Home Baby producten De Star Plus luieremmer uitgetest

De Star Plus luieremmer uitgetest

We testen de geurloze Star Plus luieremmer met navulcassettes

door Sanne
Star plus geurloze emmer voor luiers review

Een review van de Star Plus luieremmer

Heb je een kindje in huis dan zal je honderden tot wel duizenden gevulde luiers in je handen krijgen. Ze stinken, zijn soms overvol en zorgen voor een hele afvalberg. Een luier kan veel vocht absorberen, soms zijn ze echt volledig gevuld. De grote afvalberg vertaalt zich in zware vuilniszakken. Omdat de geur vaak te sterk is wordt het afgeraden om ze in de normale vuilbak te gooien. Een goede luieremmer kan de geur beperkten. Door gebruik te maken van extra anti-bacteriële zakken kan je de geur nog beter afsluiten.

In dit artikel testen we de geurloze luieremmer van Star Plus. Deze luieremmer maakt gebruik van plastic zakken en een navulcassette systeem om ongewenste geuren uit je woning te houden. Door af en toe de desinfecterende spray te gebruiken beperk je de kans op een permanent stinkende emmer.

Star plus luieremmer review

De Star Plus luieremmer review:

  • Geurloos ontwerp (dubbele klep + navulcassettes)
  • Extra’s (filter + antibacteriële spray)
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Smal en makkelijk te bereiken
  • Veel plastic, werkt enkel met zakken
  • Zak goed doortrekken voor optimaal gebruik

Het geurloze ontwerp

De luieremmer van Star Plus is iets groter dan gemiddeld maar is geen XL luieremmer. Het is een smal en hoog ontwerp, makkelijker op te bergen dan de kleine maar brede modellen. Tijdens het verversen kan je er makkelijker aan zonder je kindje los te laten. Dit is soms wat storend bij lagere modellen. Een hoog model is ook aangeraden bij het gebruik van plastic zakken. Ze blijven aan elkaar verbonden waardoor ze niet goed naar beneden vallen. De ruimte onderin is soms onbenut bij een laag breed model.

De Star Plus heeft een deksel met daarin een koolfilter om geuren te absorberen. Of de koolfilter echt een toegevoegde waarde heeft is niet duidelijk. Wel zeer voordelig is de dubbele sluiting. De bovenste klep is de eerste sluiting, in de luieremmer zit een tweede klep die met een vering toegehouden wordt. Je moet de luier er wel volledig doorduwen, wat iets minder makkelijk is. Door de dubbele klep sluit je de luiers volledig af van de buitenlucht. Binnen in de emmer zitten ze dan nog eens in een plastic zak (navulcassette). Dit zorgt voor een geurloze luieremmer, of alvast van buitenaf geroken. Het is ook makkelijk om te ledigen, al moet je de zak afsnijden en knopen.

Andere luieremmers met navulcassettes, zoals de Tommee Tippee twist & click, maken geen gebruik van de tweede klep. Bij deze modellen heb je een draaimechanisme om de zakken toe te draaien. Ook deze zijn zo goed als geurloos.

geurloze luieremmer getest

De luieremmer in gebruik

Omdat de luieremmer van Star Plus hoog is kan je er makkelijk aan tijdens het verversen. Je moet de luier iets verder duwen dan andere modellen zonder klep. Dit is iets onhandiger, maar het zorgt wel voor een geurloze kamer.

Bovenin heb je de klep, met daaronder een geïntegreerde snijder. Hiermee kan je de zak lossnijden van de navulcassette. Bij de Star Plus raden we aan deze tijdig te ledigen. Is de luieremmer te vol dan wordt het afsnijden en ledigen wat moeilijker gemaakt. Bij het herknopen trek je de zak ook best wat verder door zodat er voldoende volume is voor het afval.

De Star Plus is een luieremmer met een zeer goed prijs-kwaliteit verhouding die voldoet aan de verwachting: een geurloze kinderkamer. Na enkele maanden gebruik neemt de emmer de geur van de luiers zo goed als permanent over. Met de Star Plus desinfecterende spray kan je dit vermijden.

Star plus luieremmer getest

De navulcassettes

Navulcassettes zijn populair omdat ze de geuren het beste weghouden. Het grootste nadeel hiervan, en van deze luieremmer in het algemeen, is het gebruik van plastic. Voorlopig zijn de navulcassettes enkel beschikbaar in een antibacteriëel plastic. Deze plastic is dik, sterk en luchtdicht. Hierdoor blijven de geurtjes in de zak.

Wel belangrijk, je moet de zak goed doortrekken. Zo heb je voldoende volume voor al je luiers. De plastic zak is zeer sterk, het knopen is hierdoor iets moeilijker maar niet echt nadelig. Het snijden van de zak doe je met het ingebouwde mesje. Er is (nog?)  geen versie met recycleerbaar plastic zoals we bij Tommee Tippee wel zagen. Omdat navulcassettes meestal even groot zijn kan je ook gewoon recycleerbare zakken gebruiken.

De luieremmer kan 25 tot 35 luiers opvangen. Per cassette heb je 5 meter zak, voldoende voor enkele weken gebruik. Het afsnijden, knopen en vervangen is makkelijk en eenvoudig.

In het artikel beste luieremmers vergelijken we nog enkele andere modellen.

Star plus geurloze emmer voor luiers review

Lees ook onze andere reviews

Ook interessant

Laat een Comment

* Door dit formulier in te vullen ga ik akkoord met het opslaan en beheren van data door de eigenaars van de website.

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy