Home Baby producten De 5 beste duo kinderwagens

De 5 beste duo kinderwagens

Een dubbele kinderwagen voor je tweeling, meerling, of kinderen van verschillende leeftijden

door Sanne
Gepubliceerd: Laatste update
Beste duo kinderwagen

Een kinderwagen kiezen is al een hele opdracht. Hoe maak je dit nog moeilijker? Door twee of meerdere kinderen te hebben. De keuze van de beste duo kinderwagen hangt af van je gebruik, situatie en hoeveel kinderen je hebt. Ook het verschil in leeftijd tussen de kinderen speelt een grote rol.

Een duo kinderwagen voor een tweeling is helemaal anders dan een duo kinderwagen voor peuter en baby.  Lees de top 5 beste duo kinderwagen en vindt een goede kinderwagen dat bij jullie gezin past.

Onze favoriete duo kinderwagens

 • Beste Duo kinderwagen:   BUGABOO DONKEY 3 DUO
  “Comfort, kwaliteit, compact en handig in gebruik. Heb je het budget, dan is dit de beste duo kinderwagen.”
 • Duo kinderwagen voor baby & peuter:   THULE SLEEK
  “Deze duo kinderwagen heeft enorm veel opzetmogelijkheden. Door het polyvalente gebruik zeker een aanrader voor ouders die met allerlei situaties te maken krijgen. Daarbij ook geschikt voor een tweeling!”
 • Goedkope duo kinderwagen:     HAUCK DUETT 3
  “Er is geen beter model dat minder kost, heb je een beperkt budget dan is de Hauck Duett 3 een zeer goede optie. Nog goedkoper? probeer de Hauck Duett 2 als je deze nog kan vinden.”
 • Duo kinderwagen voor grote mensen:     ABC DESIGN ZOOM
  “Door de verstelbare en hoge duwstang is deze geschikt voor grote ouders die anders last van de rug zullen krijgen.”
 • Beste prijs / kwaliteit duo kinderwagen:       TOPMARK 2 COMBI DUO
  “Redelijk stevig, compact, polyvalent in gebruik maar toch gebruiksvriendelijk en heel wat opties voor een beperkt budget. De Topmark is een minder gekend merk maar biedt een uitstekend alternatief voor de beste duo kinderwagen.”

Twee of meer kinderen is niet makkelijk en dus is goed materiaal handig om de druk wat op te vangen. Ook bij tweelingen of meerlingen heb je de keuze tussen een duo kinderwagen of een duo buggy. Wij raden aan te beginnen met een duo kinderwagen zodat de kinderen kunnen liggen en slapen. Een buggy wordt gebruikt eens de baby recht kan zitten. Nadien kan je dan overstappen naar een duo buggy. Onze voorkeuren lees je in de lijst beste duo buggy’s.

Beste duo kinderwagen – naast elkaar:    BUGABOO DONKEY 3 DUO

beste duo kinderwagen vergelijken
 • Makkelijk van Mono naar Duo
 • Niet te breed
 • Gebruik & Comfort
 • Kleine draaicirkel
 • Veel opbergruimte
 • Tweede stoeltje of wieg apart aankopen
 • Adapterset voor autostoel apart aankopen

Eerste in onze lijst beste duo kinderwagens is de populaire Bugaboo Donkey. Een sterke investering, maar in ruil krijg je zeer goede kwaliteit en heel wat extra opties opties en opbergruimte. Daarbij blijft het redelijk compact met een kleine maar vlotte draaicirkel.

De Bugaboo Donkey 3 staat met recht bovenaan onze top 5 beste duo kinderwagens, want de ontwerpers hebben goed nagedacht over de noden van jonge ouders. Een groot voordeel van deze veelzijdige duo kinderwagen is dat je hem binnen drie klikken van een mono- tot een duo kinderwagen kunt omvormen. Hoewel de Donkey 3 in de breedte uitschuift, past hij – zelfs in de breedste stand – nog altijd door gewone deuren.

Bugaboo zet vaak sterk in op gebruiksgemak en wandelcomfort – en dat is ook in dit model een duidelijke troef. Allereerst is deze dubbele kinderwagen uniek dankzij het frame dat je in de breedte kunt uitschuiven. In monostand is er in de ruimte tussen het kinderzitje en het frame een extra zijtas voorzien, waardoor je snel toegang hebt tot je drinkfles, handtas, luiertas of spullen voor onderweg. Buiten de extra opbergruimte is er bij deze tweeling kinderwagen met reiswieg ook nagedacht over draaigemak. De voetrem is licht en gemakkelijk te bedienen. Ook kan de Donkey 3 per zitje tot maar liefst 22 kilo dragen, wat betekent dat jij en je kindjes langer van deze duo kinderwagen kunnen genieten. Mede door al deze mooie snufjes ligt de prijs van de Bugaboo Donkey wel redelijk hoog. Betaal je graag ietsje minder, maar wil je toch graag de beste duo kinderwagen die er op de markt te vinden is? Dan kun je ook kiezen voor de Bugaboo Donkey 2 – een bijna identiek model, maar voor een ietwat lagere prijs.

Tip: breng je, naast je twee kleinsten, ook nog een oudere peuter of kleuter met je mee? Bugaboo verkoopt een los meerijdplankje dat je achterop het frame kunt monteren. Zo ga je eenvoudig en veilig met je drie kids op pad.

Duo kinderwagen voor baby & peuter:       THULE SLEEK

https:/thule duo kinderwagen baby peuter/hetkinderhuis.be/product/thule-sleek/
 • Licht en compact
 • Makkelijk van Mono naar Duo
 • Veel Duo opties – tweeling & Baby / Peuter
 • Geleverd met stoeltje en adapterset
 • Duwstang niet verstelbaar
 • Voor pasgeborenen enkel met inklikbaar autostoeltje

Licht, compact en zeer polyvalent. Zowel in Mono als Duo kinderwagen zijn er ongelooflijk veel verschillende manieren om de koets te gebruiken. Ook de prijs valt goed mee.

Een dubbele kinderwagen met reiswieg die in alle comfort voorziet? Ook die staat in onze lijst van beste duo kinderwagens. Thule heeft namelijk de Sleek op de markt gebracht. Je kindjes zitten boven elkaar, waardoor deze tweeling kinderwagen niet te breed is en nog gewoon door alle deuren past. Daarnaast kun je hem heel gemakkelijk ombouwen tot een monowagen. De zitjes en reiswiegen kunnen in beide richtingen draaien, en je kunt ook je eigen autostoeltje op de Sleek bevestigen – mits je daarvoor een losse adapterset koopt.

Standaard krijg je deze dubbele kinderwagen geleverd met een stoeltje en een reiswieg, inclusief benodigde adapters. Dat is heel prettig voor wie twee kindjes in verschillende leeftijden heeft en dus precies met zo’n model wil beginnen. Ben je eerder op zoek naar een kinderwagen voor een tweeling? Dan zul je er een tweede reiswieg – en/of een tweede zitje – bij moeten kopen. Een groot voordeel van de Sleek is verder dat, zoals de naam al doet vermoeden, het model heel licht en wendbaar is en zeer compact blijft, ondanks de aanwezigheid van twee zitjes. Verder is de bagagemand vrij ruim.

Tip: Voor sportievelingen die graag een rondje hardlopen, bestaat er ook een duo kinderwagen van Thule die speciaal voor joggers is gemaakt. Meer info daarover vind je hier.

duo kinderwagen voor tweeling

Goedkope duo kinderwagen:    HAUCK DUETT 3

goede koop duo kinderwagen
 • Goedkope duo kinderwagen
 • Wendbaar en licht
 • Kan gebruikt worden als mono kinderwagen
 • Reiswieg kun je omvormen tot zitje
 • Tweede reiswieg apart aankopen
 • Kan slechts 1 type autostoel gebruiken (Comfort Fix)
 • Kleine zonnekap

Met een beperkt budget is de Hauck Duett 3 een zeer goede koop. Het heeft de functies van een goede duo kinderwagen maar met licht beperkte opties. Ook de gebruikte materialen zijn iets minder kwalitatief.

De ontwerpers van Hauck brengen een van de beste duo kinderwagens op de markt: een wagen met de zitjes achter elkaar. Daarbij is het achterste zitje ook meteen het onderste. Hierdoor blijft deze duo kinderwagen bijzonder compact. Het kindje in de onderste stoel zit als het ware met zijn of haar voeten in de boodschappenmand. Slim bedacht, en een echte eyecatcher. Voor de veiligheid zijn de achterwielen beschermd met hard plastic, zodat het achterste kindje niet naar de spaken kan grijpen. De stoeltjes laten zich in beide richtingen bevestigen. En heb je op den duur maar één kindje te vervoeren? Dat kun je het achterste stoeltje gemakkelijk verwijderen en functioneert de Hauck Duett prima als monowagen.

Hauck levert de wagen standaard met twee zitjes en een reiswieg. Het is dus de ideale duo kinderwagen voor baby en peuter. Je kunt zelf nog een tweede reiswieg kopen als je deze kinderwagen voor een tweeling wilt gebruiken. Ook kun je er een autostoeltje op bevestigen, maar wel alleen de Comfort Fix van Hauck zelf. Daar heb je overigens geen adapterset voor nodig.

Door de bijzondere vorm van de Hauck Duett 3 zijn er een aantal elementen waar je misschien wat aan moet wennen. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om bij gebruik van twee zitjes nog een luiertas om de duwstand te hangen en zijn de zonneschermen wat klein. Wel een unieke troef: zodra je kindje te groot is geworden voor de reiswieg, kun je de wieg omvormen tot een zitje.

De Hauck Duett is niet de beste duo kinderwagen maar is een zeer waardige optie voor mensen met een beperkt budget.

Beste tweeling kinderwagen:     ABC DESIGN ZOOM

beste duo kinderwagen 2021
 • Zachte prijs
 • Lichtgewicht
 • Hoge duwstang (goed voor grote mensen)
 • Smal ontwerp
 • Reiswieg & adapterset apart kopen
 • Geen mono kinderwagen optie

Knap en smal ontwerp, deze betaalbare duo kinderwagen is een goede optie voor grote ouders die op zoek zijn naar een verstelbare duwstang. Daarnaast is het ook geschikt voor kleinere ouders hoor!

De Zoom van ABC Design is een fijne, compacte duowagen. We vermelden hem graag in onze top 5 beste duo kinderwagens omdat hij ideaal is voor ouders die vaak op weg zijn. Het frame is wat langer dan bij sommige andere duowagens, want de kindjes zitten achter elkaar, maar dankzij de smalle vorm is het toch een wendbaar en zeer lichtgewicht model. Ook zorgt dit design ervoor dat de bagagemand onderin behoorlijk veel ruimte biedt. Je kunt de zitstoeltjes gemakkelijk kantelen als je kindjes toe zijn aan een slaapje.

Deze wagen wordt standaard als tweelingwagen met twee stoeltjes geleverd, die in twee richtingen kunnen draaien. Het is zeker mogelijk om een van die stoeltjes of beide te vervangen door een autostoeltje of reiswieg, maar die worden er niet bijgeleverd. Ook zou je daarvoor een losse adapterset moeten aanschaffen (één reiswieg past wel zonder adapterset).

Door de duwstang te verhogen is dit ook een ideale duo kinderwagen voor grote mensen. Voor de grote lange papa’s en mama’s zorgt dit voor meer wandelcomfort. Daarnaast heeft ABC design nog een hele reeks aan buggy’s en kinderwagens.

Beste prijs / kwaliteit duo kinderwagen:    TOPMARK 2 COMBI DUO 

goede duo kinderwagen kopen
 • Polyvalent gebruik
 • Adapterset bijgeleverd
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Stevig
 • Reiswieg & adapter apart kopen
 • Geen mono kinderwagen optie

Met de Quinny koop je design, functionaliteit en kwaliteit. De kinderwagen oogt klein en normaal maar is zeer efficiënt en makkelijk te gebruiken.

Ook aanwezig in de lijst beste duo kinderwagens is het model van Topmark. De Topmark 2 Combi Duo behoort tot de beste prijs-kwaliteit duo kinderwagens waarbij de zitjes achter elkaar zijn geplaatst. Het frame en de wielen zijn stevig en de duwstang is verstelbaar. In principe levert Topmark het model alleen met twee buggyzitjes, waardoor het op dat moment alleen voor kindjes ouder dan 6 maanden geschikt is. Gelukkig kun je voor een redelijke prijs ook de reiswiegjes en adaptersets bij Topmark aanschaffen. Bovendien levert Topmark zelf al een adapterset waarmee je één Maxi-Cosi op de dubbele kinderwagen kunt vastklikken.

Deze duo kinderwagen voor baby’s en peuters kun je helaas niet ombouwen tot een mono-variant. Wel kun je de zitjes zo draaien dat je kindjes naar voren, naar achteren of naar elkaar kijken. Mede dankzij de gunstige prijs en het gebruiksgemak verdient ook deze dubbele kinderwagen een plekje in onze lijst van beste duo kinderwagens.

Goed duo kinderwagens vergelijken

Hoe duo kinderwagen kiezen?

Kinderwagen voor tweeling of baby & peuter

Wie zelf twee kleintjes verwacht of flinke gezinsuitbreiding heeft gekregen, zal zich na een beetje zoekwerk op het internet waarschijnlijk afvragen: wat is de beste duo kinderwagen voor mij? Dat hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wil jij bijvoorbeeld voor activiteiten blijven doen als je kindjes er eenmaal zijn? Maar ook de leeftijd van je kinderen, de grootte van je auto en de opbergruimte die je nodig hebt, kunnen meespelen in je keuze.

Positionering – boven of achter elkaar

Een belangrijke overweging is of je een duo kinderwagen wilt met de zitjes naast, boven of achter elkaar. Dat kan immers een flink verschil maken. Als je graag gaat shoppen, moet je door allerhande smalle gangpaden kunnen manoeuvreren, waardoor je beter de zitjes achter elkaar plaatst. Maar heb je een krappe auto, een nauwe inkomhal of een kleine lift? Dan is een duowagen waarbij de kindjes boven of naast elkaar zitten misschien juist gunstiger. Heb je een tweeling? Dan is het fijn om tegelijkertijd op beide kindjes zicht te hebben met een brede dubbele kinderwagen.

Polyvalent gebruik van de duo kinderwagen

Tot slot is het de moeite waard om te overwegen welke merken jou ook op de lange termijn gebruiksgemak bieden. Kun je naast de reiswiegjes straks ook zitstoeltjes op de duowagen plaatsen? Is het mogelijk om autostoeltjes van een ander merk eraan te koppelen? En moet je achteraf onderdelen bijkopen om de wagen aan te passen naar de leeftijd? Ook is het goed om te onderzoeken of je duo kinderwagen omgevormd kan worden tot een monowagen en andersom. Dit soort beslissingen kunnen je uiteindelijk veel geld besparen – als je nu een goede investering maakt, heb je straks jarenlang plezier van je aankoop!

beste duo kinderwagen voor baby en peuter of tweeling

Wat is een duo kinderwagen?

Een duo kinderwagen, ook wel een tweelingwagen of dubbele kinderwagen genoemd, is een specifiek model kinderwagen waarin je twee kindjes kunt vervoeren. Men denkt dan vaak aan een tweeling kinderwagen, waarbij er twee dezelfde zitjes op het frame staan. Maar er bestaan ook dubbele kinderwagens voor baby en peuter, waarbij je kiest voor een babystoeltje en een zitstoel. In welke situatie je hem ook gebruikt, een duo kinderwagen garandeert je extra wendbaarheid en wandelcomfort als je met twee kindjes op pad gaat.

Nog meer informatie nodig? Bekijk dan ook hoe je de kinderwagens kan vergelijken en hoe wij tot onze keuze gekomen zijn.

Tot wanneer gebruik je een duo kinderwagen?

 Wanneer kun je stoppen met het gebruik van een duowagen? Dat kan zodra je tweeling of een van je kindjes oud genoeg is om bij je te blijven en met gemak aan de hand te wandelen. Ook geven veel fabrikanten aan dat hun producten geschikt zijn voor kinderen tot 15 kilo, wat overeenkomt met een leeftijd van 1,5 tot 3 jaar. Is een van je kleintjes nog wel afhankelijk van een kinderwagen? Dan kun je voor het gemak overschakelen op een andere wagen, óf je wagen terug ombouwen tot een enkele versie. Heel wat merken bieden namelijk een duo kinderwagen aan die eenvoudig kan schakelen tussen mono- en duostand.

Verschil tussen duo kinderwagen en duo buggy?

Naast duo kinderwagens bestaan er ook duobuggy’s. Maar buggy’s kun je pas gebruiken zodra je kindjes comfortabel en zelfstandig rechtop kunnen zitten. Om de modellen eerlijk te kunnen vergelijken, richten we ons in deze top 5 beste duo kinderwagens daarom alleen op duowagens die ook voor pasgeborenen geschikt zijn. Duo kinderwagens worden in drie varianten gemaakt: met de kinderen naast elkaar, achter elkaar, of boven elkaar. Elk merk en model heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Wij zetten ze graag voor je op een rij!

Welk merk duo kinderwagen?

In onze top 5 beste duo kinderwagens bespreken we vijf gebruiksvriendelijke dubbele kinderwagens. Dit zijn de meest gekochte en gezochte merken door ouders in België en Nederland. Elk merk duo kinderwagen heeft zo zijn eigen voordelen en iedere designer kiest ervoor om de nadruk ergens anders op te leggen. Ook kunnen de prijzen enorm van elkaar verschillen, maar die zijn vaak gekoppeld aan de technische snufjes en het comfort van de duowagen.

Prijs / kwaliteit verhouding van duo kinderwagens

De beste duo kinderwagen die wij hebben onderzocht, is de Bugaboo Donkey 3. Bugaboo staat bekend om zijn goed ontwikkelde kinderwagens en kwaliteitsmaterialen. Thule, tweede op onze lijst van beste duo kinderwagens, is een bedrijf dat inzet op slimme reisoplossingen voor het hele gezin. Dat zie je terug in hun oog voor detail bij het ontwerpen van de Sleek. Hauck is een merk dat wint aan populariteit en steevast kiest voor lichtgewicht, betaalbare duo kinderwagens in een uniek design.

Ben je op zoek naar een standaard, stevige tweeling kinderwagen tegen een redelijke prijs? Dan ben je aan het juiste adres bij ABC Design en Topmark, de nummer 4 en 5 van onze beste duo kinderwagens. Hun producten zijn mooi, compact vormgegeven en doen zeker niet onder voor de rest. Merken met kinderwagens die ook veel verkocht worden, zijn o.a. Quinny, Chicco, Kinderkraft, Peg-Perego, Mutsy, Maxi-Cosi, Easywalker, Joie en Joolz.

Wil je je daar graag verder in verdiepen? Kijk dan ook eens naar onze andere kinderwagen vergelijkingen!

kinderwagen voor tweeling

Lees meer artikels in de categorie ‘Kinderwagen’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy