Home Baby producten Tommee Tippee luieremmer getest

Tommee Tippee luieremmer getest

We bekeken de verschillende luieremmers van Tommee Tippee van kortbij

door Sanne
tommee tippee met navulcassettes test

Een review van de Tommee Tippee luieremmers

Vaak vergeten, maar een waardevolle toevoeging aan je geboortelijst is een goede luieremmer. Ervaren ouders weten het al, nieuwe ouders leren het snel; luiers stinken en de helft van de tijd zijn ze randje overvol. De waarde van een goede luieremmer zie je meteen. Is dit niet zo dan zal je het snel genoeg rieken.

In deze review bekijken we de luieremmers van Tommee Tippee, een zeer populair merk.

tommee tippee luieremmer review

De Tommee Tippee luieremmer review:

  • Compact ontwerp
  • Twist & Click draaisysteem
  • Geurloos ontwerp
  • Ook mogelijk zonder navulcassettes
  • Groene recycleerbare zakken beschikbaar
  • Blijft veel gebruik van plastic
  • Geen dubbele klep, licht geurverlies bij het openen
  • Twist & Click moeilijk met één hand

Ontwerp en design

De Tommee Tippee luieremmers zien er mooi uit. Door het dikkere plastic met matte afwerking lijken ze minder goedkoop en vallen ze minder op als luieremmer. Het kleine ontwerp is goed voor een 25-tal luiers. Gebruik je de emmer zonder navulcassettes dan kan je er meer dan 30 in kwijt. Daarnaast heb je de Tommee Tippee XL luieremmer, deze is goed voor 50 luiers, maar is wel redelijk groot.

Review van tommee tippee luieremmer

De Tommee Tippee luieremmer uitgetest

In tegenstelling tot de Star Plus luieremmer kan je de emmer gewoon meteen gebruiken. Er is geen dubbele klep waardoor het ook makkelijker in gebruik is. De navulcassette werkt met een draaisysteem. Elke keer dat je een luier in de emmer plaatst moe je hier aan draaien om de zak toe te draaien. Zo wordt de geur het beste tegengehouden.

Je kan deze emmer ook zonder navulcassettes gebruiken. Wij plaatsten een vuilniszak in de luieremmer en eens vol konden we deze gewoon buiten zetten. Van geur was er weinig sprake, de Tommee Tippee sluit voldoende af ook zonder toegedraaide zakken. Op deze manier kan je ook meer luiers kwijt in de emmer alvorens ze te ledigen.

Online lees je reviews van mensen die het draai en kliksysteem lastig vinden. Ligt je kindje op de verzorgingstafel dan heb je vaak maar één hand vrij. De luier wegnemen, weggooien en de navulcassette draaien vereist twee handen. Zonder navulcassette bestaat dit probleem niet. Ook de luieremmer van Star Plus kan je met één hand bedienen. Een luier weggooien kan je natuurlijk ook doen eens je kindje van de luiertafel af is.

Andere modellen met navulcassettes, zoals Angelcare of Star Plus hebben een dubbele klep, of een intern mechanisme. Hierdoor raden we de zakken wel aan om het gebruik makkelijk en hygiënisch te houden.

Tommee tippee luieremmer review

Twist & click navulcassettes

De navulcassettes zijn handig maar eigenlijk onnodig. Een geurloze luieremmer is het doel, en dit wordt verwezelijkt door het goede ontwerp. Het grote nadeel van de cassettes is het voortdurend gebruik van plastic. Om dit tegen te gaan kan je nu ook recycleerbare navulcassettes kopen, een stap in de juiste richting.

De zakken van Tommee Tippee hebben een antibacteriële ‘Greenfilm’. Hierdoor worden 99% van de bacteriën vernietigt. Ook de cassette zelf zijn gemaakt van recycleerbaar plastic. Let wel op, navulcassettes is een onnodige extra kost. Ze zijn niet goedkoop, bijna onnodig en slecht voor de natuur. Denk hier toch over na bij het aankopen van een luieremmer.

Hoe deze Tommee Tippee vergelijkt met andere luieremmers lees je in onze vergelijking van de beste luieremmers.

Lees ook onze andere reviews

Ook interessant

Laat een Comment

* Door dit formulier in te vullen ga ik akkoord met het opslaan en beheren van data door de eigenaars van de website.

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy