Home Baby producten De 5 beste meegroeibedjes – van baby tot peuter

De 5 beste meegroeibedjes – van baby tot peuter

Een bedje dat geschikt is van baby tot peuter en zelf juniors

door Sanne
Gepubliceerd: Laatste update
Beste meegroeibed baby peuter

Een van de eerste aankopen die we voor een baby doen is het babybedje. We denken na over de stijl, de kleur, de grootte, waar we het gaan zetten, maar we denken niet altijd na over hoe lang ons kleintje dat bedje nu eigenlijk zal gebruiken. Want voor je het weet is die baby een flinke peuter en wordt het tijd voor een groter bedje. Een meegroeibedje valt daarom te overwegen: je baby kan als peuter gewoon in hetzelfde bedje blijven.

In onze koopgids “beste meegroeibed” vind je de vijf beste meegroeibedden volgens ons. De korte beschrijving en voor- en nadelen helpen je de verschillende bedden goed te vergelijken om zo het beste meegroeibed te kunnen kiezen.

Liever eerst een co-sleeper of een goedkoper babybed en dan pas een meegroeibed voor peuters? Bekijk zeker ook onze koopgids babybedjes of co-sleepers, waarin we de beste babybedjes en co-sleepers vergelijken.

Onze selectie meegroeibedjes

 • Beste meegroeibed – editor’s pick:        Stokke SleepiTM
  Bekend en populair meegroeibed dat zowel mooi als functioneel is (wieltjes!). Gaat perfect mee tot de peutertijd en eventueel kindertijd, maar de uitbreidingsset moet je apart aankopen.”
 • Meegroeibedje met mooiste design:        Bopita My First House bedbank
  “Groeit met je baby mee van babybed naar peuterbed. Kost niet meer dan een gewoon babybed, maar je hebt er wel veel langer plezier van.”
 • Beste meegroeibed / high-end:        Sebra Kili wooden edition
  “Prachtig meegroeibed voor wie een opvallend bedje wil in de babykamer. Vanaf de geboorte tot ongeveer zeven jaar te gebruiken, maar niet de goedkoopste.”
 • Beste budgetvriendelijke meegroeibed:      Ikea MINNEN
  “Klassieker van Ikea die twee keer kan verlengd worden, van peuter- tot junior- tot eenpersoonsbed. Zeer budgetvriendelijk, maar toch goede kwaliteit.”
 • Beste Belgische meegroeibed:        Childhome Retro Rio White
  “Kwaliteitsvol en mooi meegroeidbedje van Belgische makelij. Kan je heel geleidelijk omvormen tot peuterbed. Goede optie voor kindjes die moeilijk wennen.”

Beste meegroeibed – editor’s pick:      Stokke SleepiTM

stokke meegroeibedje voor baby's
 • van babybed tot juniorbed
 • inclusief matras (babybed)
 • op wieltjes
 • accessoires verkrijgbaar
 • juniormatras apart aankopen
 • uitbreidingsset apart aankopen
 • duurder

“Populair meegroeibed dat geliefd is bij ouders dankzij de functionaliteit en het mooie, minimalistische design. Gaat jaren mee, maar is wel een duurdere optie.”

Een van de bekendste – en mooiste! – meegroeibedden is de Stokke SleepiTM. Door de typische ovale vorm valt de SleepiTM meteen op. Zoals we van Stokke gewend zijn, is het design niet alleen sober en mooi, maar ook functioneel.

Zo heeft de SleepiTM wieltjes: een slimme extra die dit een van de beste meegroeibedden maakt. De wieltjes zijn bedoeld om het bed te kunnen verrollen naar een andere ruimte, maar het is vooral handig om te kunnen poetsen, want door de lage zijwanden kan je er niet met een stofzuiger onder. Een van de zijpanelen is verwijderbaar om zo langzaam de overgang van babybed naar peuterbed te maken.

Jammer is dat je de uitbreidingsset van peuter- naar juniorbed apart moet kopen (€100). Ook de juniormatras moet je dan apart kopen. Een ander nadeel aan de SleepiTM is dat je door de unieke vorm niet overal hoeslakens kan kopen.

Afmetingen:

Baby- en peuterbed: 127 cm x 74 cm (ovaal)

Juniorbed: 172 cm x 74 cm

Meegroeibed met leukste design:        Bopita My First House bedbank

houten meegroeibed junior bed bopita
 • babybed + peuterbed
 • optionele onderlade
 • betaalbaar
 • meerdere kleuren
 • kan niet verlengd worden tot juniorbed

“Leuk out-of-the box babybed dat omvormt tot een peuterbed. Kan later dienstdoen als bedbank die een leuk speel- of rustplekje biedt.”

Dit superleuke meegroeibed van Bopita is beschikbaar in de standaardmaat van 120 x 60 cm, maar ook 140 x 70 cm en in drie neutrale kleuren (wit, mat zwart en naturel). Het bedje is niet uittrekbaar, waardoor je het niet langer dan zo’n drie à vier jaar kan gebruiken.

Hoewel het wat jammer is dat je dit bed niet kan omvormen tot juniorbed, verdient het toch een plek op in onze koopgids. Dit Bopita-bedje is immers niet duurder dan een gewoon babybed, waardoor je voor hetzelfde budget dus ook een peuterbedje krijgt. Als je kind het bed ontgroeit, blijf je bovendien over met een heel leuke bedbank. Dankzij het dakje wordt het een knus speelplekje die ook de verbeelding van je kind aanspreekt.

Afmetingen:

Baby- en peuterbed: 120 x 60 cm (143 cm hoog)

bopita meegroeibedden baby vergelijken

Beste meegroeibed – high-end:     Sebra Kili

sebra houten meegroeibed baby
 • 112,5 x 70 cm
 • babybed tot juniorbed
 • tot 7 jaar
 • veel kleuropties
 • Scandinavisch design
 • geen volwaardig eenpersoonsbed
 • duur
 • beperkte lakenkeuze

“Prachtig ontworpen bedje dat je vanaf de geboorte tot zo’n zeven jaar kan gebruiken, maar het is niet budgetvriendelijk.”

Dit prachtige meegroeibedje van Sebra is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer zevenjarige leeftijd. Je kan het initieel gebruiken als babybedje en later als peuterbedje door de zijkanten weg te nemen. De breedte is 70 cm, wat maakt dat het bedje geen standaardmaten heeft. Dat beperkt de keuze in matras.

Dit Killi-bedje is best duur, maar je hebt er wel langer gebruik van dan een gewoon babybedje. Toch is het jammer dat je voor die prijs er niet ook een volwaardig eenpersoonsbed kan van maken. Sebra heeft wel een juniorbedje (Junior & Grow) dat kan uitschuiven naar een eenpersoonsbed, maar dat kan je niet vanaf de geboorte gebruiken, wel vanaf drie à vier jaar. Dat is een goede optie voor wie al een babybedje heeft en liever wil investeren in een bedje dat van peuter tot volwassene kan gebruikt worden.

Afmetingen:

Baby- en peuterbed: 112,5 cm x 70 cm

Juniorbed: 150 cm x 70 cm

Beste budgetvriendelijke meegroeibed:         Ikea MINNEN

goedkoop meegroeibed ikea
 • van peuterbed tot eenpersoonsbed
 • matrassenbodem inbegrepen (opgelet: apart verpakt)
 • veel kleuropties
 • alleen lakens van Ikea

“Praktisch en gebruiksvriendelijk meegroeibed dat veel kwaliteit biedt voor een aangename prijs. Te gebruiken van peuter tot volwassene.”

Wanneer je kleintje zijn babybedje ontgroeit en naar een groter bed moet, lijkt zo’n eenpersoonsbed wel heel erg groot. De meegroeibedden van Ikea, zoals deze MINNEN of een van de andere budgetvriendelijke opties*, bieden een knus plekje aan voor je peuter waar hij zich nog steeds geborgen kan voelen. Dit is een van de bedden met drie lengtes. De beginmaat is 135 cm, waarna je het bed kan uitschuiven tot een juniorbed (170 cm) en uiteindelijk tot een volwaardig eenpersoonsbed (207 cm).

Dat maakt dat je het bed de hele kindertijd en zelfs daarna nog kan gebruiken. Deze MINNEN komt in heel wat leuke kleurtjes, waaronder enkele limited edition (lichtroze en turkoois). De matras moet je apart aankopen, maar als je kiest voor een meegroeimatras hoef je niet elke keer een nieuwe te kopen wanneer je bed verlengt.

Afmetingen:

Peuterbed: 135 cm x 85 cm

Juniorbed: 170 cm x 85 cm

Eenpersoonsbed: 206 m x 85 cm

Beste meegroeibed uit België:      Childhome Retro Rio White

beste meegroeibedden childhome
 • van babybed tot peuterbed
 • lattenbodem op drie hoogtes
 • van Belgische makelij
 • inclusief lattenbodem
 • past binnen een babykamerset
 • Iets duurder

“Koop je Belgisch? Dit meegroeibedje is een topper, zowel qua kwaliteit als design. Leuke optie voor wie graag alle meubels van een set heeft.”

Wie graag Belgisch koopt, zit met dit meegroeibedje van Childhome goed. Het is een strak, modern, wit babybed met een vintage touch dat je heel makkelijk transformeert tot een peuterbed. De zijspijlen kan je langs één of beide kanten verwijderen, waardoor je heel geleidelijk kan overgaan van babybed naar een “groot” bed.

De afmetingen van dit bed zijn net wat groter dan de standaardmaat. Dit bed is trouwens wel beschikbaar in de standaardmaat, maar dan als gewoon babybedje. Omdat het bed wat andere maten heeft, zit je dus iets beperkter in keuze van matras en lakens. Leuk aan dit bedje is dat je het kan aanvullen met een afneembare hemelstang/muggennet, of je kan meteen gaan voor de volledige babykamer set Retro Rio White, zodat alle meubels perfect bij elkaar passen.

Afmetingen:

Baby- en peuterbed: 140 cm x 70 cm

Tot zover de lijst van beste meegroeibedjes.
Kies je liever voor afzonderlijke bedjes, bekijk dan ook de lijst babybedjes en peuterbedjes.

meegroeibed voor kinderkamer

Meegroeibedjes voor baby’s en peuters vergelijken

Wat is een meegroeibed precies?

Een meegroeibed is een bed dat meegroeit met je kind. Vaak is het een babybed dat je vanaf de geboorte kan gebruiken en omvormt tot een peuterbed door de spijlen weg te nemen. Sommige meegroeibedden kan je ook omvormen tot juniorbed, eventueel door een uitbreidingsset los aan te kopen. Een juniorbed kan je tot ongeveer zeven jaar gebruiken.

Er zijn ook meegroeibedden die je niet vanaf de geboorte kan gebruiken, maar pas vanaf de peutertijd. Het gaat dan om peuterbedden die je dan tot juniorbed en vaak tot eenpersoonsbed kan laten “groeien”.

Vanaf wanneer kan je een meegroeibed gebruiken?

Dat hangt af van welk type je koopt. De meeste zijn echter vanaf de geboorte te gebruiken, tenzij je echt een specifiek meegroeipeuterbed koopt. Dat is gemiddeld pas vanaf drie à vier jaar te gebruiken, maar kan ook vroeger als je kind er klaar voor is.

Vanaf welke leeftijd kan je baby dan in een meegroeibed slapen?

Dat kan dus meteen bij de geboorte tot meestal drie à vier jaar, als het gaat om een bed waarbij je alleen de spijlen wegneemt en het frame niet verlengt. Kan het wel verlengd worden tot een juniorbed? Dan kan je kind er tot zeven jaar (tien jaar voor sommige merken) in slapen.

Kies je voor een meegroeipeuterbed? Dan is het vanaf drie à vier jaar (of vroeger, als je kind er klaar voor is) tot zeven jaar (juniorbed) of zelfs als volwassene (eenpersoonsbed).

goed houten meegroeibed voor peuter

Waarom moet ik een meegroeibed kopen?

Een babybedje heb je sowieso nodig. Met een meegroeibed koop je een soort 2-in-1, waardoor je veel langer plezier hebt van je babybed. Zelfs al groeit het niet in lengte mee en kan je het dus alleen omvormen tot peuterbed door de spijlen te verwijderen, leert je kind het gevoel van een “groot” bed te ervaren, zonder dat je een nieuw bed moet kopen én zonder dat je je kind plots uit zijn comfortzone haalt.

Er is minder kans op verstoorde nachtrust of een plotseling angstig kind rond bedtijd wanneer hij in zijn vertrouwde bedje kan blijven. Bovendien leert hij zo zelfstandig in en uit bed te kruipen. Doordat het bedje in de peutertijd even groot blijft, behoudt je kind het geborgen gevoel van zijn babybedje.

Veel meegroeibedden kunnen nog groter gemaakt worden tot een juniorbed, waar je kind tot zeven à tien jaar in kan slapen. Zo heb je er dus gemiddeld vijf tot zes jaar langer plezier van dan van een standaardbabybed.

Heb je al een gewoon babybedje? Dan kan het nuttig zijn om een meegroeipeuterbed te kopen wanneer jullie overstappen van ledikant naar groot bed. Zo kan je kind nog steeds geleidelijk aan wennen.

Beste meegroeibed baby peuter

Lees meer artikels in de categorie ‘Babykamer’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy