Het eerste levensjaar van een baby verschonen ouders de luier ongeveer 8 keer per dag. Een luieremmer is een onmisbaar om naast je verzorgingstafel te hebben staan. Je hebt namelijk een plek nodig om al die vieze luiers weg te gooien, zodat je ze niet meer hoeft te ruiken. Luieremmers zijn efficiënter in het afschermen van geurtjes dan een gewone vuilnisbak.
De beste luieremmers zijn compact maar hebben wel voldoende plaats voor meerdere vuile luiers. Daarnaast zijn ze makkelijk te openen en houden ze onaangename geurtjes goed binnen. Want als er één ding niet zo fijn is aan volle luiers, dan is het wel dat deze nogal kunnen stinken. Hoe sterk je neus op de proef gesteld wordt hangt onder andere af van de leeftijd van je baby en het eten dat hij krijgt. Met een goede geurloze luieremmer in huis hou je het voor iedereen fijn en leefbaar.
Daarom hebben wij onderzoek gedaan en verschillende luieremmers met elkaar vergeleken. Bij onze keuze hebben we vooral gekeken naar de capaciteit, de geurdichtheid, het gebruiksgemak en het sluitingsmechanisme. Voorkom slechte geuren, lees hier verder om de beste luieremmer voor jou te vinden.
Onze selectie
- Beste prijs-kwaliteit: Ubbi Luieremmer bij Bol.com
- Beste goedkope: Tommee Tippee Twist & Click bij Bol.com
- Beste geurloze: Chicco Odour Off bij PinkorBlue
- Beste grote: DiaperChamp ONE Maxi bij Pinkorblue
- Beste kleine: Bébé-Jou bij Bol.com
- Beste voor wasbare luiers: TotsBots met wasnet bij Bol.com
- Beste design: Angelcare Dress Up bij Bol.com
- Beste hoge: Tommee Tippee Twist & Click XL bij Bol.com
- Beste met pedaal: Korbell bij Bol.com
- Beste koop: We-Too bij Bol.com
Snel zoeken
Beste prijs-kwaliteit: Ubbi Luieremmer
- Werkt met universele vuilniszakken
- Makkelijk in gebruik
- Kan op slot
- Grote capaciteit
- Beschikbaar in veel kleuren
- Niet volledig geurloos
- Luiers worden niet geïsoleerd
De Ubbi is duurzaam, gemakkelijk in gebruik en goedkoop op lange termijn. In tegenstelling tot veel andere luieremmers hang je namelijk niet vast aan dure en merkgebonden navulcassettes. Je kan in plaats daarvan universele vuilniszakken gebruiken. Daarmee kan je op lange termijn honderden euro’s besparen. De opening is groot genoeg zodat je geen druk moet uitoefenen op grotere luiers. Zo is deze emmer ook geschikt om wasbare luiers op te bergen tot je klaar bent om ze in de wasmachine te gooien.
Omdat de Ubbi gemaakt is uit staal met een laag poederlak absorbeert hij geen vieze geurtjes. Andere luieremmers uit kunststof moet je vaker wassen om hardnekkige geurtjes te verwijderen. Omdat niet elke luier apart verpakt wordt kunnen er wel geuren ontsnappen wanneer je het deksel opent.
Het deksel kan je op slot doen om te vermijden dat je oogappel je smartphone bij de luiers opbergt. Door zijn duurzame design, gebruiksgemak en lage lopende kosten is de Ubbi een zeer goede luieremmer. Een fijne extra is dat hij beschikbaar is in maar liefst zeventien verschillende kleuren. Van wit en zwart tot grijs en roze.
Soort:Â Gewone zakken |Â Geschikt voor: Gewone en wasbare luiers | Inhoud: 45 liter
Beste goedkope: Tommee Tippee Twist & Click
- Luiers worden geïsoleerd
- Geurloos
- Speciaal draaisysteem
- Goedkoop
- Dure navullingen
- Niet milieuvriendelijk
- Moeilijk te zien wanneer hij vol is
De Tommee Tippee Twist & Click is één van de beste luieremmers op de markt. Nadat je de luier in de opening hebt gestopt draai je aan de bovenkant van het deksel. Door deze beweging wordt elke luier apart verpakt in plastic. Zo hebben vieze geuren geen kans om te ontsnappen.
Het draaisysteem werkt op basis van dure en merkgebonden navulcassettes. Het grote nadeel hiervan is dat de gebruikskosten op lange termijn hoog oplopen. Een cassette gaat ongeveer een maand mee als we uitgaan van zes vuile luiers per dag.
Tommee Tippee verkoopt daarnaast ook recycleerbare zakken en het biedt hiermee een groener en goedkoper alternatief. In de test van de Twist&Click zag je ook hoe een gewone vuilniszak gebruikt kan worden.
Bij grotere luiers kost het iets meer moeite om ze door de smalle opening te duwen. Er is daarbij ruimte voor maximaal dertig luiers. Omdat de navulcassette zich bovenaan bevindt is het moeilijk om te zien hoe vol de emmer is. Wanneer hij te vol komt te zitten kan het draaisysteem blokkeren.
Soort:Â Gewone zakken |Â Geschikt voor: Gewone en wasbare luiers | Inhoud: 12 liter
Beste geurloze: Chicco Odour Off
- Eenvoudig in gebruik
- Geurloos
- Werkt met normale vuilniszakken
- Goede prijs-kwaliteitverhouding
- Beschikbaar in meerdere kleuren
- Geen voetpedaal
- Luiers worden niet geïsoleerd
Wanneer je op zoek bent naar de beste geurloze luieremmer op de markt, dan kan je opteren voor de Chicco Odour Off. Deze compacte en kleine luieremmer werkt met een makkelijk sluitsysteem. Door de hendel op het deksel te verplaatsen naar de andere kant open je het luikje voor de luiers. Om het luik te sluiten draai je de hendel simpelweg terug. Dat kan met één hand gebeuren en het is hygiënisch omdat je het deksel niet hoeft aan te raken.
Er passen ongeveer 25 luiers in de luieremmer. Je kan daarbij gebruikmaken van normale vuilniszakken en je hoeft geen cassettes aan te schaffen. Deze luieremmer zonder navulling laat geen vieze geurtjes ontsnappen en kan zelfs zonder problemen in de slaapkamer staan. Naargelang je interieur en je persoonlijke smaak heb je de keuze uit verschillende kleuren.
Soort:Â Gewone zakken |Â Geschikt voor: Gewone luiers | Inhoud: 30 liter
Beste grote: DiaperChamp ONE Maxi
- Grote luieremmer met veel capaciteit
- Gebruik met universele vuilniszakken
- Met voetpedaal
- Ergonomisch
- Makkelijk te verplaatsen met wieltjes
- Lijkt op een gewone vuilbak
- Duur
- Luiers worden niet geïsoleerd
De beste grote luieremmer met een capaciteit voor zestig luiers is de ONE Maxi Handsfree Plus van DiaperChamp. Hij is extra hoog (93 centimeter), waardoor je je rug niet belast bij het wegwerpen van een luier. Daarnaast kan je de luieremmer volledig handsfree gebruiken. Met het voetpedaal open en sluit je het deksel makkelijk en snel. Dit is extra hygiënisch en gebruiksvriendelijk. Er komen bovendien ook geen cassettes aan te pas. Je kan simpelweg gebruikmaken van universele vuilniszakken van 100 tot 120 liter.
Deze grote luieremmer heeft een vrij hoge aankoopprijs voor een luieremmer die uit plastic bestaat. Maar dat wordt goedgemaakt door de lage kosten op lange termijn. Eens de emmer vol is, kan je hem dankzij de wieltjes gewoon naar buiten rijden tot bij je afvalcontainer. Naast de hogere aankoopprijs is ook de optiek een minpuntje. De DiaperChamp ONE Maxi lijkt op een gewone vuilbak, wat veel mensen niet aangenaam vinden.
Soort:Â Gewone zakken |Â Geschikt voor: Gewone en wasbare luiers | Inhoud: 85 liter
Beste kleine: Bébé-Jou
- Geurdicht
- Klein en compact
- Gebruik met universele vuilniszakken
- Beschikbaar in meerdere kleuren en designs
- Goedkoop in aanschaf en gebruik
- Regelmatig leegmaken
- Luiers worden niet geïsoleerd
De beste kleine luieremmer met deksel vind je bij het merk Bébé-Jou. Het is een compacte emmer zonder bijzondere technologie met een volume van veertien liter. Ondanks de afwezigheid van speciale afsluitsystemen is deze luieremmer toch verrassend geurloos. Je plaatst er simpelweg een gewone vuilzak in en zet het deksel terug op de emmer. Het deksel sluit goed aan en zorgt ervoor dat er geen onaangename geuren ontsnappen. Met het handvat kan je de emmer opheffen en hem makkelijk van plaats veranderen.
De Bébé-Jou Luieremmer is zeer robuust en makkelijk af te wassen. Bovendien kan je hem als gewone emmer én als minibadje voor je kleine spruit gebruiken. Je vindt deze luieremmer in meerdere kleuren en prints terug. Hij is goedkoop in aanschaf en gebruik.
Soort:Â Gewone zakken |Â Geschikt voor: Gewone en wasbare luiers | Inhoud: 14 liter
Beste voor wasbare luiers: TotsBots met wasnet
- Met bijbehorend wasnet
- Robuust materiaal
- Deksel zit stevig vast met klemmen
- Met handgreep
- Weinig last van geurtjes
- Zonder voetpedaal
- Aan de kleine kant
- Regelmatig leegmaken
Ouders die hun kapoen wasbare luiers aantrekken zijn met de TotsBots luieremmer zeker geholpen. Hij beschikt over een capaciteit van zestien liter en biedt ruimte voor tien à twintig luiers. Dat is op zich niet zoveel, maar doordat je vaker moet wassen hopen vieze geurtjes zich minder snel op. Je hoeft ook geen gebruik te maken van vuilzakken. Met het bijhorende wasnet verzamel je alle vuile luiers bij elkaar. Wanneer de emmer vol zit kan je het wasnet meteen in de wasmachine plaatsen.
De luieremmer zelf heeft geen voetpedaal. Je hebt dus wel je beide handen nodig om het deksel te verwijderen. Dat kan je achteraf dan weer stevig vastklikken met de aanwezige klemmen. Er is ook een handgreep aanwezig waarmee je de emmer kan verplaatsen. In vergelijking met hoge luieremmers is de TotsBots net iets minder ergonomisch. Door zijn compact vorm moet je diep buigen om een luier weg te smijten. Het voordeel van zijn compacte vorm is dat hij gemakkelijk mee te nemen is op een autovakantie.
Soort:Â Gewone zakken/wasnet |Â Geschikt voor: Wasbare luiers | Inhoud: 16 liter
Beste design: Angelcare Dress Up
- Geurvrije Air Seal-technologie
- Keuze uit verschillende hoezen en prints
- Bediening met één hand
- Antibacteriële laag op vuilzakken
- Milieuvriendelijk door laag foliegebruik
- Duurdere navulcassettes
- Luiers worden niet geïsoleerd
Wanneer je veel belang hecht aan het design van je luieremmer, dan is de Angelcare Dress Up een goede optie. Je hebt de keuze uit hoezen in verschillende kleuren en prints. Deze breng je dan simpelweg op de witte emmer aan. Zo is hij niet alleen functioneel, maar ziet hij er ook nog eens leuk uit in de kinderkamer. Wat daarnaast ook zeker niet in de kinderkamer mag ontbreken is een degelijke verzorgingstafel met comfortabel aankleedkussen.
De luieremmer heeft een capaciteit van 32 luiers en werkt enkel met de gepatenteerde luiercassettes. Deze gaan minstens een maand mee en ze zijn voorzien van een antibacteriële laag. Dit is een effectieve manier om onaangename geurtjes tegen te gaan. Omdat niet elke luier apart verpakt wordt, spaar je veel folie uit. Dat is dus iets milieuvriendelijker.
De bijzondere Air Seal-technologie zorgt ervoor dat de luieremmer hermetisch afgesloten en vrijwel volledig geurvrij is. Daarbij hoef je helemaal niet aan het deksel te draaien. Je bedient de Angelcare Dress Up met één hand. Ook de zak verwisselen verloopt makkelijk en snel. De hoes zelf kan je wassen in de wasmachine.
Soort:Â Navulling/cassette |Â Geschikt voor: Gewone luiers | Inhoud: 35 liter
Beste hoge: Tommee Tippee Twist & Click XL
- Grote capaciteit
- Ergonomisch
- Milieuvriendelijke navulcassettes en luieremmer
- Zakjes met antibacteriële laag
- Elke luier wordt geïsoleerd
- Neemt meer ruimte in beslag
- Dure navulcassettes
- Beide handen nodig om de luier weg te werpen
De beste hoge luieremmer die je rug spaart is de Twist & Click XL van het merk Tommee Tippee. Hij is 77 centimeter hoog en daarmee hoger dan de meeste luieremmers. Hij valt dus optisch wel iets sneller op in een ruimte, maar je krijgt er veel gebruiksgemak voor in de plaats. Zo biedt bij plaats voor wel vijftig luiers en gaat een vuilniszak lang mee. De luieremmer werkt met cassettes die je apart moet aanschaffen en die duurder zijn dan gewone vuilniszakken. Eén cassette gaat ongeveer één maand mee. Er is geen voetpedaal aanwezig en je hebt dus wel je twee handen nodig om een vuile luier weg te werpen.
Doordat elke luier via een draaisysteem apart verpakt wordt heb je vrijwel geen sterke geurtjes. In de vuilzak zit bovendien een antibacteriële laag die gevaarlijke bacteriën vernietigt. Dit helpt mee om de geurhinder zo laag mogelijk te houden. Zowel de navulcassettes als de luieremmer zelf zijn gemaakt van 98 procent gerecycleerd plastic dat opnieuw recycleerbaar is.
Soort:Â Navulling/cassette |Â Geschikt voor: Gewone luiers | Inhoud: 60 liter
Beste met pedaal: Korbell
- Klein en onopvallend
- Houdt vieze geurtjes goed tegen
- Werkt ook met gewone pedaalemmerzakjes
- Met voetpedaal
- Goede prijs-kwaliteitverhouding
- Duurdere navulzakjes
- Minder capaciteit
- Gebruik van gewone zakken iets onhandiger
De beste luieremmer met pedaal is die van het merk Korbell. Hij heeft een capaciteit van vijftien liter, wat iets aan de kleine kant is. Daardoor is hij wel heel makkelijk in gebruik. Je opent hem met het handige voetpedaal. Nadat je de vuile luier in de zak gegooid hebt, sluit het deksel zich vanzelf. Nare luchtjes blijven goed buiten dankzij het dubbele deksel. Toch kan je niet volledig verhinderen dat er bij het openen hier en daar onaangename geurtjes vrijkomen. Zeker wanneer de zak volledig vol zit of de luieremmer niet voldoende gereinigd wordt.
De Korbell luieremmer is geschikt voor wegwerpluiers en wasbare luiers. Je kan gebruikmaken van de speciale afvalzakjes van Korbell. Deze zijn redelijk prijzig, maar met één zakje doe je toch ongeveer een maand. Wanneer de zak vol zit kan je hem dankzij het ingewerkte mesje aan de binnenzijde snel afsnijden.
Je kan er ook voor opteren om gewone pedaalemmerzakjes te gebruiken. Het aanbrengen daarvan is iets minder handig, maar het is wel een goedkoper alternatief voor de originele zakjes van Korbell. Verder oogt deze luieremmer mooi en blendt hij goed in elke ruimte. Voor een laag prijskaartje krijg je heel wat gebruiksgemak terug. De prijs-kwaliteitverhouding zit dus zeker goed.
Soort: Navulling/cassette |Â Geschikt voor: Gewone en wasbare luiers | Inhoud: 15 liter
Beste koop: We-Too
- Mooi design, beschikbaar in meerdere kleuren
- Klein en compact
- Makkelijk schoon te maken
- Eenvoudig in gebruik
- Gebruik met universele vuilniszakken
- Snel vol
- Opening is redelijk smal
- Zonder voetpedaal
De luieremmer van het merk We-Too is een klein en compact model geschikt voor alle ruimtes. Zijn mooie moderne design valt meteen op. Natuurlijk is het belangrijk dat hij ook goed werkt. Hij beschikt over een capaciteit van 25 liter. Volgens de makers biedt hij plaats voor 25 luiers, maar uit meerdere klantenreviews blijkt dat hij toch sneller vol zit. Zeker bij het gebruik van grotere luiers is de capaciteit iets minder. Zorg er dus wel voor dat je regelmatig de afvalzak wisselt.
Omdat de opening redelijk klein is, is het belangrijk dat je de luiers goed opvouwt voordat je ze weggooit. Het deksel werkt met een draaisysteem dat ervoor zorgt dat de emmer luchtdicht is. Toch kan het voorkomen dat er onfrisse geurtjes ontsnappen bij het openen van het deksel. Vergeet niet om de emmer regelmatig schoon te maken. Dit verloopt makkelijk dankzij de gladde afwerking.
Het kan soms nodig zijn om de luiers een beetje aan te drukken zodat het sluitingsmechanisme vrij kan blijven draaien. Dat is net iets minder handig wanneer je je handen vol hebt. Je hebt geen bijzondere navulverpakking of cassettes nodig. Een gewone pedaalemmerzak is voldoende.
Soort:Â Gewone zakken |Â Geschikt voor: Gewone en wasbare luiers | Inhoud: 20 liter
Kort samengevat
Net zoals een kinderwagen hangt de keuze van een luieremmer af van het gebruik. Zo heb je voor wasbare luiers en luierbroekjes (die doorgaans dikker zijn) soms een andere luieremmer nodig dan wanneer je klassieke wegwerpluiers gebruikt. Veel hangt ook af van waar de luieremmer komt te staan. Voor de kinderkamer opteer je best voor eentje die zo geurloos mogelijk is. Een model met cassettes bijvoorbeeld is ideaal, maar het is op lange termijn wel minder budgetvriendelijk.
Sommige luieremmers zijn zowel compatibel met cassettes als met gewone vuilniszakken. Daarnaast spelen de uitvoering en het design ook een rol. Een luieremmer met pedaal is makkelijker in gebruik dan eentje waarbij je het deksel zelf moet opheffen. Een kleine luieremmer is dan weer sneller vol, maar doordat je hem vaker moet leegmaken heb je minder vervelende geurtjes die zich opstapelen.
Waar op letten bij het kopen van een luieremmer?
Geur
De voornaamste functie van luieremmers is het tegengaan van vieze geuren. Daarbij maken ze gebruik van verschillende ontwerpen en uitvoeringen. Een goede luieremmer heeft op zijn minst een deksel dat zeer goed afsluit waardoor er nauwelijks geurtjes kunnen ontsnappen.
Daarnaast beschikken sommige modellen over een tussenruimte voor de luier. Wanneer je het bovenste deksel sluit treedt er een mechanisme in werking dat de luier in het tweede gedeelte laat vallen. Op die manier hebben onaangename geuren minder de kans om te ontsnappen. Dat is zeker handig wanneer je bedenkt dat je het deksel van een luieremmer meerdere keren per dag zal openen. Als je telkens door een muffe walm begroet wordt die vervolgens in de kamer blijft hangen, dan grijp je snel naar een geurloos model.
Luieremmers die werken op basis van navulcassettes wikkelen elke luier apart in plastic en zijn zeer effectief om geuren tegen te gaan. Deze methode is niet echt milieuvriendelijk, maar het zorgt er wel voor dat je kinderkamer na elke pamperwissel mooi fris blijft ruiken.
Type zakken
Je kan luieremmers onderverdelen in twee categorieën: modellen die gebruikmaken van universele vuilniszakken en modellen die gebruikmaken van navulcassettes. Het handige aan navulcassettes is dat elke luier individueel verpakt wordt en dat vieze geuren niet kunnen ontsnappen. Dat is zeker welkom in kleinere ruimtes of kamers zonder grote vensters waar je niet kan verluchten.
Het grote nadeel van deze navulcassettes is dat ze duur en merkgebonden zijn. Hierdoor lopen de gebruikskosten op lange termijn hoog op. Door gebruik te maken van een luieremmer die compatibel is met universele vuilniszakken kun je heel wat kosten besparen. De keerzijde van dit soort luieremmers is dat er een walm kan ontsnappen wanneer je het deksel opent. Door te kiezen voor een model met een tussenruimte kan je de geurhinder tegengaan.
Waar je uiteindelijk voor kiest hangt dus een beetje af van waar je de luieremmer zal plaatsen en hoe groot je budget is.
Capaciteit
De luieremmer die je kiest mag niet te groot zijn zodat je hem makkelijk overal kunt plaatsen. Hou er wel rekening mee dat de inhoud groot genoeg is zodat je hem niet elke dag moet gaan legen. Je mag gemiddeld rekenen op zo’n zestal vuile luiers per dag. Wanneer je dus kiest voor een luieremmer met een capaciteit van minstens twintig grote luiers, dan hoef je deze maximaal twee keer per week te legen. Dat zal zeker al heel wat schelen in je drukke agenda.
Het spreekt voor zich dat je luieremmer iets sneller vol zal zijn wanneer je dikkere nachtluiers, luierbroekjes of wasbare luiers gebruikt. Gelukkig beschikken de meeste luieremmers over voldoende capaciteit en hoef je je daar dus geen zorgen over te maken.
Sluitingsmechanisme
Een goede luieremmer moet gemakkelijk in gebruik zijn. Aangezien je in veel gevallen zowel een baby als een luier in je handen zal hebben is het handig dat er een voetpedaal aanwezig is. Zo hoef je het deksel niet aan te raken, wat meteen ook een pak hygiënischer is. De opening moet wel groot genoeg zijn zodat je geen kracht moet zetten om er een vuile luier door te krijgen.
Ook het vervangen van plastic zakken of de installatie van een nieuwe cassette moet snel en eenvoudig gaan. Laat je dus zeker niet alleen leiden door de prijs en het leuke design, maar kijk ook naar het gebruiksgemak.
Wat is een luieremmer?
Net zoals een luiertas handig is onderweg, zo is een luieremmer een grote troef in huis. Het is een afvalemmer die speciaal ontworpen is voor het wegwerpen van vuile luiers. Dankzij zijn unieke design blijven vieze geurtjes beter binnen.
Er bestaan vier soorten luieremmers:
- Modellen met een eenvoudig afneembaar deksel
- Emmers met een pedaal en een dubbel afsluitbaar deksel
- Luieremmers met een cassette
- Luieremmers met een draai- of schuifklep
Welke soort je best kiest hangt onder meer af van je persoonlijke gebruik, voorkeur en budget. Je kan natuurlijk ook elke keer naar buiten lopen om de vieze luier in de vuilzak te stoppen. Als je zes keer per dag (en ook ‘s nachts) een luier moet verversen, dan is een luieremmer misschien toch geen slecht idee. Plaats hem in de kinder- of woonkamer en hij zal je enkele jaren trouw dienst bewijzen.
Je kan de emmer niet alleen voor wegwerpluiers of wasbare luiers gebruiken. Ook zwemluiers, luierbroekjes, speciale nachtluiers en billendoekjes kan je allemaal in de luieremmer werpen.
Tip bij het inrichten van de kinderkamer: zorg ervoor dat de verzorgingstafel en/of het aankleedkussen binnen handbereik van de luieremmer staat. Zo hoef je niet steeds de volledige kamer door te wandelen om die stinkende luier weg te werpen.
Hoe werkt een luieremmer met cassettes?
Luieremmers met cassettes houden nare geurtjes effectief buiten. Dit komt dankzij hun slimme ontwerp en werking. Wanneer je een vieze luier in de emmer gooit, moet je de aanwezige cassette een paar keer ronddraaien. Hierdoor verpak je elke luier apart in plastic. Op het einde heb je dan een hele slinger van vuile luiers die geurloos verpakt zijn. Eens de emmer vol is, snijd je de zak simpelweg los van de cassette.
Een cassette gaat ongeveer een maand mee. Daarna moet je een nieuwe plaatsen. Cassettes zijn redelijk duur in aankoop, maar je krijgt er wel heel wat gebruiksgemak voor in de plaats. Volgens sommige ouders zou je ook gewoon een normale vuilniszak in de cassette kunnen plaatsen om zo kosten te sparen. Wij hebben het zelf niet geprobeerd, maar wie weet lukt dit wel degelijk. Je kan natuurlijk ook altijd uitkijken naar speciale promoacties op luiercassettes.
Wat te doen aan een stinkende luieremmer?
Vieze wegwerpluiers, gebruikte billendoekjes, de onaangename geurtjes in een kinderkamer kunnen zich al snel gaan opstapelen. Wanneer je alles in een luieremmer werpt is dit nog geen garantie dat het geurvrij blijft. Vooral bij het openen durven er nogal eens minder prettige geuren te ontsnappen.
De meest voor de hand liggende oplossing is om de stinkende luier meteen buiten in de vuilniszak te gooien. Maar misschien staat deze bij jou binnen in de garage of is het gewoon te omslachtig om dit elke keer te doen.
Daarom hebben wij hier vijf tips tegen een stinkende luieremmer.
- Zorg ervoor dat je de emmer vaak genoeg leegt. Zo kan de geur zich minder snel opbouwen en blijft alles fris. Je hoeft dit niet dagelijks te doen, maar toch minstens twee keer per week.
- Voeg baksoda of koffiegruis toe in de vuilzak. Dit absorbeert vieze geuren.
- Sterke geurtjes kan je ook maskeren door een wasverzachterdoekje in de vuilniszak te plaatsen.
- Was de buiten- en binnenkant van je luieremmer met warm water en een scheutje afwasmiddel of azijn.
- Laat de emmer buiten verluchten in de zon en zeg vaarwel tegen vervelende geuren.