Home Baby producten Beste kinderbox

Beste kinderbox

door Sanne
Gepubliceerd: Laatste update
Beste kinderbox baby

Laatste update op 22 January 2022

TOP 5 Beste kinderbox - afgeschermd kinderpark voor te spelen

Ben je klaar om je kindje wat zelfstandig te laten spelen in een afgeschermde omgeving? Met de beste kinderbox doe je dit zonder zorgen.

Een kinderbox, ook wel bekend als box, babybox of park, is een plekje waar je kind zelfstandig kan spelen, dingen kan leren en ontdekken, en even veilig kan zitten of liggen als jij even iets anders moet doen. In die eerste weken is de box ook een prima slaapplek voor je baby. In deze lijst overlopen we onze favoriete opties en kiezen we er de beste kinderboxen uit.

De TOP 5 beste kinderbox 2021:

 • Beste inklapbare box:       NUNA SENA
  “Erg praktische kinderbox die heel geschikt is om mee te nemen, maar ook voor thuis. De 2-in-1 is een goede oplossing voor wie weinig plek heeft.”
 • Extra grote kinderbox:       GRONDBOX (MERKLOOS)
  “De kinderbox krijgt terecht goede reviews. Heel ruim speeloppervlak, goede kwaliteit, neutraal design: aanrader!”
 • Handigste kinderbox met lade:       EUROPE BABY ROBIN II
  “De kinderbox voor wie meer opbergruimte wil of alle speeltjes binnen handbereik wil. Kan zonder lade gekocht worden als budgetvriendelijke kinderbox.”
 • Beste ronde kinderbox:        BOPITA RONDO
  “Mooie en stevige ronde kinderbox met wieltjes. Beste kinderbox voor wie weinig ruimte heeft en toch een knap design wenst.”
 • Kinderbox met leukste design:       BOPITO BOX HOME
  “Kinderbox met prachtig ontwerp. Iets duurder, maar kan omgevormd worden tot speelhuisje en is daardoor echt jaren te gebruiken.”

Een kinderbox is een plaatsje waar je kindje veilig achtergelaten kan worden. Worden ze zelfstandiger en beginnen ze stillaan te bewegen of kruipen dan is een kinderbox een aanrader. Moet je even wat doen dan weet je dat je kleintje in de kinderbox veilig is. Een goede kinderbox is geen must-have, maar is wel een kindermeubel met heel wat voordelen. Heb je hiervoor een klein budget (want zo duur zijn ze niet) dan raden wij een kinderbox aan. Je kan ook gewoon kiezen voor een babybedje, ook dit is een veilige afgesloten omgeving dat als kinderbox kan dienen.

In deze lijst beste kinderbox 2021 vind je al onze suggesties met uitleg. Nog niet overtuigd, vergelijk dan zeker verder en maak de juiste keuze voor jouw benodigdheden.

Beste inklapbare kinderbox voor op reis:       NUNA SENA

nuna kinderbox opvouwbaar onderweg
 • 2-in-1 design
 • Eenvoudig in te vouwen
 • Inclusief reistas
 • Antislippoten
 • Vrij zwaar (9.7 kg)

Perfecte kinderbox voor kleine ruimtes of om mee te nemen op vakantie. Compact, gebruiksvriendelijk en goede kwaliteit.

Onze keuze beste kinderbox gaat naar een twee-in-één kindermeubel. De Nuna Sena is zowel kinderbox als campingbed, en daarom ideaal om mee te nemen op reis. Het handige design is eenvoudig te bedienen en vrij functioneel. Je kan het heel makkelijk in elkaar vouwen met één handbeweging. Voor kleinere baby’s, die zich nog niet kunnen rechttrekken, is er ook een hogere, rugvriendelijkere stand voor het matrasje. Deze kinderbox/reisbed-combinatie is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer drie jaar of 15 kg.

Nuna besteedde ook extra aandacht aan veiligheid: de hoeken van het bed zijn gestoffeerd (veilig voor kleine vingertjes!) en de poten kregen een antisliplaag. Zelfs al speelt je kleintje wat uitbundiger, de Sena blijft stevig staan. Bij de Sena hoort een reistas en zachte, gewatteerde bodem (machinewasbaar). Extra apart verkrijgbare accessoires zijn een plooibare matras, een verschoningselement (aankleedvak) en een muggennet.

Opbouwbare kinderbox voor onderweg

Beste grote kinderbox:         extra grote grondbox

Extra grote kinderbox modulair zelf kiezen
 • Heel ruim (196 x 196 xm)
 • Stevig materiaal
 • Meerdere opstellingen mogelijk
 • Aantislip
 • Deurtje
 • Duurder

Deze grondbox biedt veel speelruimte op een veilige manier. Zeker voor meerlingen of meerdere kinderen een aanrader.

Deze supergrote grondbox kan niet uitpakken met een klinkende merknaam, maar wél met razend enthousiaste reviews. Deze grondbox is met 196 x 196 cm (oppervlakte van liefst 3,84 m2) een favoriet bij veel ouders. De kinderbox is immers gemaakt uit stevig, kwaliteitsvol materiaal, waardoor hij heel makkelijk in en uit elkaar te halen is (geen handleiding nodig) én zonder problemen kan worden afgewassen. Deze grondbox is een fijne optie wanneer je nieuwsgierige huisdieren en kruipende baby’s even apart wil houden. Ook geschikt voor meerlingen of in kinderdagverblijven.

Deze kinderbox bestaat uit twaalf elementen, die allemaal in elkaar passen. Je kan een element weglaten om, indien nodig, een kleinere box te maken. Wil je net een grotere box, dan is een uitbreidingsset apart verkrijgbaar. Het wit en grijze design is genderneutraal en past in elk interieur.

Wie zegt dat de beste kinderbox duur moet zijn is fout. Met een goede omheining heb je al heel wat extra veiligheid. Je moet dan wel nog voor een zachte(re) ondergrond zorgen.

Wil je meer grondboxen ontdekken, bekijk dan zeker de lijst beste grondboxen.

Beste kinderbox met lade:       Europe Baby Robin II

verstelbare kinderbox
 • Tijdloos ontwerp
 • Meerdere kleuropties
 • Handige opbergruimte
 • Geen echte nadelen

Praktische kinderbox voor iedereen die wat meer opbergruimte wil en alle speeltjes graag binnen handbereik, maar toch opgeruimd wenst.

Deze kinderbox – in wit of donkergrijs – heeft een mooi tijdloos ontwerp, met ronde spijlen en een handige lade (88 cm B x 52 cm D x 14 cm H). Zo’n lade is best handig wanneer je weinig opbergruimte in huis hebt of wanneer je baby groter wordt en veel speeltjes in de babybox heeft liggen. Zo heb je in een handomdraai opgeruimd, altijd handig!

De Robin II is verstelbaar in twee standen. Een derde stand was handig geweest, maar de hoogste stand zit ongeveer halverwege en dus nog geschikt voor kindjes die al kunnen rechtop zitten, maar zich nog niet rechttrekken. De babybox is ook verkrijgbaar zonder lade en vormt dan een prima budgetvriendelijke optie. Deze kinderbox is exclusief matras.

De Robin is het kleine broertje van de Europe Baby Felix II – Deze is nog wat groter.

Beste ronde kinderbox:         Bopita Rondo

beste ronde kinderbox
 • Meerdere kleuropties
 • Inclusief wieltjes
 • Geschikt voor kleine ruimtes
 • Kindvriendelijke lak
 • Hoog prijssegment

Mooie ronde kinderbox, ideaal voor in kleinere ruimtes. Hoge kwaliteitsgraad en bestand tegen bijtgrage peuters.

Een ronde kinderbox is niet alleen heel mooi in elke ruimte, maar voelt ook heel knus en geborgen voor je kindje. Deze Rondo van Bopita is bovendien ook praktisch, dankzij de inbegrepen wieltjes. Zo verplaats je de box makkelijk om bijvoorbeeld te poetsen, maar ook naar een andere ruimte. Zo heeft je kind fijn zijn eigen ruimte om te spelen, maar kan je toch vlot een oogje in het zeil houden.

De Bopita-kinderbox komt in verschillende kleuren (wit, naturel, donkergrijs) en heeft een diameter van 102 cm. De babybox is verstelbaar in twee standen en werd afgewerkt met kindvriendelijke lak op waterbasis. Een matras en boxkleedje zijn apart verkrijgbaar.

Beste ronde speelbox voor kinderen

Kinderbox met leukste design:         Bopita Box Home

kinderbox huisje voor in te spelen
 • 2-in-1
 • Speelhuisje
 • Leuk design
 • Geen echte nadelen

Een duurzame optie: deze mooi ontworpen box staat mooi in elke ruimte en kan je later omvormen tot knus speelhuisje.

Kiezen we voor het mooiste ontwerp dan is deze Bopita Box Home de beste kinderbox in deze lijst. Een kinderbox staat een best lange tijd in je huis. Waarom dan geen extra schattige kinderbox kiezen? Deze van Bopita heeft een soort dakje, waardoor de hele box eruit ziet als een minihuisje voor je kleintje. Als je baby de box ontgroeid is, haal je de bodemplaat en voorste wand weg en kan de kinderbox nog jaren meegaan als speelhuisje waar je kind zijn creativiteit de vrije loop kan laten.

De box werd gemaakt uit massief beukenhout. De bodemplaat is van gelakt mdf. De Box Home kan je kopen in wit of naturel (houtkleur). Matras en boxkleed moet je apart aankopen. De Home-box is verstelbaar in twee standen. Daarnaast heeft Bopita nog andere aangename kindermeubels.

open Kinderbox om te spelen

Kinderbox vergelijken

Waarom een kinderbox kopen – voordelen?

Een kinderbox is een plekje waar je kind zelfstandig kan spelen en even veilig kan zitten of liggen als jij even iets anders moet doen. In die eerste weken is de box ook een prima slaapplek voor je baby.

Een kinderbox in huis halen moét niet, want het is best wel een groot ding, maar het heeft wel wat voordelen:

 • je kind krijgt zijn eigen plekje waar hij even tot rust kan komen
 • je kind leert er zelfstandig spelen
 • het bevordert de creativiteit
 • het stimuleert de fysieke en motorische ontwikkeling
 • je kind kan er op een veilige manier actief in bewegen

Hoeveel kost een kinderbox?

Een kinderbox is niet heel goedkoop. De goedkoopste kinderboxen zijn de varianten zonder wieltjes of lade. Gemiddeld kost een kinderbox algauw 150 euro, al vind je goedkopere modellen voor zo’n 100 euro of minder. De duurste modellen gaan naar de 300 euro toe.

Een kinderbox kan je makkelijk tweedehands kopen en zo flink wat euro’s besparen. Hoewel ze intensief worden gebruikt, blijven de meeste kinderboxen in goede staat. Koop je een kinderbox tweedehands, kijk dan even of er geen beschadigingen aan zijn (bijvoorbeeld afbladderende verf) en of het stevig en veilig in elkaar te zetten is.

Verschillende soorten kinderboxen

Inklapbare / opvouwbare kinderbox

Ze bestaan in verschillende vormen, maar de handigste kinderboxen kan je ook makkelijk verhuizen. Een opvouwbare kinderbox is ideaal als je vaak naar familie of vrienden gaat en daar een veilige omgeving wil maken voor je kindje. Het huis van mensen zonder kinderen is niet voorzien op baby-veiligheid. Een kinderbox voor onderweg is dus een handig iets. Vandaar ook onze nr 1 keuze in deze lijst beste kinderbox 2021 – een handig camping bedje dat ook als kinderbox kan dienen.

Ronde kinderbox

Er zijn heel wat vierkante of rechthoekige kinderboxen, maar een ronde kinderbox ziet er vaak wat mooier uit. Toch vullen ze de ruimte iets minder goed. Het blijft dus een keuze van de ouders om te opteren voor een ronde kinderbox.

babybed kinderbox met lade

Waar op letten bij het kopen van een kinderbox?

De meeste mensen kopen een kinderbox met de standaardafmetingen van 75 x 95 cm of 80 x 100 cm. Er bestaan echter ook ronde en zelfs driehoekige kinderboxen, maar ook plooibare kinderboxen of grote, verstelbare grondboxen.

Waar kinderbox plaatsen?

Als je de kinderbox op een bepaalde plek in huis wil laten staan, heb je geen wieltjes nodig. Wil je de box kunnen verplaatsen, dan zijn wieltjes wel handig. Heb je weinig ruimte in huis, kan je kiezen voor een inklapbare kinderbox of een combinatie reisbed/kinderbox. Die laatste is ook handig voor op vakantie, op visite of als box bij de grootouders of babysittende familieleden.

Ga je een kinderbox toevoegen aan je kinderkamer let dan even op de volgende puntjes:

 • Veilige omgeving: Zet een kinderbox op een veilige plaats, weg van planten, gordijnen, verwarming of ramen. Zo hou je de temperatuur zo constant mogelijk en voorkom je dat je kindje aan alles aan kan. Een kinderbox moet een veilige omgeving zijn waar jouw kindje geen gevaar kan lopen.
 • Stand: Sommige kinderboxen hebben verschillende standen. Is je baby nog klein dan zet je deze iets hoger zodat je er makkelijker aan kan. Van zodra je kindje recht probeert te staan moet je deze hoger zetten. Zo blijft de box veilig en beperkt je de schade als hij of zij er toch uit kan klimmen.
 • Speelgoed: Beperk het aantal speeltjes en knuffels dat je in de kinderbox legt. Het lijkt misschien overdreven, maar als jouw kindje enkele spullen op elkaar weet te leggen kan hij of zij makkelijker uit de box klimmen. Dit wil je vermijden!

Hoe oud is je kind?

Wil je de kinderbox vanaf de geboorte ook als wieg kunnen gebruiken, dan is een kinderbox met wieltjes interessant. Zo kan je het park makkelijk verplaatsen om in je buurt te hebben. Met een parkomrander voelt de babybox net zo geborgen als een wiegje. Voor kindjes jonger dan vijf maanden is een mobiel een aanrader: anders kan je baby zich vervelen of zich geïsoleerd voelen.

Dient de kinderbox vooral als speelplek, dan is het goed om te weten dat een gewone kinderbox vaak slechts tot anderhalf jaar kan gebruikt worden. Oudere kinderen vinden de box niet meer interessant of hij wordt te klein. Dan kan een grondbox interessant zijn. Daarin kan je kind vanaf zes maanden vrij rollen en ontdekken. De grondbox kan je gebruiken tot ongeveer driejarige leeftijd.

ronde kinderbox op wieltjes

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy