Home Baby productenOnderwegAutostoel Review: Cybex Cloud Z autostoel – groep 0

Review: Cybex Cloud Z autostoel – groep 0

door Sanne
681 views

Laatste update op 24 October 2021

Cybex Cloud Z autostoel

GROUP 0

De Cybex Cloud Z is één van de beste autostoelen op de markt. Eenvoudig installeren via de Isofix basis en de veiligheidsgordel. Cybex scoort altijd zeer hoog in crashtesten en dit is ook waar voor de Cloud Z. Het is een zeer goede autostoel voor pasgeboren baby’s (group 0). Je kan hem blijven gebruiken tot 18 maanden.

cybex cloud z verschillende kleuren

Deze autostoel is onze Nr 1 keuze voor autostoelen voor baby’s in groep 0. Lees meer in onze Top 5 ‘beste autostoel baby’.

Cybex Cloud Z – Onze favoriete autostoel voor baby’s

De Cybex Cloud Z is de Rolls Royce onder de draagbare autostoelen.

Cybex scoort altijd goed op crashtestresultaten en voor de Cloud Z is dit niet anders.

Hij voldoet aan de nieuwste R129 of ‘i-Size’ reglementering en is geschikt voor baby’s tot 87 centimeter. Met andere woorden kun je hem gebruiken tot je baby 18 maanden oud is. Daarenboven is de bijhorende Isofix basebevestiging (de Base Z) ook compatibel met de Cybex Sirona Z. Dit is de volgende autostoel die je kan gebruiken wanneer je baby de Cloud Z is ontgroeid.

De Sirona Z kan je gebruiken vanaf 12 maanden tot je kind 4 jaar oud is. De Sirona Z kun je bovendien 360° graden draaien zodat je zelf kan kiezen wanneer je je kind met de rijrichting mee in de wagen wilt plaatsen. De Sirona Z is ook aanwezig in onze ‘top 5 beste kinderautostoel groep 1‘.

beste cybex autostoel
cyber kinderautostoel vergelijken
cybex cloud Z review

Waarom de Cybex Cloud Z kopen

Wanneer je boodschappen gaat doen of nog snel even bij je ouders langsgaat is het gemakkelijk om je kleintje in het draagbaar autostoeltje te laten. Het probleem is dat je een jonge baby niet te lang in een rechte positie mag zetten. Onderzoek heeft aangetoond dat baby’s op deze manier een verkeerde voorkeurshouding kunnen ontwikkelen. Daarenboven hebben ze weinig beweegruimte waardoor ze hun motorische vaardigheden niet kunnen ontwikkelen.

De Cloud Z is zeer ruim vanbinnen en is bovendien de enige autostoel op de markt die kan uitgeklapt worden om een volledig plat ligvlak te creëren. Hierdoor mag je je baby langer in een Cloud Z houden in vergelijking met de andere autostoelen op de markt. Zo kan je hem bijvoorbeeld op een kinderwagen klikken om een wandeling te gaan maken.

Je kan je oogappel ook laten slapen in de Cloud Z wanneer je even binnenspringt bij vrienden of familie. Wanneer je de autostoel terug in de wagen wilt zetten moet je hem wel eerst terug inklappen. Het wordt wel niet aangeraden om baby’s te lang in een autostoel te laten slapen. Gebruik dit dus niet als wieg ;).

180 graden draaien op de isofix

Nog een unieke feature aan de Cloud Z is dat je hem 180° graden kunt draaien wanneer hij bevestigd is op de Isofix bevestiging. Zo kan je je kleintje gemakkelijker in en uit de wagen klikken. Dankzij de Driver Direction Control kan je de Cloud Z niet per ongeluk met de rijrichting mee in de auto zetten.

Aan de binnenkant is er een extra kussen voorzien dat je moet gebruiken tot je baby 60 centimeter groot is. Wanneer je baby groter is neem je het kussen er gewoon uit om extra ruimte te voorzien. De hoofdsteun kan in 11 verschillende hoogtes gezet worden zodat je baby altijd van voldoende steun kan genieten.

Hij beschikt ook over een XXL zonnekap met een UV filter van 50. De zonnekap kan volledig uitgeklapt worden om ervoor te zorgen dat je baby goed beschermd is van de zon.

cybex cloud z 180 1

Zeer veilige autostoel

Om de veiligheid van je baby te verhogen zijn er flappen aan de zijkanten die je kan uitklappen. De bedoeling is dat je enkel de flap uit klapt die zich het dichtst bij de deur bevindt. Cybex noemt dit hun LSP systeem of Linear Side-impact Protection systeem. Bovendien is er een flexibel omhulsel voorzien die de energie van een impact kan absorberen. Volgens Cybex zou dit de impact van een zijwaartse klap met 25% verminderen.

Wanneer we kijken naar de crashtestresultaten van ANWB scoort dan scoort de Cloud Z inderdaad goed op een zijwaartse impact. ANWB omschrijft het als ‘heel laag risico op letsel bij een zijdelingse botsing’.

We vragen ons wel af of de flappen effectief bijdragen aan de veiligheid tegen een zijwaartse impact want de Maxi-Cosi Rock scoort dezelfde score zonder gebruik te maken van dergelijke flappen.

SensorSafe + Driepunts harnas

Het driepunts harnas is stevig en compatibel met Sensorsafe. Dit is een soort sensor die waarschuwingen naar je smartphone kan sturen via Bluetooth. De voornaamste functie is om je te waarschuwen wanneer je baby zijn eigen harnas heeft losgemaakt. Maar het kan ook andere meldingen geven zoals wanneer je baby te lang in de autostoel heeft gezeten tot een waarschuwing wanneer zijn of haar lichaamstemperatuur te hoog oploopt.

Niet de lichtste, niet de goedkoopste

Met een gewicht van 4,8 kilo is het vrij zwaar en ongeveer één kilo zwaarder in vergelijking met de Maxi-Cosi Rock. Daarenboven is hij een van de duurste draagbare autostoeltjes die je kunt kopen. Maar het is volgens ons wel het meest complete en beste autostoeltje dat je voor je baby kunt kopen. Een toffe extra is dat hij verkrijgbaar is in meer dan tien verschillende kleuren en unieke designs. Er bestaan zelfs twee ontwerpen die zijn uitgewerkt in samenwerking met Ferrari.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy