Home Baby producten De 5 beste babymobieltjes

De 5 beste babymobieltjes

Ga voor mooi en simpel of net groot met muziek, lichtjes en andere extra's

door katerina
Gepubliceerd: Laatste update
Beste houten babymobiel

Je hebt het babykamertje mooi uitgerust met alles wat je toekomstige baby nodig heeft. Het babybedje of babywiegje staat gereed en de wipstoel staat ongeduldig te wachten op de vele leuke uurtjes samen, net zoals de mooie autostoel in de hoek. Toch ontbreekt hier nog iets in het plaatje … Wat dan? Een schattige babymobiel natuurlijk! Een baby mobiel is een grote meerwaarde in de wondere wereld van je kleine spruit. Al die bewegende voorwerpen, lichtjes en geluiden maken jouw kindje vrolijk en creëren een atmosfeer van vertrouwdheid en rust.

Zo’n mobiel box voor baby’s komt in verschillende uitvoeringen en designs. Zo heb je babymobielen uit hout, kunststof of stof, modellen met of zonder batterijen, al dan niet met lichtjes en/of projectoren, draagbare mobielen … Je vindt ze allemaal alvast in onze top 5 beste babymobielen. Waarom een babymobiel niet in de babykamer mag ontbreken en waarop je moet letten bij je aankoop lees je eveneens op deze pagina. Maak je liever zelf een babymobiel? Dan hebben wij een leuke tutorial voor je klaarstaan. Veel plezier!

Onze selectie mobieltjes

 • Beste houten babymobiel: Bieco 3D Insecten en bloemen
  “Deze kleurrijke babymobiel met vrolijke insecten en bloemen voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en Duitse product- en veiligheidsnormen. Bovendien zijn de figuurtjes beschilderd met extra levendige kleuren die je kindje zullen weten te fascineren.”
 • Beste muziekmobiel baby: Fehn Muziek Mobiel Baby Sleeping Forest
  “De Sleeping Forest muziekmobiel van Fehn ziet er heel leuk uit en heeft een hoge aaibaarheidsfactor. Dankzij de warme kleuren en het zachte melodietje is je baby meteen op zijn gemak gesteld.”
 • De beste babymobiel voor onderweg:  Tiny Love Take-Along Mobile Meadow Days
  “Deze kleurrijke babymobiel met muziek kan je met een grote clip op alle kinderwagens, -bedjes en reiswiegjes bevestigen. Je hebt daarbij de keuze uit 5 melodietjes en witte ruis die je in volume kan verstellen of volledig kan dempen.”
 • Leukste babymobiel zonder batterijen:  Haba Babymobiel met vlinders
  Deze babymobiel heeft 3 kleurrijke vlinderfiguren die verschillende geluidjes maken wanneer je ze aanraakt. Een grote plus is, dat je de vlinders dankzij de klittenbandsluiting makkelijk kan afnemen.”
 • Beste babymobiel met lichtprojectie: DePlay Sterren Babymobiel 
  Wanneer je een babymobiel en moderne technologie samenbrengt, dan krijg je deze interactieve muziekmobiel van DePlay. Dankzij een ingebouwde sterrenprojector tover je de kinderkamer om tot een heuse sterrenhemel waaronder je kindje rustig in slaap kan vallen.”

Beste houten babymobiel:  Bieco 3D Insecten en bloemen

Bieco Beste babymobiel
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Educatief
 • Levendige kleuren
 • Natuurmateriaal
 • Bevestiging aan plafond
 • Geen muziekjes of lichtjes

“Het design is eenvoudig maar zeer speels en vrolijk, wat het passend maakt voor elke kinderkamer.”

De beste houten babymobiel vind je bij het merk Bieco. Deze kleurrijke babymobiel met vrolijke insecten en bloemen voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en Duitse product- en veiligheidsnormen. Het hout gebruikt in deze babymobiel is extra veilig, splinterproof en alle onderdelen zitten stevig vast. Je kan zien dat hier enkel hoogwaardige en kwalitatieve materialen gebruikt zijn. De figuurtjes zijn beschilderd met extra levendige kleuren die je kindje zullen weten te fascineren.

Je kan samen met je baby ook de verschillende insecten (mier, vlinder, blij …) en de bloemen gaan benoemen, wat het ook nog eens educatief maakt. Het design is eenvoudig maar zeer speels en vrolijk, wat het passend maakt voor elke kinderkamer. Ophangen doe je via het 45 cm lange koord aan het plafond. Dat is zeker handig voor wanneer je geen klassiek babybedje of andere bevestigingsmogelijkheden hebt. Bij de Bieco babymobiel zijn geen muziekjes of lichtjes aanwezig.

Beste muziekmobiel baby:  Fehn Muziek Mobiel Baby Sleeping Forest

fehn Beste babymobiel
 • Leuk melodietje
 • Rustgevend voor je baby
 • Keuze voor zachte materialen en kleuren
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Mobielhouder is apart aan te schaffen
 • Muziekje niet zelf te kiezen

“De buitenstof van de figuurtjes is makkelijk afneembaar en wasbaar, wat zeker altijd handig van pas komt.”

Een deuntje maakt alles meteen vrolijker, ook bij een babymobiel. De Sleeping Forest muziekmobiel van Fehn ziet er dankzij al die schattige knuffelbeertjes heel leuk uit en heeft een hoge aaibaarheidsfactor. De keuze voor zachte warme kleuren zorgt ervoor, dat je baby meteen op zijn gemak is gesteld. Tijdens het draaien klinkt een zacht melodietje, dat van product tot product kan variëren (en dus jammer genoeg niet zelf te kiezen is).

De buitenstof van de figuurtjes is makkelijk afneembaar en wasbaar, wat zeker altijd handig van pas komt. Mits een aparte mobielhouder kan je hem aan een standaard babybedje vastmaken. Wil je een muziekmobiel die meer dan 1 liedje in zijn mars heeft? Dan is de Tiny Love Sooth ‘N Groove Mobile met zijn 18 liedjes een betere keuze.

Beste voor onderweg:   Tiny Love Take-Along Mobile Meadow Days

tiny-love Beste babymobiel
 • Makkelijk overal op te bevestigen
 • Meerdere melodietjes
 • Figuren lichtjes gedraaid naar onder
 • Levendige kleuren
 • Volume niet regelbaar

“Het leuke bij deze babymobiel is, dat de figuurtjes lichtjes naar onder gedraaid zijn, waardoor je baby deze beter kan zien.”

Met een mobiele babymobiel zoals de Meadow Days van Tiny Love hou je jouw baby ook onderweg mooi kalm. Deze kleurrijke babymobiel met muziek kan je met een grote clip op alle kinderwagens, -bedjes en reiswiegjes bevestigen. Je hebt daarbij de keuze uit 5 melodietjes en witte ruis die je indien gewenst volledig kan dempen. Ook positief is, dat de figuurtjes lichtjes naar onder gedraaid zijn, waardoor je baby deze beter kan zien.

Een minpuntje is, dat je het volume niet kan bijstellen. Een gelijkaardige babymobiel is bv. de On te Go van Playgro. Heb je toch liever een mobiele babymobiel zonder muziekjes en batterij? Dan biedt Tinny Love ook de Magic Tales Pack & Go met belletjes die zachtjes klinken. Volledig geluidloos tenslotte, is de mini babymobiel van Nattou Adele & Valentine.

Mobieltje zonder batterijen:  Haba Babymobiel met vlinders

Haba Beste babymobiel
 • Afneembare figuurtjes
 • Vlinders maken geluidjes
 • Te bevestigen aan plafond
 • Veilig voor je kindje
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Klittenband voor bevestiging diertjes
 • Figuurtjes zijn redelijk groot

“De figuurtjes van de Haba babymobiel zijn makkelijk te wassen en bevatten geen harde of kleine losse elementen die gevaarlijk voor je kindje kunnen zijn.”

Een babymobiel kan ook zonder batterijen heel interactief zijn, dat bewijst de mobiel voor baby’s van Haba. Deze babymobiel heeft 3 kleurrijke vlinderfiguren die verschillende geluidjes maken wanneer je ze aanraakt. Er is ook een belletje aanwezig. Een grote plus is, dat je de vlinders dankzij de klittenbandsluiting makkelijk kan afnemen. Zo kan je jouw kleintje haar speeltje snel in de hand geven wanneer het tijdens het verschonen moeilijk begint te doen.

De klittenbandsluiting kan na verloop van tijd minder goed gaan kleven. Daar kan je eventueel zelf magneetjes integreren. De figuurtjes zijn makkelijk te wassen en bevatten geen harde of kleine losse elementen die gevaarlijk voor je kindje kunnen zijn. Je kan de Haba babymobiel makkelijk bevestigen aan het plafond (of het bedje mits een passend verlengstuk). Hou je van vlinders maar mogen die iets kleiner zijn? Misschien is de vlindermobiel van Sigikid wel iets voor jullie.

Beste met lichtprojectie:    DePlay Baby Sterren Mobiel

DePlay Beste babymobiel
 • makkelijk
 • hygiënisch
 • neemt weinig plaats in
 • lekvrij
 • BPA-vrij
 • inclusief transportzakje
 • set van 25 of 50
 • niet herbruikbaar
 • maatstreepjes kloppen niet altijd

“De babymobiel van DePlay heeft een Bluetooth-optie waarmee je jouw eigen favoriete liedjes op de babymobiel kan laten afspelen. Daarbij is het volume regelbaar en kan je een timerfunctie instellen zodat de batterij gespaard blijft.”

Wanneer je een babymobiel en moderne technologie samenbrengt, dan krijg je de interactieve muziekmobiel van DePlay. Dankzij een ingebouwde sterrenprojector tover je de kinderkamer om tot een heuse sterrenhemel waaronder je kindje rustig in slaap kan vallen. Zorg daarbij dat de ruimte volledig duister is, anders zie je er maar weinig van. Aan de onderkant van deze projector zit een warme nachtlamp die extra geborgenheid biedt en de vrolijke figuurtjes makken rammelgeluidjes wanneer je ze aanraakt.

Er zijn zo’n 500 verschillende slaapliedjes en natuur- en dierengeluiden aanwezig. De kers op de taart is de Bluetooth-optie, waarmee je jouw eigen favoriete liedjes op de babymobiel kan laten afspelen. (Verwacht daarbij wel geen HD-geluidskwaliteit, maar voor een baby’tje voldoet het zeker). Daarbij is het volume regelbaar en kan je een timerfunctie instellen zodat de batterij gespaard blijft.

Tot zover onze lijst beste mobieltjes voor de wieg of ledikant.

Liever een fan van de oude muziekdoos zonder al teveel afleiding boven het bed? Ga dan voor een mooie muziekdoos.

fehn-muziek-Beste babymobiel
Afbeelding:Fehn

Babymobieltjes vergelijken

Waarom een babymobiel voor je baby kopen?

Een babymobiel in de kinderkamer ziet er niet alleen erg schattig uit, het biedt je baby ook enkele voordelen. In de eerste plaats helpen de bewegende figuurtjes (en het rustige muziekje) om je baby te ontspannen en in slaap te vallen. Bovendien ondersteunen de leuke bonte figuurtjes bij de ontwikkeling van zintuiglijke en motorische ervaringen.

Je kindje zal zijn oogjes niet van de babymobiel kunnen weghouden, waardoor het op een ontspannen manier zijn dieptezicht gaat ontwikkelen en gemotiveerd wordt om zich naar de figuurtjes toe te draaien en zich te bewegen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

 •  Draagbaarheid en bevestigingsmogelijkheden
 •  Functies
 •  Ontwerp en veiligheid

Sommige babymobielen zijn draagbaar, waardoor deze jouw kleintje elk moment van de dag kunnen begeleiden, ook onderweg in de auto. Het is aan te raden dat je sowieso altijd eens kijkt wat voor type bevestiging de babymobiel heeft, zodat deze zeker met je wieg compatibel is.

Werkt je babymobiel op batterijen? Dan zal je baby niet alleen naar de leuke cirkelvormige bewegingen kunnen kijken, maar zal ze bv. ‘s nachts ook geprojecteerde figuurtjes aan de muur of op het plafond kunnen bewonderen. Een model met batterijen biedt dus meer opties, maar is zeker geen must.

Wat ten slotte ook niet onbelangrijk is, is hoe de babymobiel eruitziet. Moet het bij de rest van je babyuitzet passen of mag het juist iets helemaal anders zijn? Babymobielen komen in tal van thema’s en uitvoeringen. Controleer altijd of er geen kleine deeltjes aanwezig zijn die los kunnen raken en of alles goed op zijn plaats.

Beste babymobiel
Afbeelding:Canva.com

Zelf een originele babymobiel maken? Met deze tips lukt het zeker

Benodigdheden:

 • Houten latjes of cirkels, houten takken … die als draagconstructie zullen dienen om de figuurtjes aan op te hangen
 • Stevige draad (bv. dik katoen)
 • Vilt in verschillende kleuren
 • Kussenvulling (optioneel)

Zo ga je te werk:

 1. Teken de gewenste vormpjes (bv. een vlinder, schaapje, hartje …) op papier en knip ze uit.
 2. Leg het papieren vormpje op je viltstof, markeer de contouren met een stift op het vilt en knip deze dan uit.
 3. Wil je jouw figuurtjes vullen? Zorg er dan voor, dat je het dubbele aantal vormpjes uitgeknipt. Naai deze dan aan elkaar, waarbij je een kleine opening voor de vulling laat. Daarna kan je ze dan volledig afwerken en sluiten.
 4. Neem een lang stuk draad en plooi die in 2. Trek de beide uiteinden door de gevormde lus, waarbij je tegelijk ook rond de houten draagconstructie gaat.
 5. Met een naald kan je de beide uiteinden van het koord door de figuurtjes halen. Leg knoopjes waar nodig, om alles veilig op zijn plaats te houden.
 6. Bevestig meerdere stevige draden aan de houten draagconstructie die je gemaakt hebt. Je kan deze samenknopen en aan een oogvijs bevestigen, waarmee je de babymobiel dan later omhoog zal hangen.

Laat je creativiteit de vrije loop! Alles kan. Levendige en contrasterende kleurtjes werken het best. Ook leuk om op te hangen zijn pomponnetjes. Heb je extra inspiratie nodig? Dan vind je op het internet oneindig veel originele en superleuke ideetjes.

 

Beste muziekmobiel baby
Afbeelding:Canva.com

Lees meer artikels in de categorie ‘Babykamer’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy