Home Ouders

Ouders

door Sanne

Ken je dat gevoel? Je bent zo vaak op zoek naar het beste voor je kindje dat je jezelf soms wel eens vergeet. Net zo belangrijk is de gemoedsrust en gezondheid van de ouders. Er zijn ook heel wat producten, must-haves en good-to-haves voor nieuwe (en ervaren) ouders.

Op deze pagina leggen we de focus op de ouders.

Enerzijds kijken we naar producten die jouw leven makkelijker maken. We geven ook meer informatie over hoe je moet kiezen en waar je op moet letten bij het aankopen. Maak gebruik van onze koopgids om voorbereid te gaan shoppen.

Anderzijds richten we ons meer voorbeelden en inspiratie. Checklists voor zo goed als alles! Even naar het park? Wat heb ik nodig – checklist. Eerste keer op reis met het vliegtuig, wat neem ik mee? Maar ook simpele lijstjes zoals ‘wat hoort er in de luierzak’?  of wat er zeker niet mag ontbreken op een babyshower.

Jouw job als ouder vergemakkelijken

Koopgidsen voor babyproducten

Op HetKinderHuis proberen we je op verschillende manieren op weg te helpen. Je hebt onze top lijstjes – die producten bespreken en vergelijken. Dit is handig voor mensen met weinig opzoektijd die een lijst favorieten willen. Je kan hier kijken welk model het beste bij jouw situatie past en zo een keuze maken.

Anderen willen liever zelf op onderzoek. Voor hen maken we geregeld nieuwe koopgidsen aan. Hier vind je bijkomende informatie, hoe je moet kiezen, waar je op moet letten en de verschillende soorten modellen. Zoek jij ook liefst zelf? Bekijk dan de onderstaande kinderlijstjes om goed voorbereid op zoek te gaan.

Baby checklists

Een goede to-do lijst kan wonderen doen. Hetzelfde is waar voor een baby-checklist. Weg constante stress, eindelijk een checklist waardoor je niets vergeet. Hier vind je al onze voorbeeld checklists. Kom geregeld terug! We proberen voor elke situatie wel een checklist op te stellen.

Eerste keer ziekenhuis, Eerste keer vliegtuig, Op bezoek met overnachting, …

Inspiratie voor de geboortelijstjes:

Geboortelijstjes. Verwacht je een kindje dan ben je waarschijnlijk al bezig met het opstellen. Maar wat hoort er nu allemaal op een geboortelijstje? Wat zet je er op – dure spullen, noodzakelijke producten of eerder speciale artikels waar jij geen budget voor hebt?

Er komt dan ook een tweede vraag bij kijken. Wat als jij een bepaalde stijl of voorkeur hebt? Je wil bijvoorbeeld een lijst zonder plastic producten. Het kan ook zijn dat je een bepaald thema voor ogen hebt. Misschien ben je een grote fan van ‘Boho’ interieur, of moet alles van hout gemaakt zijn.

Onze voorbeeldlijsten zijn inspiratie voor zulke zoektochten. Soms is het ook iets simpel, en wil jij enkel duurzame producten op je geboortelijst. Heb je een tweeling, dan ziet een geboortelijst er ook plots anders uit.

Hieronder vind je al onze voorbeeldlijsten terug. Zelf ééntje opstellen? Stuur ons een mailtje en we gaan samen aan de slag.

Blog HetKinderHuis

HetKinderHuis wil een bron zijn van informatie. Koopgidsen, producten, babynamen, … maar ook vooral informatie en goede raad. Je kan misschien de beste zonnecréme kopen, maar weet je ook hoe je die best opdoet? Een goede borstkolf kopen is een goed idee, maar weet je ook hoe je dit best gebruikt?

Voor alle vragen die je als ouder kan hebben proberen wij een antwoord te bieden.