Home Baby producten De 5 beste gehoorbeschermers

De 5 beste gehoorbeschermers

Bescherm de oren van je baby van luide en oorverdovende geluiden

door katerina
Gepubliceerd: Laatste update
Beste gehoorbescherming Alpine

Ga je voor de eerste keer naar een concert of festival, of gewoon een zeer luide plaats. Dan mogen oorbeschermers zeker niet ontbreken. Daarom gaan we hier op zoek naar de beste gehoorbescherming. De oortjes van je kleine spruit zijn immers veel gevoeliger dan de jouwe en moet je tegen al die extra decibels voldoende beschermen. Daarbij maakt het niet uit, of je kindje rustig ligt te slapen in zijn kinderwagen of mee zit te hupsen in de draagdoek. Je baby’tje zal je later heel dankbaar zijn!

Gehoorbeschermers zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en leuke prints en kleuren. Op deze pagina ontdek je alvast wanneer je oordopjes en oorkappen met zachte of harde band mag gaan gebruiken en waarom deze zo belangrijk voor het welzijn van je baby of peuter zijn. Voor meer handige babyartikelen voor onderweg kan je terecht op onze overzichtspagina.

Onze selectie gehoorbeschermers voor baby’s

 • Beste gehoorbescherming voor pasgeboren baby’s: Em’s 4  Bubs
  “De Em’s 4 Bubs heeft een zachte elastische band die je makkelijk over het voorhoofdje van je baby kan schuiven. Daarbij is het bandje eenvoudig te verstellen, zodat het zeker niet te strak zit.”
 • Beste gehoorbescherming voor baby’s vanaf 3 maanden: Baby Banz
  “De oorkappen van Baby Banz zijn geschikt voor baby’s van 3 tot 36 maanden en gaan dus een tijdje mee. Dankzij de zachte hoofdband en oordoppen met foam is hij makkelijk en comfortabel om aan te brengen en te dragen.”
 • Beste oorkappen voor peuters en jonge kinderen: Alpine Muffy
  “De beste gehoorbescherming voor peuters vanaf 2 jaar is de Alpine Muffy. Hij is gemaakt van een zacht en huidvriendelijk materiaal, wat hem ook voor de meest gevoelige huid en oren geschikt maakt.”
 • Beste goedkope gehoorbescherming vanaf 18 maanden: Alecto BV-71
  “De Alecto oorbeschermer is een goede koop wanneer je gehoorbescherming voor een lage prijs zoekt. Hij dempt geluiden rond 25,5 dB en ziet er best leuk uit.”
 • Beste gehoorbescherming/oordoppen: Alpine pluggies kids
  “De Alpine pluggies kids zijn gemaakt van een zacht ‘Thermo Shape’ materiaal dat zich mooi aan het oor aanpast en hard geluid makkelijk dempt. Daarbij kan je kindje toch nog blijven horen wat er zich rondom hem afspeelt en wordt het niet volledig van zijn omgeving afgesloten.”

Beste gehoorbescherming voor pasgeboren baby’s:  EM’s 4  Bubs

Em's Beste gehoorbescherming
 • Elastische hoofdband
 • Verstelbaar d.m.v. klittenband
 • Zit niet te strak
 • Licht en compact
 • Voldoende geluidsbescherming
 • Niet voor peuters

“De Em’s 4 Bubs is voldoende robuust en toch licht en compact.”

Op zoek naar passende gehoorbeschermers voor je pasgeboren baby? Dan is de Em’s 4 Bubs de beste optie. Deze hoofdtelefoon heeft een zachte elastische band die je makkelijk over het voorhoofdje van je baby kan plaatsen. Dankzij het klittenband kan je hem eenvoudig verstellen. Zo moet je zeker niet bang zijn dat de band te strak zal zitten. De oorkappen laten zich ook even makkelijk over de oortjes van je kindje schuiven.

De Em’s 4 Bubs is voldoende robuust en toch licht en compact. Hij dempt geluid van gemiddeld 26 dB en is geschikt voor baby’s van 0 tot 18 maanden. Een gelijkaardige gehoorbeschermer voor jonge baby’s is de Alpine Muffy Baby. Naarmate je kindje ouder wordt, zal je dan moeten overstappen op een gehoorbeschermer zoals bv. Baby Banz of oordoppen zoals de Alpine Pluggies.

Beste gehoorbescherming voor baby’s vanaf 3 maanden: Baby Banz

Baby Banz Beste gehoorbescherming
 • Oorbeschermers met zacht foam
 • Hoofdband aan te passen
 • Voldoende geluiddempend
 • Lichtgewicht
 • Niet op te vouwen

“De band is naar wens aan te passen en blijft goed zitten, ook bij een beweeglijk kindje.”

Wanneer je baby wat ouder is, kan je overschakelen op oorkappen met een harde band. De Baby Banz oorkappen zijn geschikt voor baby’s van 3 tot 36 maanden en gaan dus een tijdje mee. Ondanks zijn robuuste uiterlijk is het toch een lichtgewicht. Dankzij de zachte hoofdband en oordoppen met foam is hij makkelijk en comfortabel aan te brengen en te dragen.

In tegenstelling tot de meeste gehoorbeschermers met harde band is de Baby Banz niet in elkaar te vouwen, wat een klein minpuntje is. De band is wel naar wens aan te passen en blijft goed zitten, ook bij een beweeglijk kindje. Je kan hem in meerdere vrolijke kleuren en prints kopen.

Beste voor peuters en oudere kinderen: Alpine Muffy

Alpine Hearing Beste gehoorbescherming
 • Op te vouwen
 • Verstelbare hoofdband
 • Huidvriendelijk en zacht
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Pas vanaf 2 jaar

“Je kan deze oorbeschermers inklappen en zo overal makkelijk naartoe nemen in het handige bijhorende opbergtasje.”

De beste gehoorbescherming voor peuters vanaf 2 jaar is de Alpine Muffy. Hij dempt geluiden met 25 dB, wat ze ideaal maakt voor luide muziek en evenementen. De hoofdband is makkelijk verstelbaar, zodat de oorbeschermers mooi met je kindje meegroeien. Omdat ze van een zacht en huidvriendelijk materiaal gemaakt zijn, zijn ze ook voor de meest gevoelige huid en oren geschikt.

Een plus is wel, dat je hem kan inklappen en zo overal makkelijk naartoe kan nemen in het handige bijhorende opbergtasje. Je kan hem indien nodig ook makkelijk proper maken. Doordat deze oorkappen mooi aansluiten en extern geluid dempen, worden ze door veel kinderen ook gebruikt in de klas of thuis tijdens het maken van huiswerk. Een evenwaardig alternatief dat net iets goedkoper is, is de gehoorbeschermer van Banz Kidz.

Beste vanaf 18 maanden: Alecto BV-71

Alecto Beste gehoorbescherming
 • Zit comfortabel
 • Compact in elkaar te klappen
 • Leuk design
 • Prijs
 • Valt soms groot uit

“Dankzij een 2-puntbevestiging wordt de druk van de oorkap zoveel mogelijk verdeelt, waardoor deze gehoorbeschermer goed aansluit zonder te veel te gaan drukken.”

De Alecto gehoorbeschermer is een goede koop wanneer je de beste gehoorbescherming voor een lage prijs zoekt. Hij is geschikt voor peuters vanaf 18 maanden, maar kan dan misschien nog een beetje groot uitvallen. Hij werkt zeker voldoende geluiddempend (25,5 dB) en ziet er best leuk uit.

Dankzij een 2-puntbevestiging wordt de druk van de oorkap zoveel mogelijk verdeelt, waardoor deze gehoorbeschermer goed aansluit zonder te veel te gaan drukken. De hoofdband verstelbaar en soepel. Wanneer je hem niet meer nodig hebt, kan je de Alecto in elkaar klappen en opbergen. Naar prijs/kwaliteit toe zit deze gehoorbeschermer wel goed.

Beste oordopjes: Alpine pluggies kids

Alpine Hearing Beste gehoorbescherming
 • Hypoallergeen
 • Draagcomfort
 • Voldoende geluiddempend
 • Ook voor volwassenen
 • Prijs/kwaliteit
 • Niet voor jongere baby’s en peuters

“De Alpine pluggies zijn hypoallergeen, vrij van siliconen en je kan ze hergebruiken.”

De beste gehoorbescherming en oordopjes voor peuters vanaf 3 jaar zijn de Alpine pluggies kids. Gemaakt van een zacht ‘Thermo Shape’ materiaal dat zich mooi aan het oor aanpast, dempt het makkelijk elke vorm van (hard) geluid. Daarbij kan je kindje toch nog blijven horen wat er zich rond hem afspeelt en wordt het niet zomaar van zijn omgeving afgesloten.

Deze oordopjes zijn hypoallergeen, vrij van siliconen en je kan ze hergebruiken. Ze zijn in de eerste instantie bedoeld voor kindjes tot 12 jaar, maar ook voor volwassenen met kleinere oren zijn de Alpine pluggies een goede vorm van gehoorbescherming. Voor jongere peuters en baby’s zullen deze oordopjes niet voldoende bescherming bieden en grijp je best terug naar de klassieke oorkappen met zachte of harde band.

Tot zover onze selectie van beste gehoorbescherming voor baby’s.
Gaan jullie met de baby voor de eerste keer een leuk concert of festival bijwonen? Dan zorg je er best voor, dat je goed voorbereid bent. Een mooi georganiseerde luiertas met voldoende flesvoeding en flesjes, wegwerpbare luiers en natte doekjes is alvast een must.

Beste gehoorbescherming Alecto
Afbeelding:Alecto

Gehoorbescherming voor baby’s

Wat is gehoorbescherming?

Gehoorbescherming beschermt de oren van je kindje tegen schadelijke en luide geluiden, door deze te gaan dempen. Daarbij is gehoorbescherming speciaal aangepast aan het hoofdje van je kindje, zodat het er tijdens het dragen geen last van zal hebben. Bij gehoorbeschermers kunnen we 3 soorten gaan onderscheiden.

Soorten gehoorbeschermers voor baby’s en peuters

 • Oorkappen met een elastiekband
 • Oorkappen met harde hoofdband (koptelefoon)
 • Oordoppen met geluidsfilter

Oorkappen met een elastieken band zijn zeer licht en makkelijk door middel van een klittenband verstelbaar. De band loopt daarbij over het voorhoofd van je kindje, waardoor ze in het bijzonder voor jonge baby’s geschikt zijn die een nog niet volledig dichtgegroeide schedel hebben. Met deze oorkappen kan je geluid tot 26 dB gaan afdempen.

Oorkapjes met een harde hoofdband lijken al meer op een normale koptelefoon en zijn, afhankelijk van het model en merk, geschikt voor baby’s vanaf 3 maanden, peuters en/of oudere kindjes. Je kan ze meestal inklappen om ze nog makkelijker mee te nemen. Ook deze variant biedt een demping van zo’n 26 dB.

Voor oudere kindjes vanaf 3-4 jaar kan je oordopjes met een geluidsfilter gaan gebruiken. Deze bewijzen ook goed hun dienst in het vliegtuig, waar ze het drukverschil opvangen en oorpijn voorkomen. Gebruik deze niet voor baby’s of jonge kinderen, omdat ze minder goed demping bieden voor jonge oortjes.

Alecto 1 Beste gehoorbescherming
Afbeelding:Alecto

Waarom zou je gehoorbescherming voor je baby kopen?

Oren van een baby of peuter zijn zeer kwetsbaar en vangen harde geluiden veel sterker op dan volwassenen. Permanente gehoorschade is snel gebeurd en de gevolgen zijn meestal pas jaren later te merken. In de eerste instantie denk je dan aan plaatsen met veel lawaai of harde muziek, zoals bv. festivals, feestjes, evenementen e.d. Maar eigenlijk hoef je helemaal de deur niet uit.

Ook gewone omgevingsgeluiden zoals een luide televisie, radio of die knalharde speelgoedtrompet van oma en opa kunnen op lange termijn en bij voortdurende blootstelling tot gehoorschade leiden. Je moet nu zeker niet alle elektronica en muziek uit het huis gaan bannen, maar het is wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de invloed van omgevingsgeluiden op je baby.

Niet alleen bij jonge baby’s en peuters is dit belangrijk. Ook oudere kinderen kunnen door te luide mp3-spelers of games gehoorschade gaan oplopen. Wees daar dus waakzaam.

Wanneer is gehoorbescherming aan te raden?

Gehoorbescherming is in de eerste instantie bedoeld voor wanneer je jouw kleintje naar een luid evenement wil nemen, zoals bv. een muziekfestival, vrolijke carnavalstoet, spannende sportwedstrijd of de pianoauditie van grote broer of zus.

Moet je enkele renovaties in huis aanbrengen waarbij je veel kabaal zal maken? Of gaan jullie met de hele familie naar het jaarlijkse vuurwerk op de dijk gaan kijken? Haal die gehoorbescherming voor je kleine baby (en voor jou) dan zeker naar boven.

Wanneer je jouw kindje zijn oorkapje opzet, moet je dus uiteindelijk zelf een beetje inschatten. Wist je trouwens, dat gehoorbeschermers ook in de klas gebruikt worden om kinderen te helpen, zich beter te concentreren?

Alecto 2 Beste gehoorbescherming
Afbeelding:Alecto

Lees meer artikels in de categorie ‘verzorging’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy