Home Baby producten De 5 beste nachtlampjes

De 5 beste nachtlampjes

Hulp om de weg terug te vinden in de kinderkamer, of je kindje rustig te houden in de nacht

door katerina
Gepubliceerd: Laatste update
beste nachtlichtje voor kinderkamer

Kinderen zijn wel vaker bang voor het donker. Dat begint meestal in de kleutertijd, wanneer de verbeelding zich volop ontwikkelt. Dan wordt vaak een nachtlampje in huis gehaald, om je kind rustig en zonder vrees de nacht te laten ingaan.

Omdat er zoveel nachtlampjes bestaan, hebben wij de beste nachtlampjes voor de kinderkamer vergeleken, zodat je in een oogopslag hét lampje vindt dat jouw kind weer een veilig gevoel geeft bij het slapengaan.

Onze selectie

 • Beste nachtlampje – editor’s pick: Blooming Boabab Slaaptrainer, Wake-Up Light en Nachtlampje
  “Erg schattig nachtlampje dat ook een wekker en slaaptrainer is. Zowel geluid als lichtkleur kan gepersonaliseerd worden.”
 • Beste voor kinderen: Zazu Pam de Pinguïn
  “Heel veelzijdige nachtlamp die ook luidspreker en slaaptrainer is. Past in elke kinderkamer, maar zeker een aanrader voor vroege vogels.”
 • Beste voor baby’s: Moonie Knuffel
  “Geen klassiek nachtlampje voor baby’s, die daar nog geen nood aan hebben, maar wel een rustgevende knuffel die met licht en geluid je baby tot rust brengt en helpt bij het inslapen.”
 • Beste 2-in-1 nachtlampje voor de kinderkamer: Alecto BC-21
  “Dit is een sterrenprojector en een luchtbevochtiger, wat het een ideaal nachtlampje maakt voor de winterperiode. Heel rustgevend voor zieke kinderen.”
 • Nachtlampje met zacht licht: Scruber nachtlampje
  “Eenvoudig en budgetvriendelijk, maar toch kwaliteitsvol. Kindvriendelijk ontwerp en makkelijk te bedienen. Timer- en dimmerfunctie zijn een pluspunt.”

Beste nachtlampje – editor’s pick: Blooming Boabab Slaaptrainer, Wake-up Light en Nachtlampje

nachtlampje baby met muziek
 • 3-in-1
 • Slaaptrainer
 • Wekker
 • Kindvriendelijk
 • Volledig aanpasbaar
 • Drie kleuropties
 • Schattig dino-ontwerp
 • Draadloos
 • moet opgeladen worden

“Geschikt voor baby’s, kleuters en oudere kinderen die de klok leren lezen. Mooi ontwerp, heel veel opties en makkelijk in te stellen naar jouw voorkeuren.”

Dit schattige dino-lampje in blauw, roze of groen spreekt kinderen meteen aan, maar hij heeft ook heel wat in huis voor ouders. Zo is het niet alleen een nachtlampje, maar ook een wekker en slaaptrainer. Perfect dus wanneer je kind leert de tijd te lezen. Zo kan hij meteen het uur leren lezen wanneer de slaaptrainer aangeeft dat het tijd is om op te staan.

Deze dino is volledig aanpasbaar. Zo kan je zelf de lichtkleur kiezen, maar ook het geluid van het alarm (zes geluiden). De combinatie van kindvriendelijk design en de vele gebruiksmogelijkheden maken dit een van de beste nachtlampjes. Je krijgt heel wat opties voor een betaalbare prijs.

Tip: check geregeld voor kortingsacties, er zijn vaak mooie deals op dit lampje.

Beste nachtlampje voor kinderen: Pam de Pinguïn

Zazu Kinder nachtlampje
 • 3-in-1
 • timerfunctie
 • lichtkleur instelbaar
 • slaaptrainer
 • Bluetooth-speaker
 • draadloos (USB-oplaadbaar)
 • moet opgeladen worden
 • moet op basisstation voor hele nacht gebruik

“Nachtlampje met zacht en instelbaar licht die ook nog eens dienstdoet als luidspreker en slaaptrainer. Heel veelzijdig en goede kwaliteit.”

Deze schattige pinguïn Pam van Zazu is door zijn gebruiksvriendelijkheid voor zowel ouders als kinderen een van de beste nachtlampjes voor de kinderkamer. Het is bovendien niet alleen een nachtlampje, maar ook een slaaptrainer en een luidspreker. Hij kan daardoor enkele jaren mee, zelfs wanneer je kind geen slaaptrainer of nachtlichtje meer nodig heeft.

Leuk is dat je de kleur van het licht kan instellen (blauw, wit, rood, roze, multicolor). Zo kan je het licht ’s nachts rood houden (de kleur die het minst de aanmaak van melatonine verstoort).

Wanneer het nog net te vroeg is om op te staan (30 minuten), wordt het lichtje oranje. Wanneer het licht groen wordt, weet je kind dat hij uit bed mag. Heel handig voor vroege vogels! Vergeet niet de pinguïn op het basisstation te zetten, anders schakelt hij automatisch uit na dertig minuten.

Beste nachtlampje voor baby’s: Moonie Knuffel Hartslag en Licht

Moonie Knuffel nachtlampje
 • kan mee in bed
 • rustgevend
 • Smart Cry-detector
 • stand-by na 30 minuten
 • prijzig

“Een “nachtlampje” op maat van baby’s. De combinatie van zacht licht en white noise draagt bij tot een goede nachtrust voor baby én ouders.”

Jongere baby’s en peuters hebben zeker geen nachtlampje nodig. Ze zijn niet bang voor het donker, maar ze zijn niet graag alleen. Deze knuffel van Moonie komt daarin tegemoet.

Zijn buikje geeft licht en fungeert zo als een soort van nachtlampje, die door hun zachte licht doen denken aan de baarmoeder. Om dat gevoel te versterken, laat hij ook natuurlijke, kalmerende geluiden (keuze uit golven, beekje, wind, regen, hartslag) horen. Ook een slaapliedje kan worden afgespeeld. De combinatie van rustgevende geluiden en licht stelt je baby volledig tot rust.

Vooral kindjes die moeilijk inslapen, zullen baat hebben bij Moonie dankzij de combinatie van licht en geluid. Wanneer je kindje huilt, wordt de Smart Cry-detector geactiveerd en zal Mooni automatisch de geluiden laten horen. Het lichtje schakelt niet automatisch in, het geluid zal volgens de laatste instellingen afspelen.

Geen fan van beertjes? Deze knuffel is er ook als konijntje.

Beste 2-in-1-nachtlampje voor de kinderkamer: Alecto BC-21

Alecto BC-21 nachtlampje
 • luchtbevochtiger
 • sterrenprojector
 • ideaal voor winterperiode
 • kalmerend effect
 • minder mooi ontwerp

“Prima nachtlampje met dubbele functie dat zieke kinderen een rustige nacht bezorgt. Luchtbevochtiging kan apart ingeschakeld worden. “

Zachte kleuren en rustige bewegingen, gecombineerd met het zachte geruis van de luchtbevochtiger, zorgen voor een kalmerend effect. Exact wat je nodig hebt net voor bedtijd. Je kan de sterrenprojector en luchtbevochtiger apart gebruiken, wanneer je bijvoorbeeld geen nood hebt aan een luchtbevochtiger.

In de winterperiode of wanneer je kindje ziek is, is het handig om het vertrouwde nachtlampje in te kunnen schakelen als luchtbevochtiger om zo de symptomen van je kindje te verlichten.

Schaf je in de winter een nachtlampje voor de kinderkamer aan om de donkere nachten te bestrijden? Dan vinden we deze Alecto BC-21 het beste nachtlampje, omdat je meteen ook die verkoudheden kan bestrijden die gepaard gaan met de winterperiode.

Beste nachtlampje met zacht licht:   Scruber Nachtlampje

Nachtlampje kinderen
 • met dimmer
 • met timer van 30 of 60 minuten
 • niet-giftige silicone
 • draadloos
 • regelbare helderheid\
 • warm of koel licht
 • moet opgeladen worden

“De Deryan is snel op te vouwen en ideaal voor onderweg. De opstaande wanden uit gaas zorgen voor voldoende afkoeling bij warme temperaturen.”

Dit nachtlampje ziet eruit als een schattige kat en spreekt grote en kleine kinderen meteen aan. Het ziet er een vrij simpel nachtlichtje uit, maar hij bevat vrij veel opties. Zo zit er een dimmer in het staartje, waarmee je de helderheid kan aanpassen.

Ook kan je een timer van dertig of zestig minuten instellen waarna het lichtje vanzelf uitschakelt. Daardoor hoef je niet nog de kamer binnen te komen om de lamp te komen uitzetten. Zo slaapt je kind wel rustig in, maar kan het ’s nachts niet wakker worden door het licht.

Dit lampje is draadloos en gemaakt van niet-giftige silicone, dus het kan ook veilig mee in bed. Het is daardoor ook geschikt voor grotere kinderen die nog wat in bed willen lezen.

Tot zover onze lijst beste nachtlichtjes voor baby’s en kinderen.

Heb je ook een luchtbevochtiger voor de kinderkamer nodig, dan zijn er ook twee-in-één modellen. Kijk verder op onze babykamer pagina voor meer inspiratie en ideeën.

Nachtlampje met zacht licht
Afbeelding:Moonie

Nachtlampjes voor kinderen vergelijken

Wanneer is het tijd voor een nachtlampje?

Rond twee- à driejarige leeftijd ontwikkelt een kind zijn inbeeldingsvermogen. Op dat moment kunnen ze beginnen bang te worden van het donker. De meeste mensen zullen dan een nachtlampje inschakelen om hun kleintje rustig te helpen inslapen.

Sommige kleuters zullen er dan ook zelf naar vragen, dus het is perfect oké om op dat moment een nachtlampje in de kinderkamer te zetten.

Een nachtlampje voor een baby heeft weinig nut. Enerzijds is zijn inbeeldingsvermogen nog niet ontwikkeld en kan hij dus niet bang zijn in het donker, anderzijds wordt een baby net rustig van een donkere, prikkelvrije ruimte.

Omdat je als ouder wel wat licht kan gebruiken bij je nachtelijke taken (verschonen, voeden, …), kan je wel een nachtlampje inzetten. Kies dan voor een draagbaar lampje dat je weer meeneemt en liefst eentje met zacht, warm wit (geel/oranje) of rood licht.

Voor welk nachtlampje kies je?

Het slaaphormoon melatonine wordt alleen aangemaakt in een donkere ruimte. Slapen in een donkere kamer zal de nachtrust en dutjes bevorderen. Is je kind heel bang van het donker en daardoor net onrustig, kan dat een negatief effect hebben op zijn nachtrust en kan een nachtlampje helpen.

Om de aanmaak van melatonine zo min mogelijk te verstoren, kies je beter een nachtlampje dat rood licht geeft in plaats van wit. Is het licht wel wit of geel, dan is een timer een goede optie. Zo gaat het nachtlampje na een tijdje uit en slaapt je kind de rest van de nacht wel in een donkere kamer.

Beste nachtlampje
Afbeelding: Zazu

Waar op letten bij het kopen van een nachtlampje

Veiligheid

kinderen stoppen alles in hun mond. Kies dus voor veilige materialen, zoals niet-giftige silicone of BPA-vrije plastic. Zorg er ook voor dat er geen draden of kabels zijn indien het nachtlampje dicht bij het bedje staat.

Batterij of stroom

een nachtlampje op stroom kan de hele nacht blijven branden, bij eentje op batterijen kan het gebeuren dat de batterijen net leeg zijn op een ongelegen moment. Sommige nachtlampjes zijn USB-oplaadbaar, waardoor ze soms wel in het stopcontact kunnen blijven zitten. Zo niet, moet je er aan denken ze geregeld op te laden.

Functies

een nachtlampje hoeft in principe alleen maar licht te geven, dus een basic model is prima. Toch kan het handig zijn om een nachtlamp met timer of dimmer te hebben, zeker wanneer het gaat om jongere kinderen. Ook een nachtlamp met slaaptrainer is een praktische optie voor peuters en kleuters.

Gebruiksvriendelijkheid

bevat het nachtlampje veel functies, dan is het vooral handig dat ze ook makkelijk in te stellen en te bedienen zijn. Niets zo frustrerend als elke avond opnieuw moeten uitdokteren hoe je het lichtje überhaupt aankrijgt. Veel nachtlampjes zijn op maat van kinderen en zijn dus wel makkelijk te bedienen.

Prijs

sommige nachtlichtjes zijn heel basic en kosten dus niet veel. Vaak geldt: hoe meer functies, hoe duurder. Bevat de nachtlamp bijvoorbeeld ook een Bluetooth-speaker, dan mag je verwachten dat de prijs oploopt. Uiteraard heb je er dan ook langer plezier van en zal je het meer gebruiken. Alles hangt af van wat je verwacht van een nachtlamp voor in de kinderkamer en hoeveel budget je ervoor wil vrijmaken.

Beste 2-in-1 nachtlampje
Afbeelding: Zazu

Lees meer artikels in de categorie ‘Babykamer’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy