je broek bevestigen met de riemclip. Gezien deze babyfoon zonder camera werkt, is de kwaliteit van het geluid extra belangrijk. Dat zit bij de DBX-88 ECO wel snor: je kan de gevoeligheid van de micro verstellen op vijf niveaus. Klein zuchtje of grote huilbui, de DBX-88 geeft het helder weer. Met de eco- of full eco-modus bespaart de DBX-88 stroom.

Makkelijk is dat je met één knop ook je kind kan toespreken of een slaapliedje kan afspelen om hem te sussen. Vanop de ouderunit kan je ook het nachtlichtje, een zacht licht op de baby-unit, aanzetten. Ook via de baby-unit kan je het nachtlampje en de slaapliedjes inschakelen. Er is ook een temperatuursensor. De temperatuur van de babykamer kan je zien op de display van de ouderunit.

Beste babyfoon met app:         LUVION DUAL GRAND ELITE 3 CONNECT PLUS

goede babyfoon met thermometer en nachtlicht
 • Via smartphone app
 • Ouderunit 5″ grote display
 • Camera bedienbaar
 • Stemactivatie
 • Duur
 • Geen anti-storing
 • Storing is dus mogelijk

sterren ratingsterren ratingsterren ratingsterren rating

Zeer uitgebreide functies, met zowel ouderunit als app en haarscherp beeld. Wifi-verbinding verloopt niet altijd van een leien dakje, maar eenmaal verbonden is de connectie stabiel. Duurder, maar wel goede prijs-kwaliteit.

De Luvion Dual Grand Elite 3 Connect Plus, een hele mondvol, kan nog net iets meer dan de gewone babyfoon. Dankzij de ‘dual mode’ werkt hij immers met zowel ouderunit als je smartphone. De ouderunit pakt uit met een haarscherp 5 inch (12,7 cm) scherm, stemactivatie en uitstekend nachtzicht. Je kan de camera en alle instellingen beheren via de ouderunit, maar ook via een app. De draaibare camera, met zoom, is vanop afstand bedienbaar. De Dual Grand 3 Connect Plus heeft ook een terugspreekfunctie, temperatuurweergave (en –alarm!) en slaapliedjes. Op deze babyfoon kan je in totaal vier camera’s aansluiten.

Heel wat fijne extra’s dus, maar ook de basisfuncties zitten goed bij de Grand Elite 3: 300 m bereik in open ruimte en waarschuwingssignaal bij lege batterij en slechte ontvangst. De Grand Elite is niet altijd makkelijk te verbinden met wifi, dus deze babyfoon is minder geschikt als je een onstabiel wifi-signaal hebt of erg veel isolatie in de muren.

Beste budgetvriendelijke babyfoon:            HELLOBABY HB24

babyfoon met muziek en liedjes
 • Terugspreekfunctie
 • VOX geluidactivatie
 • Langere batterijduur
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Geen nachtlicht
 • Camera niet beweegbaar van op afstand

sterren ratingsterren ratingsterren ratingsterren rating

Minder bekende babyfoon die meekan met de grotere merken, maar toch betaalbaar blijft. Voldoende snufjes, goede beeldkwaliteit, maar iets kleiner scherm. Prima keuze voor zowel thuis als bij de grootouders.

Deze babyfoon met camera pakt uit met heel veel functies voor een zacht prijsje. De HB24 van HelloBaby is een gebruiksvriendelijke babyfoon met voldoende snufjes en een eenvoudige bediening. Het beeld is vrij scherp, ook ’s nachts. De ouderunit heeft geen al te groot scherm, maar het compacte formaat is wel handig om mee te nemen. Dankzij de VOX-geluidsactivatie gaat het schermpje uit tot geluid wordt gedetecteerd, waarna het scherm meteen oplicht. Op die manier wordt het batterijverbruik met 50% verminderd, waardoor de babyfoon 12 uur lang meekan zonder opladen. Wil je het schermpje de hele tijd aan? Dan kan de batterij maximaal 7 tot 8 uur mee.

De HelloBaby HB24 beschikt ook over een terugspreekfunctie, temperatuurweergave, acht slaapliedjes, en een zoomfunctie. Je kan er ook tot vier camera’s op aansluiten. Een leuke extra: op de HelloBaby kan je een alarm instellen dat je eraan herinnert wanneer het slaap- of etenstijd is. Buitenshuis heeft de HelloBaby 300 meter bereik, binnenshuis 50 meter.

Beste babyfoon met alles erop en eraan:        AEROSLEEP OYO SMART CAMERA + SMART MONITOR

babymonitor met app smartphone
 • Haarscherp beeld
 • Terugspreekfunctie
 • Combi met smart monitor
 • Muurbevestiging
 • Geen extra scherm
 • Teveel extra’s – vals gevoel van veiligheid

sterren ratingsterren ratingsterren ratingsterren rating

Interessante bundel voor wie graag alles opvolgt tijdens baby’s slaap, maar kan ook net onrust creëren. De camera apart, in combinatie met app, is een “babyfoon light”: helder, ruim beeld, zonder ouderunit.

Aerosleep is een vaste waarde op het gebied van veilig slapen voor baby’s. Met de OYO duiken ze nog dieper in die slaapwereld. De OYO Smart Camera is niet een standaardbabyfoon, doordat je alleen een camera koopt, zonder ouderunit. De camera verbind je met je smartphone, waar je alles haarscherp kan volgen via een app. De parameters van de app kan je delen met anderen, bijvoorbeeld oma of opa. Wil je de camera bedienen, moet je met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn als de camera zelf.

In combinatie met de Smart Monitor weet je ook de temperatuur, ligpositie en ademhaling van je baby. Dankzij een band die je rond het buikje doet, krijg je inzicht in hoe je baby slaapt. Je kan realtime volgen, meldingen krijgen als je baby van positie verandert en even spieken hoe je baby’s nacht was. Dat je alles op je smartphone ziet is handig, maar dat kan ook een nadeel zijn als je graag continu je kind wil kunnen zien, maar ook je smartphone voor iets anders gebruiken. Het vraagt meer batterij van je smartphone, zeker in combinatie met de Smart Monitor. Een extra ouderunit hadden wij fijn gevonden.

De Motorola Halo+ MBP944 is een goed alternatief, maar omdat de app zonder abonnement beperkt in gebruik is, valt hij buiten onze lijst.

Babyfoons vergelijken

Welke babyfoon heb ik nodig?

Dat hangt ervan af wat je precies verwacht van je babyfoon. Wil je je baby ook kunnen zien, of is hem horen voldoende? Wil je bepaalde extra functies, zoals een temperatuursensor, nachtlichtje en slaapliedjes? Babyfoons zonder camera beschikken niet altijd over die extraatjes, maar de meeste wel.

Babyfoon met of zonder camera kopen?

Babyfoons zonder camera zijn vaak de goedkopere optie. Ze geven duidelijk elk geluid van je baby weer. Babyfoons met camera zijn gevarieerder qua prijs. Er zijn erg dure babyfoons met veel snufjes, maar er zijn ook basismodellen die prima betaalbaar zijn. Het voordeel van de camera is dat je bij twijfel niet de kamer in hoeft en zo de rust van je kind riskeert te verstoren. De ene is niet beter dan de andere, het komt neer op persoonlijke voorkeur. De beste babyfoon is degene die het dichtst aanleunt bij jouw levensstijl.

Babymonitoring

Je kan ook nog een stapje verdergaan en een babyfoon met babymonitoring in huis halen. Die babyfoons houden allerlei extra parameters in de gaten, zoals de ligpositie van je baby (handig bij een buikslaper) en je baby’s ademhaling (via een clip of band). Deze babyfoons werken met een app en zijn vaak alleen te bedienen via de smartphone. Wil je liever je baby continu zien, dan ben je beter met een babyfoon met schermpje/ouderunit.

Elke babyfoon kan je, indien gewenst, combineren met een apart monitoringsysteem, zoals de BabySense van Luvion, de Smart Button-sensor van Monbaby of de OYO Smart Monitor van Aerosleep. Vertrouw uiteraard niet blindelings op de technologie van een babymonitor. Ze kunnen vals alarm geven en zo een gevoel van onrust creëren, maar ze kunnen ook een vals gevoel van veiligheid geven. Bij twijfel, altijd even bij je baby gaan kijken.

babyfoon met smartphone app

Babyfoon met DECT of Wifi?

Het grootste verschil tussen babyfoons is de manier waarop ze verbinding maken tussen de baby-unit en ouderunit of app.

 • DECT of digitaal: werkt storingsvrij en heeft een vrij groot bereik, maar het blijft zo dat hoe meer muren ertussen beide units zitten, hoe minder bereik je hebt.
 • Wifi: handig en makkelijk om te verbinden. Minder geschikt bij een onstabiele of zwakke verbinding. Veiligheid is essentieel, sommige babyfoons zijn onvoldoende beveiligd tegen hackers. Het risico dat iemand meekijkt via je camera is klein, maar het is niet onbestaande. Met deze veiligheidstips kan je het risico ook zelf beperken.

Tweede kind?

Als je meerdere kinderen hebt of nu al weet dat je ooit voor een tweede of derde kind gaat, is het interessant een babyfoon te kopen waarop je meerdere camera’s kan aansluiten. Op die manier hoef je niet met twee ouderunits te sleuren of te switchen tussen apps.

Over het algemeen kan je tot vier camera’s aansluiten, waarbij je op je ouderscherm dan de verschillende camerabeelden tegelijk kan zien, via een splitscreen. Wil je vier camera’s kunnen aansluiten, dan doe je er dus ook goed aan te verzekeren dat je babyfoon een voldoende groot scherm heeft, om alles duidelijk te kunnen zien. Handig is in dat geval ook een babyfoon met app, zodat meerdere personen kunnen volgen.

Hoe moet ik de babyfoon plaatsen?

In het geval van een babyfoon zonder camera plaats je de baby-unit in de buurt van je baby’s bed, bijvoorbeeld op een kastje ernaast. Belangrijk is dat je kind er niet aan kan, en al zeker niet aan de draden.

Bij een babyfoon met camera moet je ook verzekeren dat je baby niet aan de stroomkabel of andere kabeltjes kan, maar moet je ook rekening houden met de kijkhoek. Je hoeft in principe niet het volledige bed te zien, maar als je een erg beweeglijke baby hebt of eentje die graag in de hoek van het bed kruipt, is dat wel handig.

goede babyfoons vergelijken

Waar kan je de camera plaatsen?

 • Op een hogere kast naast het bedje of een plank boven het bed (opletten voor draden!). Is je camera vanop afstand draaibaar, dan kan je zo meestal wel voldoende zien.
 • Met een soort statief zoals de Luvion Camera Bracket. Die kan je ergens op plaatsen om zo de camera nog net iets hoger te krijgen. In principe kan je zo’n statief ook ergens rond klemmen, maar in de praktijk blijkt dat niet stabiel genoeg te zijn.
 • Aan de muur: de camera aan de muur boven je baby’s bed hangen geeft de breedste kijkhoek. Het is ook de handigste hoek als je even wil inzoomen. Met een op afstand draaibare camera kan je zo ook de rest van de kamer zien. De meeste babyfoons komen standaard met een muurbevestigingkit.

Tot wanneer kan ik een babyfoon gebruiken?

Dat is lastig te bepalen, want het hangt af van jezelf en je kind. De meeste mensen laten de babyfoon weg wanneer hun kind zelfstandig uit z’n bed kan. Op dat moment kan hij naar je toe komen wanneer hij iets nodig heeft of om je roepen. Bij de meeste kinderen is dat rond drie à vier jaar, maar sommige ouders hebben er al voldoende vertrouwen in rond twee jaar, anderen rond vijf jaar.

Het kan ook interessant zijn de camera te laten staan, zeker als je een babyfoon met app hebt, zodat je af en toe kan kijken of je kind ’s avonds al wel in bed ligt en niet stiekem terug uit bed is gekropen om te spelen. Ook ’s ochtends kan het handig zijn om even te kijken of je kind al wakker is en via de terugspreekfunctie laten weten dat het nog te vroeg is om op te staan, zonder zelf uit bed te moeten komen.

baby monitor met muziek en slaapliedjes

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy