Home Baby producten De 5 beste schommelstoelen

De 5 beste schommelstoelen

Rustig schommelen in een comfortabele schommelstoel voor baby's

door Sanne
Gepubliceerd: Laatste update
Beste schommelstoel top 5

In dit artikel zoeken we de beste schommelstoel, want baby’s worden liefst zo veel mogelijk op de arm gedragen, maar dat kan niet altijd. Om ze op die momenten toch dicht bij ons te hebben, is een veilig plekje the next best thing. Dat kan een park, wipstoeltje of schommelstoel zijn. Een schommelstoeltje bevat meestal wat meer snufjes die je kleintje geëntertaind houden en/of je het leven net wat makkelijker maken. Ook de schommelende beweging helpt je baby tot rust te komen en eventueel zachtjes in te dommelen.

Omdat er met een baby in huis al genoeg zaken zijn die je aandacht vragen, deden wij het werk voor je: is zo’n elektrische schommelstoel wel echt nodig en hoe gebruik je die veilig? En wat is nu de beste schommelstoel? We bieden een overzicht, en een suggestie per type schommelstoel. Onderin vind je ook uitleg met daarbij de puntjes waar je op moet letten bij het kopen.

Onze favoriete schommelstoelen

 • Beste schommelstoel:        Tiny Love schommelstoel
  “Polyvalent, handig en betaalbaar. Deze statische schommelstoel is zeker geen foute koop maar wel wat groot.”
 • Beste all-around schommelstoel:      Little World Dreambaby
  “Uitstekende prijs / kwaliteit, alle basisfuncties en zeer weinig nadelen. Niet de hipste of mooiste, wel waar voor je geld.”
 • Luxe – High-end schommelstoel:       Mamaroo 4 schommelstoel
  “Geen prijs beperking? Deze schommelstoel heeft alles, maar is wel redelijk groot en duur.”
 • Editor’s pick – beste schommelstoel:      Mamatoyz Loop
  “Een schommelstoel voor nu en later. Door het ontwerp kan je het lang gebruiken, en nadien voor andere dingen hergebruiken. Een speciaal maar simpel ontwerp, soms heb je niet meer nodig.”
 • Draagbare schommelstoel  voor onderweg:          Ingenuity Babyswing
  “Verhuis je de schommelstoel vaak van kamer tot kamer, of nodig voor onderweg? Dan is dit model de beste schommelstoel – Licht en makkelijk te verzetten.”

Beste schommelstoel 3-in-1:      Tiny Love schommelstoel

schommelstoel met muziek en trilfunctie
 • 3 in 1 functie
 • Muziekmobiel
 • Makkelijk toevouwen
 • Tot 18kg
 • Weegt 9 kg
 • Niet in wasmachine
 • Moeilijk meenemen

Deze 3-in-1 schommelstoel is zeer polyvalent en betaalbaar. Het vouwt goed samen, maar net niet voldoende voor makkelijk mee te nemen.

Omdat we houden van polyvalente ontwerpen is de Tiny Love voor ons de beste schommelstoel van 2022. De Tiny Love 3 in 1 Rocker Napper is een schommelstoel, wieg en zitje. De Rocker Napper is een schommelstoel met ingevouwen randen. Achteraan zit een hendel die je met één hand kan bedienen en zo het zitgedeelte plat leggen. Daarbij vouwen de randen uit en ontstaat een wiegje.

Wanneer de baby in slaap is gevallen tijdens het schommelen, kan je hem op deze manier veilig laten dutten zonder hem te moeten verplaatsen. Je kan de Rocker Napper ook nog omvormen tot zitje. Zo kan je hem tot 18 kg gebruiken, als wieg en schommelstoel tot 9 kg.

Leuke extra’s zijn een trilfunctie (handig bij darmkrampjes) en een draaibare, afneembare muziekmobiel. Nadeel is wel dat de bekleding niet in de wasmachine kan, wat gezien de vele plooitjes van de vouwbare randen niet zo handig is. Het geheel is niet inklapbaar, waardoor hij moeilijker mee te nemen is.

Beste all-around schommelstoel:     Little World Dreamday

draagbare lichte schommelstoel
 • Afneembare speelboog & steun
 • Muziek
 • 5 snelheden
 • Timerfunctie
 • Beperkte kleuren

Ga je voor prijs / kwaliteit dan zit je met deze schommelstoel meer dan goed. Veel functies, handig ontwerp en zeer weinig nadelen.

De Dreamday is een no-nonsense babyschommel met een aantal leuke functies voor een mooie prijs. Het zitje is verstelbaar in twee posities (zit en lig), er is een afneembare speelboog inbegrepen en ook de hoofdsteun kan je wegnemen. Leuke extra’s zijn dat je een muziekje kan afspelen en de snelheid kan wijzigen (vijf snelheden). Fijn is ook dat je een timer kan instellen, waardoor je niet uit het oog verliest hoe lang je baby al in de schommelstoel zit.

De Dreamday komt in enkele neutrale designs die wel kleurrijk, maar niet schreeuwerig zijn. Praktisch is dat de bekleding wasbaar is, de schommelstoel inklapbaar is en dat ie zowel op batterijen als stroom kan, dus hij is eenvoudig verplaatsbaar. Niet de hipste der schommelstoelen, wel waar voor je geld.

Dit is misschien niet de allermooiste of beste schommelstoel maar het geniet van een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.

Beste high-end schommelstoel:     4Mom’s Mamaroo 4

Beste schommelstoel 2021
 • Verschillende bewegingen
 • Verschillende snelheden
 • Via de smartphone bedienen
 • Muziek
 • Makkelijk stand verzetten
 • Duur
 • Groot onderstel
 • Stopcontact nodig

Is prijs geen beperking, dan is er deze MamaRoo 4, een ultra-uitgeruste schommelstoel. Let op, al deze snufjes zijn misschien wat onnodig!

De mamaRoo is de Meryl Streep onder de schommelstoelen en lijkt alles te kunnen. De elektrische schommelstoel heeft vijf unieke bewegingspatronen, elk met vijf snelheden, waarvan vooral “car ride” een handige is. Je kan hem met een app bedienen en je eigen playlist afspelen (via een mp3-kabel). Het zitje kan je met één hand van stand verschuiven. Door de vele combinatiemogelijkheden is er een grote kans dat “die stand met dat patroon in die snelheid” the magic combination is.

De mamaRoo heeft snufjes die lof waard zijn, maar het blijft een duur ding. De inleg voor pasgeborenen moet je apart aanschaffen. Door z’n vrij grote onderstel kan je hem niet overal neerpoten en je hebt er ook een stopcontact in de buurt nodig, want de bijgeleverde kabel is best kort. Bovendien is het geen wondermiddel: niet alle baby’s zijn fan.

Is budget geen beperking dan doet dit model een gooi naar de titel van beste schommelstoel. Is budget wel een beperking dan kies je beter voor een model met een betere prijs.

Beste schommelstoel voor nu & later:     Mamatoyz Loop

mamatoyz schommelstoel kopen
 • Ergonomisch ontwerp
 • Kwaliteit materiaal
 • Balansbord
 • Duurder
 • Redelijk zwaar

Iets zwaarder waardoor het ook meer gewicht aankan. De Loop is een zeer goede schommelstoel dat lang meegaat.

De Mamatoyz Loop is een ergonomische schommelstoel die opgebouwd is uit een houten, gebogen bord en een matrasje met hoge randen. Zo ontstaat een nestje, wat het geborgen gevoel van de baarmoeder recreëert. Het fijne aan de Loop is dat wanneer je baby de schommelstoel ontgroeit, je het nestje en de speelboog kan verwijderen en zo met een “balansbord” overblijft. Open-endedspeelgoed stimuleert de creativiteit, verbeelding en beweging van je kind. Zo evolueert de Loop mee van de babykamer naar de kinderkamer.

De Loop is wat duurder en met 7 kg ook best zwaar. Het houten bord heeft een draagvermogen tot liefst 100 kg, dus het kan wel enkele enthousiaste koters aan. Het houten gebogen onderstuk kan je later hergebruiken als speelgoed. Een goede evenwichtsoefening!

Draagbare schommelstoel (onderweg):      Ingenuity Babyswing

Welke schommelstoel kopen
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Veel snelheden en functies
 • Muziek + timerfunctie
 • Licht en draagbaar
 • Laag bij de grond
 • Iets duurder dan gemiddeld

Handig voor als je onderweg bent. Makkelijk op te bergen, licht draaggewicht en simpel van ontwerp. Je baby heeft meer dan genoeg afleiding en jij geniet van een goede prijs kwaliteit verhouding en een schommelstoel die je overal mee kan nemen.

Deze elektrische schommelstoel van Ingenuity pakt uit met een simpel design, een betaalbare prijs en een hoge kwaliteit. De Power Adapt bevat vijf snelheden, muziekjes en natuurgeluiden, wasbare bekleding, een afneembare speelboog en een timerfunctie. Een troef is dat hij heel compact opvouwbaar is, waardoor je hem overal mee naartoe kan nemen. Hij is ook erg licht en dus makkelijk verplaatsbaar binnenshuis. Het nadeel is dat hij vrij laag bij de grond staat, waardoor je op de knieën moet om je baby uit de schommelstoel te halen.

De Power Adapt is oplaadbaar. Je hoeft dus niet bij een stopcontact te zitten om hem te gebruiken. De schommelstoel beschikt over de batterijbesparende Hyberdrive-technologie, waardoor hij lang meekan op een oplaadbeurt. Hij is bovendien héél stil. Als je op zoek bent naar een stille, compacte en betaalbare schommelstoel, is de Power Adapt je beste keuze. Is het belangrijk dat je ze makkelijk kan verzetten of meenemen dan is dit voor ons de beste schommelstoel.

Tot zover de lijst beste schommelstoelen.
Zoek je schommelstoelen voor jou als ouder, om te voeden of wiegen, dan kan je hier terecht.

goede elektrische schommelstoel

Waarom een schommelstoel kopen?

Heen en weer wiegen is de beweging die we instinctief maken als we een baby in onze armen hebben. Het is ook waarom veel ouders een schommelstoel in de babykamer plaatsen voor voedingen of om gezellig samen te knuffelen. Een elektrisch schommelstoeltje kan je in de babykamer zetten, maar laat je baby nooit alleen wanneer hij in de schommelstoel zit. Beter kies je voor een draagbare variant die je kan plaatsen in de ruimte waar jij bent. De beste schommelstoel is daarom ook best inklapbaar.

Hoe lang mag je een schommelstoel gebruiken?

Wat leeftijd betreft, mag je de meeste babyschommels gebruiken vanaf de geboorte. Elke schommelstoel heeft een maximumgewicht en/of -leeftijd. Dat is vaak minstens zes maanden of 9 kg. Veel schommelstoelen kunnen ook jaren gebruikt worden. Check altijd even welke voorschriften gelden voor een schommelstoel, zodat je baby er veilig van kan genieten.

Hoe lang mag je baby in zo’n elektrisch schommelstoeltje zitten? Het is verleidelijk je baby lang in een schommelstoel te laten liggen, zeker wanneer ze in slaap gevallen zijn. Het mag de beste schommelstoel te wereld zijn, het is niet aangeraden je baby lange dutjes te laten doen in een schommelstoel, wipstoel of autostoel. Zoals ook voor volwassenen geldt: verander regelmatig van houding.

Idealiter zit een baby niet langer dan twee uur per dag in een houding waarbij de rug gekromd is. Als je baby te lang in eenzelfde houding zit, heeft hij te weinig bewegingsvrijheid en dus te weinig kans om z’n motoriek en spieren te ontwikkelen. Ook wordt het risico op een voorkeurshouding of afgeplatte schedel vergroot.

Een elektrische schommelstoel is bedoeld als activiteit voor baby’s. Het is een goede manier om ze even te laten rusten of te sussen, maar vooral om ze te laten spelen en de wereld rondom zich te verkennen. Wissel voldoende af door ze even tummy time te geven op de speelmat, ze in het park te leggen of ze in de draagzak te dragen.

houten wipstoel kopen

Wanneer moet je een schommelstoel kopen?

Wanneer je baby nog pasgeboren is, heeft hij het meeste baat van zo dicht mogelijk bij je te zijn. Die grote, nieuwe wereld is eng en ze willen je ruiken, horen en voelen. Denk: huid-op-huidcontact, dragen in de draagzak of -doek en in je armen liggen.

Naarmate baby’s opgroeien, willen ze al eens meer de wereld verkennen (en wil jij ook wel je armen eens vrij). Dan biedt een elektrische schommelstoel een fijne oplossing. Het is een veilige plek om je baby even neer te leggen in je buurt terwijl hij op eigen tempo kan rondkijken en verkennen.

Verschil tussen een schommelstoel en een wipstoel?

In het artikel beste wipstoel 2022 las je reeds waarom een wipstoel handig is. Een schommelstoel voor baby’s werkt automatisch (op batterijen of elektrisch) en maakt een, je raadt het, schommelende beweging. De bewegingen gaan van voor naar achter en/of zijwaarts. Je kan ook vaak de snelheid van de schommelingen instellen.

Wipstoeltjes daarentegen zijn minder vaak geautomatiseerd. De beweging ervan wordt aangedreven door jijzelf of door je kindje. Een wipstoel beweegt op en neer, hoewel sommige wipstoelen een zijwaartse wiegbeweging maken.

Een schommelstoel bevat iets vaker meer snufjes, zoals muziek, vibraties, natuurgeluiden of ruis, maar ook bij wipstoelen zijn er modellen die uitgebreider zijn qua mogelijkheden. De beste schommelstoel en wipstoelen hebben zoveel extra functies dat het heel gelijkaardige toestellen worden. Meestal heb je geen nood aan beide, maar het biedt natuurlijk wel voordelen.

Het is de trieste werkelijkheid, maar babyspullen zijn big business. Het is dus niet simpel om te weten aan welke spullen je baby ook echt iets zal hebben én of die spullen je centen waard zijn. Bekijk gerust onze lijst met wat wij de beste schommelstoelen vinden.

beste elektrische schommelstoel met muziek

Lees meer in de categorie ‘kinderkamer’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy