Wanneer je op zoek bent naar de beste walkie talkie voor je kind dan kan je in dit artikel alvast inspiratie opdoen. Zo’n elektronisch speeltje is ideaal speelgoed voor kinderen en het biedt veel voordelen. Het is een leuk communicatiemiddel om over korte en langere afstanden met elkaar in contact te blijven. Daarbij hebben sommige modellen nog extra opties zoals bijvoorbeeld een FM-radio of een zaklampje. Welk type je uiteindelijk kiest hangt een beetje van je persoonlijke voorkeur af.
Waar je zeker op moet letten bij je aankoop zijn zaken zoals het bereik, de manier van opladen, of het eventueel ook waterdicht is en hoeveel kanalen er aanwezig zijn. Ook een mogelijkheid om de walkie talkie onderweg aan je rugzak of broek te bevestigen is een handige optie. Wij selecteerden de zeven beste walkie talkies op basis van deze verschillende criteria om je alvast op weg te helpen bij je zoektocht.
Onze selectie walkie talkies
- Beste prijs-kwaliteit: Squago bij Bol.com
- Beste goedkope: Zedar bij Bol.com
- Beste oplaadbare: Alecto FR-175 bij Bol.com
- Beste set van drie stuks: Motorola Talkabout T42 bij Bol.com
- Beste set van vier stuks: Qniglo Q168Plus+ bij Bol.com
- Beste horloge: KUUS. W2 Smartwatch bij Bol.com
Snel zoeken
Beste prijs-kwaliteit: Sqaugo
- Groot bereik
- Goede geluidskwaliteit
- Met zaklamp
- Valbestendig
- VOX-functie
- Niet waterbestendig
- Niet oplaadbaar
Een goede walkie talkie die jou en je kinderen bij vele avonturen kan begeleiden is de Brewthan. Hij heeft een bereik van vijf kilometer met keuze uit 8 kanalen en 99 subkanalen. Daarnaast is hij valbestendig dankzij de rubberen behuizing en beschikt hij over een ingebouwd zaklampje. Deze kan je inschakelen aan de hand van een knopje links bovenaan.
Het geluid is goed en zuiver van kwaliteit. Al deze eigenschappen maken de walkie talkie geschikt voor lange wandelingen en avonturen in het bos. Maar je kinderen kunnen er evengoed binnen en rond het huis mee spelen.
Op een lcd-scherm kan je onder meer de gekozen frequentie en de batterijduur aflezen. De actieve gespreksduur bedraagt vier uur en in stand-by modus gaan de batterijen twaalf uur mee. Voor langere uitstappen is het zeker aan te raden om een extra paar (herlaadbare) batterijen mee te nemen.
Verder zijn de knoppen robuust en makkelijk te bedienen. Je hebt er negen in totaal. In- en uitschakelen doe je met de aan-uitknop. Ook voor het regelen van het volume zijn er twee aparte knopjes. Om te spreken moet je de grote knop in het midden induwen.
Bereik: 5.000 meter |Â Aantal: 2 handsets | Aantal kanalen: 8
Beste goedkope: Zedar
- Zeer groot bereik
- Waterdicht en schokbestendig
- Te gebruiken met koptelefoon
- Goedkoop
- Met zaklamp
- Niet oplaadbaar
De beste goedkope walkie talkies zijn die van het merk Zedar. Deze bieden toch wel wat handige features voor een kleine prijs. Het bereik gaat van drie tot vijf kilometer (afhankelijk van de omgeving) en de actieve spreektijd bedraagt zes uur. In stand-by modus gaat hij twaalf uur mee.
Je kan hem probleemloos overal mee naartoe nemen. Deze walkie talkie is waterdicht en hij kan tegen een schokje. De klank is van goede kwaliteit en de knoppen laten zich makkelijk bedienen.
Als extra optie kan je kind een koptelefoon of oortjes op de walkie talkie aansluiten. Zo verloopt de communicatie rustiger en kan je jouw kleine spruit ook binnen ongestoord laten spelen. Er zijn 22 verschillende kanalen waaruit je kan kiezen en in het donker kan je kleine avonturier de ingebouwde zaklamp inschakelen.
Deze walkie talkie werkt op vier AAA-batterijen die je apart moet aankopen. Op het kleine schermpje kan je de batterijstatus en de gekozen frequentie aflezen.
Bereik:Â 5.000 meter |Â Aantal: 2 handsets | Aantal kanalen: 22
Beste oplaadbare: Alecto FR-175
- Uitstekend bereik
- Ligt goed in de hand
- Oplaadbaar
- Mogelijkheid om headset aan te sluiten
- Met zaklamp
- Niet waterdicht
De beste oplaadbare walkie talkie is het model FR-175 van het merk Alecto. Deze werkt op een sterke accu die je na gebruik weer kan opladen in het meegeleverde oplaadstation. Het duurt vier uur totdat de accu volledig opgeladen is. Daarna gaat hij dertien uur mee. De communicatie verloopt vlot en zuiver over een lange afstand tot wel zeven kilometer.
Omdat het soms makkelijker kan zijn om de handen vrij te hebben is het mogelijk om een headset aan te sluiten op de walkie talkie. Zo communiceren jij en je kleine avonturiers ook zonder handen makkelijk en snel. Er zijn vijf knopjes aanwezig. Eentje is voor het aan- en uitschakelen, twee voor het regelen van het volume, een menuknop en een toets om de zaklamp te bedienen.
Op het verlichte beeldscherm kan je steeds aflezen hoe lang je batterij nog meegaat. Deze walkie talkies van Alecto zijn ook verkrijgbaar in een set van vier stuks en ze komen in een witte en blauwe uitvoering.
Bereik:Â 7.000 meter |Â Aantal: 2 handsets | Aantal kanalen: 8
Beste set van drie stuks: Motorola Talkabout T42
- Goede geluidskwaliteit
- Groot bereik
- Toetsenblokkering
- Goedkoop
- Niet oplaadbaar
- Geen extra opties
- Niet valbestendig of waterdicht
Wanneer je op zoek bent naar een set van drie walkie talkies, dan kan de Talkabout T42 van Motorola een goede optie zijn. Qua uitzicht hebben ze eerder een strak en eenvoudig design. Je kan schakelen tussen wel 16 kanalen en hebt daarbij een maximumbereik van 4.000 meter.
Deze walkie talkies hebben geen extra opties en ze zijn dus eigenlijk echt welk enkel bedoeld om met elkaar te praten. Er is een klein schermpje aanwezig waarop je het gekozen kanaal kan aflezen. Ook wanneer de batterij bijna leeg is zal dit op het schermpje verschijnen.
De geluidskwaliteit is goed, ook over een grotere afstand. Er is een toetsenblokkering aanwezig waarmee je kind het gekozen kanaal kan vastzetten voordat hij zijn walkie talkie bijvoorbeeld weer in zijn rugzak opbergt.
De Talkabout T42 walkie talkies werken op gewone AAA-batterijen en ze zijn niet water- of valbestendig. Daardoor zijn ze minder goed geschikt voor kleinere kindjes.
Bereik:Â 4.000 meter |Â Aantal: 3 handsets | Aantal kanalen: 16
Beste set van vier stuks: QNIGLO Q168Plus+
- Oplaadbaar
- Goede geluidskwaliteit
- Toetsenblokkering
- Lang batterijleven
- Groot bereik
- Niet waterdicht
De beste set van vier walkie talkies vind je bij het merk Qniglo. De Q168Plus+ walkie talkies maken het mogelijk om met elkaar tot op een afstand van drie kilometer te praten. Daarbij kan je kind tussen 22 verschillende kanalen schakelen en heeft het de keuze uit acht volumeniveaus.
Met de VOX-functie heeft hij bovendien een hands-free functie wanneer je kindje bijvoorbeeld aan het fietsen of lopen is en toch een boodschap wil overdragen, op voorwaarde dat hij of zij dan wel in de micro spreekt natuurlijk.
Het design is kindvriendelijk dankzij het kleine formaat en de makkelijk te bedienen knoppen. Een sterk punt van deze walkie talkies is zeker ook dat ze opnieuw op te laden zijn aan de hand van een usb-kabel. Daarmee kan je de walkie talkie snel en efficiënt overal opladen.
De actieve spreektijd bedraagt 24 uur en in stand-by gaat de batterij meerdere dagen mee. Er is een klein schermpje dat de batterijstatus en het gekozen kanaal weergeeft. Daarnaast is er ook toetsenblokkering aanwezig.
Bereik:Â 3.000 meter |Â Aantal: 4 handsets | Aantal kanalen: 22
Beste kinderhorloge: KUUS. W2 Smartwatch
- Oplaadbaar
- Waterdicht
- Met belfunctie en GPS
- SOS-knop
- Inclusief prepaid simkaart
- Redelijk groot
- Duur
De W2 Smartwatch van het merk KUUS. is een allrounder op veel vlakken. De Smartwatch combineert het draaggemak van een simpel polshorloge met de handige features van een GPS, telefoon en walkie talkie.
Er is een ingebouwde belfunctie aanwezig waarmee je kind je te allen tijde kan bellen en omgekeerd. Dat kan dankzij de bijgeleverde prepaid simkaart. Aan de hand van 4G en de ingebouwde wifiverbinding kan je de locatie van jouw sportieveling buitenshuis op de voet opvolgen. Als ouder kan je bovendien ook berichtjes naar de smartwatch sturen.
Er is een SOS-knop aanwezig waarmee jouw zoon of dochter meteen met jou of een ander voorgeprogrammeerd nummer in contact staat. In het telefoonboek kan je daarnaast ook tien andere nummers opslaan. Ook kan je kleine avonturier met vriendjes en vriendinnetjes bellen via de walkie talkie functie.
De accu gaat dertig uur mee en je ontvangt een melding wanneer de batterij bijna leeg is. Deze smartwatch is waterdicht (tot dertig minuten en een diepte van één meter) en kan overal mee naartoe genomen worden. Sta je open voor een kinder smartwatch in plaats van een old-school walkie talkie, bekijk dan ook onze uitgebreide vergelijking van smartwatches voor kinderen.
Bereik:Â onbeperkt |Â Aantal: 1 handset | Aantal kanalen: /
Tot zover de zoektocht naar de beste walkie talkies voor de kinderen. Ander speelgoed vind je op de speelgoed-pagina. Zo gaan we op zoek naar speelgoed per leeftijd. Van baby-speelgoed tot twee of zelfs acht jaar oud.
Waar op letten bij het kopen van een walkie talkie?
Bereik
Een van de belangrijkste aankoopcriteria van de beste walkie talkie voor kinderen is zonder twijfel het bereik ervan. Het bereik verwijst naar de afstand waarbinnen twee walkie talkies probleemloos met elkaar kunnen communiceren zonder dat het geluid wegvalt. De meeste speelgoed walkie talkies voor kinderen hebben een bereik van 40 à 50 meter tot zo’n 200 meter.
Maar je vindt ook zeker modellen voor kinderen op de markt die tot één of meerdere kilometers ver reiken. Vooral voor avontuurlijke spellen in het bos of op reis zijn deze laatste erg interessant. Zo kan je als ouder je kind met een gerust hart laten ravotten en plezier maken en sta je toch nog in contact.
Met een walkie talkie kan je jouw kleine avonturier makkelijk en snel bereiken. Voor welk bereik je kiest hangt dus vooral af van waarvoor de walkie talkie moet gaan dienen. Hoe groter het bereik, hoe veelzijdiger je de walkie talkie kan inzetten natuurlijk.
Een klein bereik is ideaal voor kleinere kindjes die met hun walkie talkies binnen en rondom het huis gaan spelen. Meestal kiezen ouders met al iets grotere kinderen voor walkie talkies met een groter bereik.
Aantal stuks
Hoeveel walkie talkies je best in huis haalt hangt af van het gebruik en de grootte van je gezin. In grote gezinnen is communicatie extra belangrijk en dan is het zeker leuk wanneer elk kind een walkie talkie op zak heeft. Zo staat iedereen met elkaar in verbinding. Daarbij is het om het even waarom je jouw kind een walkie talkie wil toevertrouwen.
Tijdens een lange fietstocht, een spannende bergwandeling of simpelweg een uurtje buiten ravotten met vriendjes komt zo’n communicatiemiddel altijd van pas.
Naast klassieke sets van twee walkie talkies zijn er ook sets van drie, vier of meer stuks op de markt te koop. Meer professionele modellen voor volwassenen en professionals zijn vaak ook als set van zes of tien stuks tegelijk te verkrijgen.
Autonomie
Met autonomie bedoelen we de levensduur van de batterij van de walkie talkie. Hoelang die werkt voordat je hem weer moet opladen of de batterijen moet vervangen.
Sommige nieuwe modellen kan je makkelijk met zonne-energie opladen. Dat is zeker handig wanneer je langer onderweg bent en er geen mogelijkheid is om je accu op te laden. De meeste walkie talkies werken gewoon op klassieke batterijen die je dan kan vervangen wanneer ze leeg zijn.
Voor kleine kindjes die de walkie talkies gebruiken om ermee te spelen in en rond het huis kan een oplaadbare accu met usb-lader een goede koop zijn. Na enkele uurtjes laden zijn de walkie talkies dan weer klaar voor de volgende ronde. Om de batterijen te sparen schakelen de meeste walkie talkies zich na een tijdje vanzelf uit of gaan ze in stand-by modus.
Hoe werkt een walkie talkie?
De beste walkie talkie bedienen is letterlijk kinderspel. Zelfs een kleuter zal er in een mum van tijd mee weg zijn.
- Eerst moet je het apparaatje inschakelen. Afhankelijk van het model doe je dit via de aan-en-uitknop of door aan de volumeknop te draaien.
- Dan moet je de juiste radiofrequentie zoeken waarop de andere walkie talkies ook zitten.
Meestal is er ook een display aanwezig waarop je dit kan aflezen. Er is daarnaast ook altijd minstens één knop aanwezig waarmee je kan beginnen praten met de andere toestellen. Aan de hand van een VOX-functie kan je bovendien praten zonder dat je telkens weer de spraakknop moet induwen. Dat kan zeker onderweg zeer handig zijn. Zo’n VOX-functie (Voice Operated Transmission) vind je trouwens ook terug in veel babyfoons.
Voor kleinere kindjes is een model met weinig knopjes de beste optie. Zo is het toestel niet te ingewikkeld om te bedienen en blijft het leuk om mee te spelen.
Bij sommige modellen vind je ook leuke extra opties terug zoals bijvoorbeeld een radiofunctie, spelletjes en zelfs een ingebouwd zaklampje. Maar ook met de meest eenvoudige modellen kan je al heel wat pret beleven.
Houd er zeker ook rekening mee dat het toestel dat je koopt valbestendig en/of waterdicht is wanneer je het bijvoorbeeld mee wil nemen op stap of op vakantie.
Wat is het bereik van een walkie talkie?
Het bereik van een walkie talkie geeft aan hoe ver je uit elkaar mag staan om probleemloos met elkaar te communiceren. Zoals hierboven al vermeld hebben de meeste eenvoudige speelgoed walkie talkies voor kleine kindjes een kleiner bereik dan professionele apparaten voor grotere kinderen en volwassenen. Je moet zelf uitmaken of je een model zoekt dat het ook over langere afstanden mogelijk maakt om met elkaar in contact te staan of niet.
Let wel op dat het aangegeven bereik bij walkie talkies vaak slaat op een bereik in een open gebied zonder bebouwing. Huizen, bomen en andere hindernissen kunnen het bereik aanzienlijk verminderen.
Daar waar je gsm geen of maar weinig bereik heeft kan een walkie talkie wel de oplossing zijn. In bosrijke of afgelegen landelijke gebieden en in de bergen laat een goed mobiel signaal het soms afweten.
Wanneer je met je oogappel een drukke plek bezoekt, kan je hem naast passende gehoorbescherming ook een walkie talkie in de hand stoppen. Zo blijf je met elkaar in contact mocht je elkaar uit het oog verliezen. Of misschien is je kleine spruit wel net bij oma op bezoek die een straat verder woont of is hij gaan spelen in de buurt.
Via de walkie talkie kan je dan makkelijk en snel laten weten wanneer het tijd is om naar huis te komen. Bij veel modellen kun je zelfs een belsignaal laten klinken. De inzetmogelijkheden zijn echt veelzijdig. Natuurlijk kunnen ook kinderen onderling walkie talkies inzetten bij hun avonturen en verstopspelletjes in en rond het huis.
De beste walkie talkie is dus niet alleen leuk speelgoed. Het geeft je kinderen ook een zeker verantwoordelijkheidsgevoel en autonomie. Voor jou als ouder biedt zo’n walkie talkie dan weer net dat tikkeltje extra veiligheid en controle om je kind met een gerust(er) hart buitenshuis te laten spelen.
Houd er wel rekening mee dat een walkie talkie ook signalen van anderen kan oppikken. Hoe minder kanalen, hoe groter de kans dat je kind eens een onbekende te horen krijgt. Je kan wel een toestel kiezen met een privacy code, maar ook dat systeem is niet altijd waterdicht. Maak je kind daarvan bewust en leer het ook de basis van radio etiquette aan zodat de communicatie vlot verloopt.
Hoe we testen en vergelijken
Bij hetkinderhuis.be willen we jullie de lezer zoveel mogelijk helpen. We doen dit door eerlijke en objectieve meningen goed en duidelijk te verwoorden. We gaan online en offline, in winkels en evenementen, op zoek naar informatie, kenmerken en product specificaties.
Voor dit artikel hebben we meer dan 16 verschillende kinder walkie-talkies met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwam. Na ons zorgvuldig onderzoek hebben we een selectie gemaakt van 6 modellen. Deze producten werden vergeleken en beoordeeld op basis van kwaliteit, verbinding, opties, bereik en prijs.