Home Baby producten De 5 beste luieremmers

De 5 beste luieremmers

Geurloos en makkelijk in gebruik, hier vergelijken we de verschillende soorten luieremmers

door Sanne
Gepubliceerd: Laatste update
Beste luieremmers 2021

De aangename geur van vuile luiers…. zei niemand nooit. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste luieremmers, want luiers zijn nodig, maar wat kunnen ze toch stinken! Dit is niet altijd zo, veel hangt af van de leeftijd van de baby en wat ze te eten krijgen. Maar toch, kaka blijft kaka 🙂 en ondertussen zijn er al heel wat manieren om dit te beperken. Daarom stellen we deze lijst beste luieremmers op.

Eerst heb je de keuze tussen herbruikbare of wasbare luiers, daarnaast kan je dus gaan voor wegwerpluiers Wil je eerst meer te weten komen over luiers, bekijk dan de lijst beste luiers of de top 5 wasbare luiers.
Wasbare of wegwerpluiers, een goede luieremmer een hemels geschenk. ZEKER OP JOUW GEBOORTELIJST ZETTEN!!!

Onze selectie luieremmers

 • Best luieremmer – prijs/kwaliteit:  Ubbi Luieremmer
  “Duurzaam & makkelijk in gebruik. Je koopt ook merkloze zakken, wat goedkoper uitkomt”
 • Beste geurloze luieremmer: Tommee Tippee Luieremmer
  “Met deze luieremmer komt er geen geur door, alle luiers zijn apart verpakt. Slecht voor het milieu & duur, maar zonder geur”
 • Beste grote luieremmer: DiaperChamp luieremmer Large
  “Maakt gebruik van grote 60 liter vuilniszakken, makkelijk te gebruiken en meteen buiten te zetten (75 luiers capaciteit)”
 • Beste luieremmer voor wasbare luiers:   Totsbots herbruikbare Luieremmer
  “Speciaal ontworpen voor wasbare luiers. Het ingebouwde wasnet is makkelijk om alles in één keer in de was te gooien”
 • Design / mooie luieremmer: Angelcare Luieremmer
  “Een lelijke emmer oogt niet goed in de kinderkamer, deze past goed bij een kinderkamer en oogt mooi”

Beste luieremmer – prijs / kwaliteit:   Ubbi Luieremmer

Ubbi beste luieremmer
 • Universele zakken (goedkoper)
 • Makkelijk in gebruik
 • Kan op slot
 • Veel kleuren beschikbaar
 • Niet volledig geurloos
 • Niet apart verpakt

Bespaar op termijn door gebruik te maken van merkloze zakken. Deze kosten veel en baby’s gebruiken ongelooflijk veel luiers.

De Ubbi is duurzaam, gemakkelijk in gebruik en goedkoop op lange termijn. In tegenstelling tot veel andere luieremmers hang je namelijk niet vast aan dure en merkgebonden navulcassettes. Je kan in plaats daarvan universele vuilniszakken gebruiken waardoor je op lange termijn honderden euro’s zal besparen. De opening is groot genoeg zodat je geen druk moet uitoefenen op de grotere luiers.

Dankzij de grote opening hij ook geschikt om wasbare luiers op te bergen tot je klaar bent om ze in de wasmachine te gooien.

Omdat hij gemaakt is uit staal met een laag poederlak absorbeert hij geen vieze geurtjes. Het nadeel van andere luieremmers is dat ze uit kunststof zijn gemaakt waardoor ze regelmatig moeten afgewassen worden om hardnekkige geurtjes te verwijderen. Het deksel kan je op slot doen om te vermijden dat je oogappel je sleutels of smartphone bij de luiers wilt opbergen. Omdat niet elke luier apart verpakt wordt kunnen er wel geuren ontsnappen wanneer je het deksel opent.

Het tegengaan van vieze geurtjes is een belangrijke functie maar door zijn duurzaam design, gebruiksgemak en zijn lage lopende kosten is de Ubbi volgens ons de beste keuze voor de meeste ouders. Een toffe extra is dat hij beschikbaar is in maar liefst 17 verschillende kleuren. Voor ons goed om de eerste te zijn in deze top 5 beste luieremmers. We houden ook rekening met budget, maakt budget niet uit dan kan je voor de duurdere Tommee Tippee gaan. Deze beperkt geuren beter dan de Ubbi.

Beste geurloze luieremmer:  TOMMEE TIPPEE met cassette

Tommee tippee luieremmers kopen
 • Apart verpakt
 • Geurloos
 • Speciaal draaisysteem
 • Tot 30 luiers capaciteit
 • Duur op termijn
 • Niet natuurvriendelijk
 • Moeilijk te zien wanneer het vol is

Wil je echt geurloos? Dan moet je bijna voor aparte verpakte luiers gaan, wat de Tommee Tippee uitstekend kan. Let op, dit is een heel ander budget op lange termijn.

De Tommee Tippee Twist & Click is voorzien van een systeem dat elke luier apart verpakt. Nadat je de luier in de opening hebt gesmeten draai je aan de bovenkant van de emmer. Door deze beweging wordt elke luier apart verpakt in plastic waardoor vieze geuren geen kans hebben om te ontsnappen.

Het draaisysteem werkt op basis van dure en merkgebonden navulcassettes. Nadeel hiervan is dat de gebruikskosten op lange termijn hoog oplopen. Een cassette gaat ongeveer een maand mee als we uitgaan van 6 vuile luiers per dag. Sinds kort heeft Tommee Tippee wel een ‘groene’ optie door recycleerbare zakken te verkopen.

Naarmate dat je baby groeit en je grotere luiers nodig hebt wordt het moeilijker om ze door de smalle opening te duwen. Er is ook slechts ruimte voor maximaal 30 luiers op te bergen. Omdat de navulcassette zich bovenaan bevindt is het moeilijk om te zien hoe vol de emmer is. Wanneer hij te vol komt te zitten riskeer je namelijk dat het draaisysteem blokkeert. Maar ondanks zijn beperkingen is de Tommee Tippee Twist & Click één van de beste geurloze luieremmer die je kunt kopen.

Meer over deze luieremmer lees je in de Tommee Tippee review

Beste grote luieremmer:    Diaperchamp Large

diaperchamp grote luieremmer
 • Universele vuilniszakken
 • Grote capaciteit (75 l)
 • Makkelijk ledigen
 • Niet al te duur
 • Niet volledig geurloos
 • Kan niet zien wanneer het vol is
 • Redelijk hoge prijs voor plastiek

Universele zakken, een grote capaciteit en makkelijk te gebruiken. Het mechanisme om te ledigen is ook handig meegenomen.

De Diaperchamp Large is een grote luieremmer die vergelijkbaar is met de Ubbi. Hij maakt namelijk gebruik van universele vuilniszakken maar je kan er ook witte vuilniszakken van 60 liter voor restafval op aansluiten. Zo moet je geen vuile luiers van de ene vuilbak naar de andere gieten. Omdat hij geen gebruik maakt van navulcassettes is hij goedkoper op lange termijn.

Daarnaast kun je hem ook gebruiken voor wasbare luiers. Door zijn grote capaciteit van 75 luiers moet je hem maximaal een keer per week leegmaken. Naast de grote versie bestaat hij ook nog in een medium (50 luiers) en small (30 luiers) versie. De grote versie is echt redelijk groot, denk dus goed na wat voor jou de beste luieremmer is.

Het verschil met de Ubbi is dat de Diaperchamp voorzien is van een deksel dat je kunt omklappen. Hierdoor kunnen geuren moeilijker ontsnappen wanneer je het deksel opent. Nadeel van dit systeem is dat je niet kunt zien wanneer de emmer vol is. Wanneer de emmer te vol zit kan het mechanisme blokkeren waardoor de vuile luier geplet wordt.

Let ook op, de capaciteit is goed meegenomen, maar het ledigen is dan wel heel zwaar.

Deze grote luieremmer heeft een vrij hoge aankoopprijs voor een luieremmer die uit plastic bestaat. Maar dat wordt goed gemaakt door zijn lage kosten op lange termijn. Daarenboven kunnen er minder geurtjes uit het deksel ontsnappen in vergelijking met de Ubbi.

Waarom is de Ubbi dan hoger in deze lijst? Veel mensen verkiezen een ontwerp dat past in de kinderkamer. De Diaperchamp lijkt op een gewone vuilbak, wat veel mensen niet aangenaam vinden.

Beste luieremmer vergelijken

Beste luieremmer voor wasbare luiers:    TOTSBOTS emmer met wasnet

Goede luieremmer voor wasbare luiers
 • Gebruiksvriendelijk
 • Handig wasnet
 • Niet duur
 • Natuurvriendelijke optie
 • Redelijk compact
 • Extra wasnetten apart kopen

Voor wasbare luiers raden we deze luieremmer aan. Het vangnet is makkelijk in één keer in de wasmachine te gooien.

De Totsbots luieremmer is speciaal ontworpen voor wasbare luiers. Hij is namelijk voorzien van een wasnet met een elastiek die je proper rond de rand van de emmer kunt spannen. Wanneer de emmer vol is kun je het wasnet sluiten en in zijn geheel in de wasmachine gooien. De emmer zelf heeft een inhoud van 16 liter wat voldoende is voor ongeveer 20 wasbare luiers.

Om de vieze geurtjes binnen de luieremmer te houden zijn er vier klemmen voorzien. Zo kunnen nieuwsgierige baby’s met grijpgrage handjes ook niet aan de binnenkant van de emmer. Aan de bovenkant van de emmer is een hangreep zodat je deze gemakkelijk kunt meenemen naar de wasruimte.

Nadeel van deze emmer is dat vieze geuren gemakkelijk ontsnappen wanneer je het deksel opent. Daarom raden we af om het te gebruiken in de kinderkamer of in een slecht verluchte ruimte.

Mooie geurloze luieremmer:   Angelcare luieremmer

angelcare geurloze mooie luieremmer
 • Trolley formaat
 • Lichtgewicht
 • Hoge draagkracht
 • Voldoende opslagruimte
 • Stoeltje in de rijrichting niet verstelbaar in slaapmodus
 • Geen veiligheidsbeugel
 • Kleine harde wieltjes

Geurloos en navultapes, net zoals de Tommee Tippee. Het grootste verschil is het ontwerp.

De Angelcare is in veel opzichten vergelijkbaar met de Tommee Tippee. Beide luieremmers maken gebruik van merkgebonden navulcassettes die vrij duur zijn. Met een navulcassette kan je ongeveer 180 luiers verpakken. Met andere woorden kun je er ongeveer een maand mee verder. Navulcassettes zijn de enige manier om te voorkomen dat er een walm ontsnapt elke keer je het deksel opent.

Het grootste verschil met de Tommee Tippee is op vlak van design. Er bestaan meerdere covers in katoen die je over de  buitenkant van de emmer kunt spannen. De Angelcare is daarom ideaal voor ouders die op zoek zijn naar een kleurrijk model om in de kinderkamer te plaatsen.

In totaal zijn er zo’n tiental verschillende ontwerpen waar je uit kunt kiezen. Ben je een bepaald design beu dan kun je gewoon een andere cover kopen zonder dat je de emmer zelf moet vervangen.

Klein minpuntje is dat er onderaan geen pedaal voorzien is om het deksel te openen. Wel is hij dankzij zijn navulcassettes en tof ontwerp naast de Tommee Tippee beste geurvrije luieremmer die je kunt kopen. De keuze zal afhangen van jouw voorkeur van ontwerp.

Conclusie beste luieremmers

Net zoals een kinderwagen hangt veel van je keuze af van het gebruik. Kies je voor wasbare luiers of wegwerpluiers? heb je een aparte ruimte voor de luieremmer of komt deze in de kinderkamer? Ga je voor gebruik of voor ontwerp?  Moet het volledig geurloos zijn?

Al deze vragen gidsen je richting een luieremmer die bij jouw gebruik past. Natuurlijk moet je dan nog rekening houden met enkele simpele zaken; Past deze in het budget? of wil je wel zoveel plastiek gebruiken om ze te verpakken?

Hierboven verzamelde we 5 luieremmers waarvan wij denken dat ze de beste luieremmer zijn binnen hun situatie. Lees hieronder ook hoe je moet kiezen en waar je op moet letten. Zo weet jij zelf welke luieremmer uit te kiezen, of die nu op deze lijst staat of niet.

Tips om de geur van vieze luiers tegen te gaan:

 • De beste manier om vieze geuren in huis tegen te gaan is nog altijd om vieze luiers direct in een vuilbak te smijten die buiten staat.
 • Hoe vaker je de emmer leegt hoe minder geur er zich kan opbouwen
 • Baksoda of koffiegruis toevoegen in de vuilniszak zal een deel van de vieze geuren absorberen
 • Je kan de geur maskeren door een wasverzachterdoekje in de vuilniszak plaatsen.
 • Regelmatig de buitenkant van de emmer kuisen met warm water en Dreft

Hoe kies ik een goede luieremmer

1. Geur of geurloos

De voornaamste functie van luieremmers is om de verspreiding van vieze geuren tegen te gaan. Als vieze geuren kunnen ontsnappen dan kun je de luiers even goed in de vuilbak gooien. Luieremmers maken gebruik van verschillende ontwerpen om vieze geuren tegen te gaan. Een goede luieremmer heeft op zijn minst een deksel dat zeer goed afsluit waardoor er nauwelijks geurtjes kunnen ontsnappen. Maar om van die vieze luiers af te geraken moet je het deksel een aantal keer per dag openen. Hierdoor kan er een vuile walm ontsnappen die in de kamer blijft hangen. In ons onderzoek zijn we dus op zoek gegaan naar luieremmers die zo weinig mogelijk geur laten ontsnappen.

Om zo weinig mogelijk vieze geuren te laten ontsnappen maken luieremmers gebruik van verschillende ontwerpen. Er bestaan modellen die over een tussenruimte beschikken waar je de luier moet in plaatsen. Wanneer je het bovenste deksel sluit treed er een mechanisme in werking om de luier in het tweede gedeelte te laten vallen. Hierdoor hebben vieze geuren minder kans om te ontsnappen.

Luieremmers die werken op basis van een navulcassette wikkelen elke luier apart in plastic om geuren zo goed mogelijk tegen te gaan. Niet echt milieuvriendelijk maar het is wel de beste manier om te vermijden dat er een walm ontsnapt elke keer je het deksel opent.

luieremmer geurloos met zakken

2. Type zakken en navulcassettes

Luieremmers kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën. Modellen die gebruik maken van universele vuilniszakken en modellen die gebruik maken van navulcassettes. Door gebruik te maken van navulcassettes wordt elke luier individueel verpakt waardoor vieze geuren niet kunnen ontsnappen.

Het nadeel van deze navulcassettes is dat ze duur en merkgebonden zijn. Hierdoor lopen de gebruikskosten op lange termijn hoog op. Door gebruik te maken van een model dat compatibel is met universele vuilniszakken kun je heel wat kosten besparen. Nadeel van deze soort luieremmers is dat er een walm kan ontsnappen elke keer het deksel geopend wordt.

3. Gebruik

Een goede luieremmer moet gemakkelijk in gebruik zijn. Aangezien je in veel gevallen zowel een baby als een luier in je handen zult hebben is het handig dat er onderaan een pedaal voorzien is. Is er geen pedaal aanwezig dan moet het deksel gemakkelijk te openen zijn met een volle hand. De opening moet groot genoeg zijn zodat je geen kracht moet zetten om er een vuile luier door te krijgen. Het vervangen van plastic zakken of installeren van een cassette moet snel en eenvoudig gaan.

verschillende soorten luieremmers

4. Ontwerp & capaciteit

Omdat luieremmers vaak in een ruimte komen te staan zoals de babykamer of in de living speelt het design ook een rol. Daarom is het materiaal van belang, staal met een laag poederlak is veel duurzamer dan plastic omdat het geen geur kan absorberen en het ook gemakkelijker te kuisen is. Kunststof kan daarentegen wel geuren absorberen en heeft de neiging om na een paar jaar te verkleuren.

Op vlak van afmetingen mag hij niet te groot zijn zodat je hem overal kunt plaatsen. Langs de andere kant moet de inhoud wel groot genoeg zijn zodat je hem maximaal twee keer per week moet legen. Doorgaans moet je rekenen op een zestal vuile luiers per dag. Met andere woorden hebben wij enkel modellen gekozen met een capaciteit van minstens 20 grote luiers.

Lees meer artikels in de categorie ‘luiers’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy