Home Baby producten De 5 beste loopwagens

De 5 beste loopwagens

Hulp bij het leren stappen, ga voor een multifunctionele loopwagen dat ook als speelgoed dient

door katerina
Gepubliceerd: Laatste update
Fisher-Price Beste loopwagen

De eerste maanden na de geboorte ontwikkelen kleine baby’s zich razendsnel. Het duurt dan ook niet lang voordat ze beginnen te kruipen, zich proberen op te trekken aan hun wiegje en hun eerste stapjes zetten. Met een veilige loopwagen of loopkar bied je hen dat extra tikkeltje stabiliteit en motivatie om zelfstandig te leren lopen.

Loopwagens komen in een heleboel maten en vormen. Zo bestaan er loopwagens met of zonder duwstang, loopwagens uit kunststof in vrolijke kleuren en minimalistische loopwagens uit hout, met of zonder extra speelgoed en activiteiten … Eén ding hebben ze allemaal gemeen, nl. dat ze reuzeleuk zijn. Hier is alvast onze top 5 van de beste loopwagens voor baby’s. Daarin namen wij de meest hippe loopwagens onder de loep. Ook geven we je enkele tips mee die je helpen bij het kiezen van een loopwagen.

Onze selectie loopwagens

 • Beste muzikale loopwagen: Chicco Babywalker
  “Het leuke aan deze loopwagen is dat er tijdens het wandelen een muziekje speelt. Daarnaast zijn er voldoende interactieve activiteiten aanwezig die je kindje al zittend kan ontdekken.”
 • Beste activiteiten loopwagen: Little Tikes 3-in-1 Activity Walker
  “Bij deze loopwagen zorgen leuke lichtjes voor extra wandelplezier. Is je baby’tje moe, dan kan het al staand of zittend met de activiteitentafel spelen.”
 • Mooiste loopwagen met eenvoudig design: Pinolino Uli Rood
  “Dankzij het eenvoudige elegante design past deze loopwagen in elk interieur. Een leuk extraatje is de ruime bak voor speelgoed vooraan.”
 • Leukste houten loopwagen: I’m Toy Loop-/duwwagen Koe
  De stevige houten constructie is zeer robuust. Onder het zitgedeelte zit een kleine handige opbergruimte voor speelgoed en meer.”
 • Best verkochte loopwagen: VTech Baby Baby Walker
  “Deze loopwagen komt met een afneembaar activiteitenpaneel. Deze bestaatuit meer dan 10 activiteiten en 100 geluidjes met regelbaar volume.”

Beste muzikale loopwagen: Chicco Babywalker

Chicco Beste loopwagen
 • Motiverend leuk melodietje tijdens wandelen
 • Interactieve activiteiten
 • Lichtgewicht
 • Regelbaar volume
 • Na montage niet meer demonteerbaar
 • Minder grip op gladde vloer

“Deze loopwagen motiveert je kindje tijdens het stappen met een muziekje dat in volume regelbaar is. De plastieken wielen zorgen voor een geruisloze rit.”

De Chicco Babywalker is de beste muzikale loopwagen die baby’s vanaf 9 maanden helpt bij het zetten van hun eerste stappen. Het leuke aan deze loopwagen is dat er tijdens het wandelen een muziekje speelt, wat je kindje motiveert om verder te wandelen. Mag het net iets rustiger zijn? Dan kan je het volume aanpassen. Daarnaast zijn er voldoende interactieve activiteiten aanwezig die je kindje al zittend kan ontdekken.

Deze loopwagen beschikt over 3 plastieken wieltjes voor een geruisloze rit. Met zijn 2,5 kg is het een lichtgewicht. Opgelet bij een gladde vloer, daar kan de Chicco Babywalker snel vooruitschieten. Ook is deze muzikale loopwagen na montage niet meer uit elkaar te halen.

Beste activiteiten loopwagen: Little Tikes 3-in-1 Activity Walker

Little Tikes Beste loopwagen
 • Veel activiteiten
 • Stimulerende lichtjes tijdens wandelen
 • Verstelbaar in tafelstand
 • Wielblokkering
 • Minder goed wendbaar
 • Wieltjes kunnen lawaai maken

Deze loopwagen kan tot een activiteitentafel omgebouwd worden. Daarbij kan je de wielen blokkeren zodat de loopwagen niet wegrolt.

Een loopwagen met voldoende activiteiten voor urenlang speelplezier is de Little Tikes 3-in-1 Activity Walker. Je baby wordt in vergelijking met de Chicco Babywalker niet door muziek maar wel door geprojecteerde lichtjes gestimuleerd om te lopen. Is je baby moe van het lopen, dan kan je de wagen dichtplooien of tot een activiteitentafel ombouwen. Zo kan je kindje al zittend of staand genieten van de meer dan 70 verschillende interactieve activiteiten, geluiden en liedjes.

De plastieken wielen zijn verstelbaar zodat er voldoende weerstand op zit. In tafelstand kunnen de wielen geblokkeerd worden voor meer stabiliteit en veiligheid. Een klein minpuntje is dat de Little Tikes niet zo wendbaar is en de geribbelde wieltjes op sommige vloeren lawaai maken.

Mooiste loopwagen met eenvoudig design:  Pinolino Uli Rood

Pinolino Beste loopwagen
 • Stevig en robuust design
 • Past in elk interieur
 • Rubberen banden
 • Bakje voor speelgoed
 • Geen extra activiteiten\
 • Geen geluidjes of lichtjes

Deze houten loopwagen is robuust en staat stevig in de grond. De rubberen banden maken hem ook geschikt voor buitenshuis.

Moet een loopwagen voor jou vooral functioneel zijn zonder te veel extraatjes? Dan is de Uli Rood loopwagen van Pinolino misschien wel voor jou. Met zijn eenvoudig maar elegant design blendt hij zich in elk interieur in. Deze houten loopwagen met verstelbare wielen is robuust en staat stevig in de grond. Dankzij de rubberen banden kan je kindje ook buiten rondwandelen. In het ruime bakje vooraan kan je baby speelgoed of knuffels leggen. Er zijn evenwel geen geluidjes, lichtjes of activiteiten aanwezig.

Een gelijkaardig alternatief is de Brio loopwagen. Deze is iets goedkoper en heeft een verstelbare duwstang. Mag er een leuk tekeningetje bij? Dan is de roba Baby Nijntje misschien wel wat.

Leukste houten loopwagen:   I’m Toy Loop-/duwwagen Koe

Im Toy Beste loopwagen
 • Stevige constructie
 • Extra opbergruimte
 • Geschikt voor buitenshuis
 • Leuke designs
 • Geen geluidjes
 • Minder goed wendbaar als loopfiets

Deze loopwagen kan ook als loopfietsje gebruikt worden en is uitgerust met 2 paar rubberen wielen. Wel jammer is dat hij maar weinig extra activiteiten heeft.

De leukste houten loopwagen is het duwwagentje met koe van I’m Toy. Wanneer je kindje groot genoeg is kan het ook als loopfietsje dienen (zithoogte 20 cm), maar is dan wel niet zo wendbaar als een klassieke loopfiets. De stevige houten constructie is zeer robuust. De rubberen wielen zijn ideaal voor de eerste stapjes buitenshuis. Onder het zitgedeelte zit een kleine opbergruimte voor speelgoed en aan de zijkant kunnen vormpjes gesorteerd worden.

De loopwagentjes van I’m Toy komen in andere mooie uitvoeringen zoals een roos konijntje of stoere brandweerwagen. Een houten wagentje met meer interactie is bv. de activiteitenloopwagen van New Classic Toys. Ben je op zoek naar een klassieke houten blokkenkar? Dan zijn de loopwagens van Little Dutch aan te raden.

Best verkochte loopwagen:    VTech Baby Baby Walker

VTech Beste loopwagen
 • Los interactief activiteitenpaneel
 • Regelbaar volume
 • Makkelijk en compact op te vouwen
 • Snelheidsregelaars wielen
 • Geen rem aanwezig
 • Niet zo geschikt voor zeer gladde vloeren
 • Telefoontje valt makkelijk uit

De Vtech Baby beschikt over een interactief activiteitenpaneel dat apart gebruikt kan worden. Toezicht is nodig omdat de wielen niet overal evenveel grip hebben.

De VTech Baby is een veel verkochte loopwagen voor baby’s vanaf 9 maanden. Deze loopwagen uit kunststof bestaat uit een loopgedeelte met een afneembaar activiteitenpaneel. Zo kan je baby ook zittend op de grond spelen.

Het interactieve spelpaneel bestaat uit meer dan 10 activiteiten en 100 motiverende en vrolijke geluidjes met regelbaar volume. Aan de wielen zitten 2 snelheidsregelaars. Op een gladde vloer hebben de plastieken wieltjes soms iets minder grip. Er is geen extra rem aanwezig, blijf dus zeker in de buurt.

Ook zit het telefoontje relatief los en kan het bij grove bewegingen op de grond vallen. De Vtech Baby loopwagen is compact op te vouwen en snel op te bergen.

Tot zover onze lijst beste loopwagens. Handig om te leren lopen.
Wat verder interessant voor jou kan zijn is onze lijst van beste loopfietsen, net als onze beste loopstoeltjes voor baby’s.

New Classic Toys Beste loopwagen
Afbeelding:New Classic Toys

Loopwagens voor baby’s vergelijken

Wat is een loopwagen voor baby‘s eigenlijk?

Simpelweg gesteld is een loopwagen een plastic of houten wagentje of karretje op vier wielen dat je kindje helpt bij het zetten van zijn/haar eerste stapjes. Je kan het zien als een soort van rollator waarbij het kindje zich aan een duwstang kan vasthouden. Dit soort loopwagen is te onderscheiden van een loopstoeltje (waarin je baby kan zitten/hangen) en een loopauto. Deze laatste past al eerder binnen de categorie van loopfietsjes, omdat de focus vooral ligt op het zitten en rijden op de auto. Ook is daar niet altijd een duwstang aanwezig.

Vanaf wanneer mag je baby met een loopwagen wandelen?

Van zodra je kindje zich zelfstandig op kan trekken tot een staande positie en (mits hulp van mama of papa) enkele stapjes kan zetten, kan je hem/haar laten kennismaken met een loopwagentje. Sommige baby’s zijn er vroeg bij en kunnen al met 9 maanden rechtop lopen, anderen pas rond een veertiental maanden. Belangrijk is om vooral in het begin in de buurt te blijven, zodat je kan bijsturen waar nodig.

Wat is een goede loopwagen om te leren lopen?

Er bestaan veel goede loopwagens die je kindje leren stappen. Een eigenschap die alle goede loopwagens gemeen hebben, is dat ze je kindje voldoende stabiliteit bieden en voldoen aan de gestelde Europese veiligheidsnormen.  Een goede loopwagen voor starters is bv. een blokkenkar uit hout (zie bv. bij het merk Little Dutch), waarbij speelblokken in het midden voor extra gewicht (en weerstand) zorgen.

Small Foot Company Beste loopwagen
Afbeelding:Small Foot Company

Welke loopwagen is de beste voor je baby?

Loopkarren zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. Maar waar let je nu op bij de aankoop van een loopwagen? Met de volgende tips hopen we jouw keuze makkelijker te maken:

 • Materiaal en stevigheid: Met een wilde en beweegrijke baby in huis moet een loopwagentje tegen een stootje kunnen. Een model uit hout is stevig en duurzaam, maar is in vergelijking met kunststof wel gevoeliger voor slijtage. Voordelen van een loopwagen uit kunststof is de onderhoudsvriendelijkheid, een betere wendbaarheid en het geringe gewicht.
 • Wielen en de rem-/rolweerstand: De wielen van een loopwagen zijn meestal van plastiek, wat hen ideaal voor binnenshuis maakt en de rijsnelheid beperkt. Rubberen wielen maken minder lawaai tijdens het rijden en zijn ook perfect voor buiten. Verstelbare wielen zoals bv. bij de VTech Baby loopwagen zijn een grote plus.
 • Hoogte en plaats van duwstang: Let erop dat de hoogte van de duwstand bij de lengte van je kindje past. Naar loopcomfort toe is het ook beter wanneer de duwstang een beetje voor de wielen staat, zodat je kindje meer ruimte om te lopen heeft.
 • Ontwerp en extra’s: Een loopwagen met speelattributen, levendige kleuren of geluiden en figuurtjes zal al sneller de aandacht van je baby trekken. Er gaat niets boven een stoere raceauto of een schattige prinsessenwagen. Een model met geïntegreerd speelgoed maakt het leren lopen nog leuker. Sommige loopwagens zoals bv. de Chicco Babywalker hebben losse speeltjes. Een tijdloze klassieker zijn de blokkenwagens met houten blokken.
Little Tikes 1 Beste loopwagen
Afbeelding:Little Tikes

Lees meer artikels in de categorie ‘Speelgoed’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy