Home Baby producten Beste Fietsstoeltje

Beste Fietsstoeltje

door Sanne
Gepubliceerd: Laatste update
Beste fietsstoeltje baby en kinderen

Laatste update op 22 January 2022

Beste Fietsstoeltje 2021 - Top 5

Met de fiets op stap, een hele ervaring voor je kindje. Natuurlijk is zelf fietsen nog geen optie. Kies voor een veilig stoeltje in onze lijst beste fietsstoeltjes voor baby en kind.

Niets leuker dan je kind de wijde wereld tonen! Dat kan je uiteraard te voet of met de auto, maar er valt ook wat te zeggen voor een gezellige fietstocht, al is het maar een kort toertje van en naar school. Om veilig en comfortabel met je kind achter- of voorop te fietsen, heb je een goed fietsstoeltje nodig. Wat het beste fietsstoeltje is en waar je moet op letten bij het kopen van een kinderzitje voor je fiets, ontdek je hier.

TOP 5 beste fietsstoeltjes voor baby’s en peuters 2021:

 • Beste fietsstoeltje achter:          Thule Yepp Nexxt Maxi
  “Allround goed scorend fietsstoeltje achter dankzij het veilige, slimme en lichtgewicht design. Het prijskaartje is een minpuntje, maar te vergeven dankzij de lange gebruiksperiode.”
 • Beste fietsstoeltje voor:            Bobike ONE Mini
  “De waterafstotende, rubberen zitting maakt dit een praktisch en veilig fietszitje, waarmee je kind tot 15 kg comfortabel en aangenaam meereist.”
 • Beste fietsstoeltje voor oudere kinderen:           Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter
  “Handig alternatief voor fietskarren of bakfietsen, om zo je oudere kind toch met één fiets veilig te vervoeren of om samen langere fietstochten af te leggen.”
 • Achterzitje voor elektrische fiets:           Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter
  “Modern fietsstoeltje dat door zijn licht gewicht, gebruiksvriendelijkheid en comfort geliefd is bij zowel ouder als kind.”
 • Fietsstoeltje met beste prijs-kwaliteit:           Polisport Groovy FF Fietsstoeltje Achter
  “Fietsstoeltje met aantal interessante snufjes, zoals een helmvriendelijke rugleuning, voor een mooie prijs. Ook geschikt voor e-bikes.”

In de overzichtelijke pagina ‘Onderweg‘ vind je andere alternatieven om je baby te vervoeren. Ga je op weg met de fiets dan heb je heel wat minder plaats in de overvolle luiertas. Een fiets heeft ook geen koffer, dus je moet je een beetje anders organiseren.  Kies tijdens jouw zoektocht altijd voor een veilige optie. Geld kan belangrijk zijn, maar zet geen prijs op de veiligheid van je kindje. Vind je het te duur en zijn er goedkope onveilige opties? Kies dan voor een wandeling en neem geen onnodige risico’s.

Beste fietsstoeltje all-round:      THULE YEPP NEXXT MAXI FIETSSTOELTJE BAGAGEDRAGER

goede fietsstoel kind 2 jaar
 • Van 9 maanden tot 6 jaar
 • Licht
 • Veilig
 • Prijswinnaar
 • Op frame of bagagedrager
 • Prijzig
 • Geen armleuningen

Dit is een heel gebruiksvriendelijk en een van de veiligste fietsstoeltjes, maar door zijn stevigere prijskaartje is het niet de toegankelijkste.

Deze Yepp Nexxt Maxi van Thule is een echt prijsbeest. Dit fietsstoeltje voor achterop de fiets heeft immers verschillende awards op zijn naam, waaronder de Baby Innovation Award en de World Design Gold Award. Het is een veilig fietszitje dat ook consistent goed scoort bij ouders en kinderen. Dat is te danken aan de vijfpuntsgordel, ingebouwde reflector en schokabsorberende zitting. Dit fietszitje is heel licht van gewicht, maar tegelijk stevig en robuust.

Je kindje past er vanaf 9 maanden in en je kan het gebruiken tot hij 22 kg weegt. De voetsteunen en riemen zijn met één hand makkelijk verstelbaar, dus je kan heel eenvoudig het fietsstoeltje aanpassen naarmate je kind groeit. De Yepp Nexxt Maxi past op vrijwel elke bagagedrager, zonder extra beugels te moeten aankopen. Er is ook een variant voor bevestiging op het fietsframe, als je geen bagagedrager hebt. Dit achterzitje is bovendien ook geschikt voor elektrische fietsen.

Zoek jij een veilig, kwalitatief en duurzaam fietstoeltje, dan is dit volgens ons de beste fietsstoel dat je momenteel kan kopen. Zoek jij liever een fietsstoeltje vooraan, aan het stuur, dan is er de Thule Yepp Mini. Vergelijk deze met de onderstaande Bobike – dit is onze keuze fietsstoel aan de voorkant.

Beste fietsstoeltje voorop:        BOBIKE ONE MINI FIETSSTOELTJE VOOR

kleine fietsstoel achter
 • 13 kleuren
 • Moderne look
 • Waterafstotend
 • Makkelijke montage
 • Geen armleuningen

Ideaal fietsstoeltje voor voorop waarin je kind stevig en veilig mee kan rijden op de fiets. Prima prijs-kwaliteit!

Dit fietsstoeltje voor van Bobike haalde inspiratie bij zijn grote broer, de ONE Maxi, het fietsstoeltje achter van Bobike. Een fietszitje voor voorop de fiets kan minder gewicht aan dan een fietszitje op de bagagedrager, en ook deze ONE Mini is daarom geschikt tot 15 kg, of ongeveer drie jaar. Daarna kan je makkelijk overschakelen naar bijvoorbeeld de ONE Maxi, maar wanneer je baby nog klein is, is het net fijn hem tussen je armen in op de fiets te kunnen plaatsen.

Dit fietsstoeltje installeer je heel makkelijk met een Click & Go-systeem. Dankzij het Bobike-installatiesysteem past het fietsstoeltje op elke fiets en is het bovendien makkelijk snel op een andere fiets te monteren. Ook eventuele accessoires, zoals een windscherm, monteer je eenvoudig met één klik.

Een evenwaardig alternatief van Thule is de Thule Yepp Mini Fietsstoeltje Voor, maar de Bobike haalt onze lijst beste fietsstoeltjes omdat hij iets voordeliger is in prijs.

Beste fietsstoeltje achterop vanaf zes jaar:                QIBBEL 6+ JUNIOR FIETSSTOELTJE ACHTER

fietsstoel voor kinderen 2 jaar
 • VAn 6 tot 10 jaar
 • Tot 35 Kg
 • Eenvoudige montage
 • Geschikt voor de meeste fietsen
 • Past op elektrische fiets
 • Hard zitje

Praktisch en betaalbaar opvolgfietsstoeltje voor kinderen ouder dan zes jaar. Past op de meeste fietsen, maar de zitting is vrij hard en kan oncomfortabel zijn voor langere, ononderbroken ritten.

De meeste fietszitjes zijn voor kinderen van ongeveer 9 maanden tot zo’n vijf jaar. Vanaf dan leert je kind vaak zelf te fietsen en dus rijdt je kind vaker zelfstandig mee, of misschien kies je dan voor een aanhangfiets of fietskar. Maar er bestaan ook fietsstoeltjes voor kinderen vanaf zes jaar tot tien jaar. Die zijn ideaal voor korte trips waarbij het wat sneller moet gaan, of net voor langere fietstochtjes die misschien net te vermoeiend zijn voor je kind.

Dit fietsstoeltje voor achterop van Qibbel is een veilige, comfortabele optie met een verstevigd metalen frame dat liefst 35 kg kan dragen. Het fietszitje kan heel makkelijk zonder gereedschap gemonteerd worden. Het past op de meeste bagagedragers. Je krijgt ook een insert bijgeleverd voor dunnere buizen.

Beste fietsstoeltje achterop voor e-bikes:             URBAN IKI REAR

veilig fietsstoeltje kinderen
 • Van 9 maand tot 6 jaar
 • Tot 22 Kg
 • Makkelijke montage
 • Licht
 • Ergonomisch
 • Past op gewone fiets
 • Geïntegreerd slot
 • Geen armleuningen

Hip, comfortabel en ergonomisch fietsstoeltje dat makkelijk te monteren is, zowel op een elektrische fiets als een gewone fiets.

Ook op je elektrische fiets kan je een fietsstoeltje installeren, zelfs een achterzitje. Als de accu in de bagagedrager zit, heb je mogelijk wel speciale bevestigingsbeugels of -blokken nodig. Die moet je bij andere merken soms apart aankopen, maar dit zitje van Urban Iki is er al op voorzien. De montage is bovendien erg eenvoudig en heb je in vijf minuten voor elkaar. Wel even de handleiding volgen om vergissingen te voorkomen!

Het fietsstoeltje zelf heeft een strak design dat ergonomisch gevormd is en beschikt over een zacht, waterdicht kussen. De schouderbandjes kregen ook kussentjes, zodat je kleintje zeker comfortabel zit. Net zoals Thule haalde Urban Iki de RedDot award en German Design award (2019). Dit als bewijs van kwaliteit en veiligheid.

Wil je de Urban Iki Rear voor meerdere fietsen gebruiken? Dan is het interessant een apart montagekader te kopen voor de tweede fiets. Zo kan je snel en vlot wisselen tussen fietsen. Zo hoef je ook geen tweede fietsstoeltje te kopen, dus zeker te overwegen als er veel gefietst wordt in je gezin.

Beste budgetvriendelijke fietsstoeltje:           POLISPORT GROOVY FF

beste fietsstoeltje 2021
 • Armleuningen
 • Past op e-bike
 • Prijs-kwaliteit
 • Waterafstotend kussentje
 • Van 9 tot 22 kg
 • Weinig kleuropties

Dit fietsstoeltje achter heeft enkele bijzondere snufjes met aandacht voor veiligheid en comfort, voor een knappe prijs. Mooie prijs-kwaliteit!

Het Groovy-fietszitje ziet er robuust en doordacht uit, en dat is het ook. Zo zijn de extra beveiligde voetsteunen makkelijk in hoogte verstelbaar, is de veiligheidsgordel met één hand bedienbaar én is er rekening gehouden in het ontwerp met het dragen van een fietshelm. De Groovy komt in twee uitvoeringen: voor op de bagagedrager of met framebevestiging. Die eerste past ook op bredere bagagedragers en elektrische fietsen. Alles wat je nodig hebt voor een vlotte installatie wordt meegeleverd: geen extra tools nodig!

Dit fietsstoeltje voor achterop heeft een ergonomisch ontwerp en zit dankzij de armleuningen ook tijdens langere fietstochten comfortabel voor je kind. Achterop het fietsstoeltje werd een reflecterende sticker aangebracht, voor extra zichtbaarheid in het verkeer.

veilig fietsstoel voor kindje tot 2 jaar

Fietsstoeltjes vergelijken

Hoe kies je het beste fietsstoeltje?

Er is best een groot aanbod, maar over het algemeen zijn er twee categorieën:

 • de fietsstoeltjes voor
 • de fietsstoeltjes achter

Fietsstoeltjes voor kan je minder lang gebruiken, doordat de gewichtslimiet lager ligt (meestal rond de 15 kg). Fietsstoeltjes achter kan je meestal tot 22 kg (zo’n zes jaar) gebruiken.

Wil je na de leeftijd van zes jaar nog een fietszitje gebruiken, ook dan zijn er geschikte fietsstoeltjes op de markt. Ze zijn een prima alternatief voor bakfietsen of fietskarren wanneer je graag langere fietstochten aflegt, maar je kind niet aan zelf fietsen toe is.

Wil je een fietsstoeltje achterop je elektrische fiets? Heel wat “gewone” fietszitjes zijn ook geschikt voor e-bikes, maar er zijn ook specifieke fietszitjes voor elektrische fietsen. Het voornaamste waar je rekening mee moet houden is of de accu in de bagagedrager zit, want een bredere bagagedrager kan het wat moeilijker maken een geschikt zitje te kopen.

beste fietsstoeltje achter

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsstoeltje voor je baby of kindje?

De leeftijd en het gewicht van je kind zijn de belangrijkste aandachtspunten om een fietsstoeltje veilig te gebruiken. De meeste fietszitjes zijn geschikt vanaf 9 maanden (of vanaf wanneer je kind zelfstandig kan zitten) tot drie jaar (voorop) of zes jaar (fietszitje achter).

Europese veiligheidsnormen voor fietsstoeltjes

Fietsstoeltjes moeten voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN14344. Die code moet je ergens op het zitje terugvinden, meestal op een sticker of gedrukt in het plastic zelf. Uiteraard betekent de vermelding van die code op zich niets. Daarom is het belangrijk het fietszitje goed na te kijken, zeker wanneer je tweedehands aankoopt.

Het volgende altijd goed nakijken:

 • Gordels: klikt de gordel goed vast? Kan het kind de gordel niet zelf losmaken? De riempjes moeten minstens 20 mm breed zijn.
 • Rugleuning: biedt de rugleuning voldoende zijbescherming? Zijn er reflecterende stickers?
 • Voetsteunen: kan je de voeten vastmaken met riempjes? Is de spaakafscherming geïntegreerd in de voetsteun?
Beste fietsstoeltje voor

Tips wanneer je een fietsstoeltje koopt

 1. Als je een fietsstoeltje in de winkel koopt, neem dan je fiets mee. Zo kan je het meteen uittesten. Is dat geen optie, of koop je online, check dan altijd de retourvoorwaarden. Mocht het fietsstoeltje toch niet passen, wil je het wel makkelijk kunnen retourneren.
 2. Een fietsstoeltje moet je in principe maar één keer installeren, dus het is niet zo erg als het monteren wat meer handelingen vraagt. Het vastmaken van de gordel en het aanpassen van de voetsteunen en eventueel de rugleuning moet wel vlot en makkelijk verlopen.
 3. Is het fietsstoeltje bestand tegen water? Heel wat fietszitjes hebben een waterafstotend kussen, maar zo niet, dan is het handig dat je het fietsstoeltjes makkelijk kan afdrogen.
 4. Wil je het fietsstoeltje combineren met fietstassen? Probeer dan even uit of je de twee goed kan combineren, zodat het fietsstoeltje zeker goed en veilig geïnstalleerd kan worden.
 5. Een fietsslot heb je vermoedelijk standaard op zak, maar een apart slot voor het fietsstoeltje valt ook te overwegen.
 6. Verkeersveiligheid is belangrijk! Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent door reflectoren aan te brengen op het fietszitje, maar ook door (allebei) een fluohesje te dragen. Zet je kleintje een goed passende helm op en vergeet ook die van jezelf niet!
Fietsstoeltje baby tot 6 maanden

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy