Home Baby producten De 5 beste voedingmaker

De 5 beste voedingmaker

Makkelijk stomen en mixen met een goede babycook of foodmaker voor baby's

door katerina
Gepubliceerd: Laatste update
Beste voedingmaker baby

Met een babycook of babyvoedingmaker tover je in 1-2-3 de lekkerste en gezondste hapjes voor je baby op tafel. Door je baby heb je je handen meer dan vol. Gelukkig bestaan er veel producten, die je het leven makkelijker maken en tijd helpen besparen. Wie babyhapjes zelf maakt zal kunnen bevestigen dat het bereiden ervan toch een hele klus is.

Met de beste babycook of voedingmaker voor baby’s kan je koken of stomen, pureren en soms ook opwarmen, ontdooien en steriliseren. Allemaal in één en hetzelfde toestel.

Er bestaan echter heel wat stomer-blender voedingmakers. Wij onderzochten alvast welke de beste stomer-blender is om lekkere babyhapjes te bereiden. Omdat er toch wel een aantal zaken zijn waar je moet op letten bij je aankoop, hebben we op deze pagina de belangrijkste puntjes op een rijtje gezet. Zo kan jij bekijken welk toestel het beste voor jouw behoeftes is!

Onze selectie voedingmakers – stomen en mixen

 • Beste stomer-blender:  Philips AVENT SCF870/20
  “Met deze handige keukenhulp maak je in 15 minuten een volwaardige babymaaltijd klaar. Om te mixen hoef je enkel maar de stomer om te draaien.“
 • Beste 4-in-1 babyvoedingmaker: Philips Avent 4-in-1 Babyvoedingmaker SCF883/01
  “Deze babycook is een uiterst compact en modern ogend toestel dat kan stomen, pureren, ontdooien en opwarmen. Met een capaciteit van 1000 ml maak je tot 4 maaltijden per keer klaar.”
 • Beste onder €100:  Alecto BFP-66 5-in-1 
  “De Alecto BFP-66 is een goedkope voedingmaker die kan stomen, pureren en verwarmen. Ook is er een steriliseerfunctie aanwezig om babyflesjes en spenen uit te koken.”
 • Plasticvrije voedingmaker: Béaba Babycook Neo
  “Deze babycook heeft een grote capaciteit van 1250 ml, ideaal voor drukke mama’s (met meerdere kindjes). Dankzij de keuze voor glas en roestvrij staal maak je jouw babyvoeding plasticvrij klaar.”
 • Beste multifunctionele babycook: Babymoov Nutribaby +
  “De Babymoov Nutribaby+ bestaat uit een stoomkoker met 2 mandjes en een aparte mixer. Met een totale capaciteit van 2200 ml kan je veel babyvoeding in een keer klaarmaken.”

Beste stomer-blender:   Philips AVENT SCF870/20

Philips Avent SCF870 voedingmaker baby
 • Eenvoudig in gebruik
 • Makkelijk schoon te maken
 • Mixen en stomen in dezelfde beker
 • Waterreservoir eenvoudig aan te vullen
 • Compact
 • Kleine capaciteit
 • Redelijk luid

“Het is niet de meest goedkope of uitgebreide voedingmaker, maar daarvoor krijg je een compact, degelijk en makkelijk te gebruiken toestel.”

De beste stomer-blender is volgens ons onderzoek de Philips AVENT SCF870/20. In 15 minuten maak je in één en dezelfde kan een volwaardige babymaaltijd klaar. Er klinkt een pieptoon wanneer het stomen klaar is en het toestel start pas wanneer de kan geplaatst is. Je moet wel zelf in het oog houden wanneer je water moet bijvullen. Een plus is dat je de stomer niet moet openen om te kunnen mixen. Draai het reservoir gewoon om en blenden maar.

Wanneer je klaar bent kan je alles uit elkaar halen en in de vaatwasmachine stoppen. Het is niet de meest goedkope of uitgebreide voedingmaker, maar daarvoor krijg je een compact, degelijk en makkelijk te gebruiken toestel in de plaats. De capaciteit is wel aan de kleinere kant. Heb je meerdere kindjes in huis of maak je de babyvoeding graag vooraf klaar? Dan is de Philips AVENT SCF862/02 misschien beter voor jou.

Beste 4-in-1 babyvoedingmaker:  Philips Avent 4- in-1 Babyvoedingsmaker SCF883/01

Philips Avent SCF883 voedingmaker baby
 • Compact
 • Eenvoudige bediening
 • Voeding snel klaar
 • Ook opwarmen en ontdooien mogelijk
 • Verkleurt makkelijk

Alle onderdelen van de Philips Avent 4-in-1 zijn geschikt voor de vaatwas en makkelijk uit elkaar te halen.”

De beste allround babyvoedingmaker is de Philips Avent 4-in-1 SCF883/01. Het is een uiterst compact en modern ogend toestel dat in elke keuken past. Je kan ermee stomen, pureren, ontdooien en opwarmen. Een pieptoon geeft aan wanneer het stomen klaar is zodat je kan beginnen met pureren. Daarbij kan je zelf instellen hoe grof je wil mixen. Deze babycook heeft een capaciteit van 1000 ml, wat goed voor zo’n 4 maaltijden is. Wat je kindje niet opeet kan je invriezen en later met de ontdooifunctie klaarmaken.

Bij het klaarmaken van groenten zoals rode biet of wortel verkleurt het toestel relatief snel, zorg daar zeker dat je alles meteen ook schoonmaakt. Alle onderdelen zijn geschikt voor de vaatwasser en makkelijk uit elkaar te halen. Zoek je een 4-in-1 toestel dat zich ook automatisch uitschakelt na de bereiding? Dan is de Béaba Babycook Solo 4-in-1 een goede optie.

Beste babyvoedingmaker onder €100:    Alecto 5-in-1 voedingmaker BFP-66

Alecto BFP-66 voedingmaker baby
 • Extra functies zoals steriliseren en opwarmen
 • Prijs
 • Droogkookbeveiliging
 • Ingrediënten tijdens stoomproces toevoegen mogelijk
 • Mixt niet zo goed bij kleinere porties
 • Niet alle onderdelen zijn geschikt voor de vaatwas

“Een geïntegreerde droogkookbeveiliging zorgt ervoor dat een geluidsignaal afgaat wanneer er geen water in het waterreservoir zit.”

Een betrouwbare babycook voor een klein prijsje? Dat is de Alecto BFP-66. Met deze voedingmaker haal je een keukenmachine in huis die kan stomen, pureren en verwarmen. Ook is er een steriliseerfunctie aanwezig om babyflesjes en spenen uit te koken. Een geïntegreerde droogkookbeveiliging zorgt ervoor dat een geluidsignaal afgaat wanneer er geen water in het waterreservoir zit. Je kan bovendien makkelijk ingrediënten toevoegen tijdens het stoomproces. Hij mixt iets minder goed wanneer er weinig eten inzit, omdat de mesjes niet zo lang zijn.

De mixprestaties zijn duidelijk beter wanneer de mixbeker vol is. Ook mag je niet langer dan 10 seconden mixen omdat het systeem anders oververhit geraakt. Wanneer je klaar bent, kan je de losse elementen in de vaatwas doen. Het stoomdeksel, de mixbekers en de mes-unit zijn jammer genoeg niet vaatwasbestendig. Een andere multifunctionele babycook onder 100 euro vind je bij het Italiaanse merk Nuvita.

Beste duurzame voedingmaker:   Béaba Babycook Neo

Béaba Babycook voedingmaker baby
 • Grote capaciteit
 • Duurzame materialen
 • Ook ontdooien en verwarmen
 • Grote stoomschaal
 • Makkelijk wasbaar
 • Gewicht van de glazen mengkom
 • Knop moet ingedrukt blijven om te mixen
 • Prijs

“Het voordeel van een glazen mengkom is, dat deze niet gaat verkleuren. Je kan hem na gebruik makkelijk schoonmaken in de vaatwasser”

De beste duurzame voedingmaker is de Babycook Neo van het Franse merk Béaba. Dankzij de keuze voor glas en roestvrij staal maak je jouw babyvoeding plastikvrij klaar. Het voordeel van een glazen mengkom is, dat deze niet gaat verkleuren. Daarvoor weegt hij wel meer dan zijn tegenhangers uit kunststof. Deze babycook heeft een grote capaciteit van 1250 ml, ideaal voor drukke mama’s (met meerdere kindjes). Het waterreservoir heeft een grote opening en is makkelijk te onderhouden.

Wanneer het stoomproces klaar is, gaat een lichtje branden en klinkt een pieptoon. Bovendien zijn er bij deze stomer-blender extra functies aanwezig nl. opwarmen en ontdooien. Ben je klaar, dan kan je de mengkom makkelijk schoonmaken in de vaatwasmachine. De Babycook Neo is door de materiaalkeuze een duurdere voedingmaker. Een goedkoper alternatief is de 4-in-1 Babycook Solo. Deze babycook uit kunststof schakelt zich automatisch uit wanneer het kookproces gedaan is.

Beste multifunctionele babycook: Babymoov Nutribaby +

beste baby foodmaker
 • Groot waterreservoir
 • Twee stoommandjes
 • Blender en stomer tegelijk te gebruiken
 • Timer met alarm houdt kooktijd bij
 • Display met bereidingstijd
 • Grootte
 • Moeilijk mixen van kleine hoeveelheden

“Dankzij de 2 aparte mandjes kan je ingrediënten met verschillende kookduur tegelijk klaarmaken. Ook kan je tegelijkertijd stomen én mixen.”

De beste stomer-blender die ook kan ontdooien, opwarmen en steriliseren is de Babymoov Nutribaby+. Hij bestaat uit een stoomkoker met 2 mandjes (voor ingrediënten met verschillende kookduur) en een aparte mixer. In het midden zit een bedieningspaneel waarop je kan aflezen hoelang het kookproces nog duurt. Met een totale capaciteit van 2200 ml kan je veel babyvoeding in een keer klaarmaken. Een grote plus is dat je tegelijk kan stomen en mixen. Bij het mixen kan je kiezen uit 3 verschillende snelheden.

Wanneer het kookproces gedaan is gaat er een alarm af. Daarna kan je alles makkelijk uit elkaar halen en schoonmaken. De meeste onderdelen mogen in de vaatwasser. Andere babycookers die ook kunnen multitasken, zijn bv. de Beaba Babycook Plus en de Alecto 5-in-1. Ben je op zoek naar een babyvoedingmaker die 2 gerechten los van elkaar kan klaarmaken? Dan is de Béaba Babycook Duo 2 een goede optie.

Tot zover onze selectie van beste voedingmaker baby.

Bekijk ook het overzicht van babyvoeding. Hier bespreken we de verschillen tussen borst- en kunstvoeding. En geven we raad bij voeding gerelateerde producten, zoals een flessenwarmer, of de zoektocht naar het beste babyflesje.

Beste Babycook voedingmaker baby
Afbeelding:Alecto

Foodmakers vergelijken

Wat is een babycook en waarom heb je eentje nodig?

Een babycook of babyvoedingmaker is een kleine keukenmachine, die meerdere functies heeft zoals stomen en pureren, speciaal ontworpen voor het bereiden van babyvoeding. De eenvoudigste modellen zijn een stoomkoker en blender in één. Zo kan je jouw groentjes of fruit eerst stomen en er daarna puree van maken. Sommige toestellen zijn echte multitaskers en kunnen deze beide processen gelijktijdig doorvoeren. Veel babyvoedingmakers kunnen ook opwarmen, ontdooien en/of steriliseren.

Natuurlijk kan je babyvoeding op het fornuis met gewone potten en een staafmixer klaarmaken. Toch biedt een babyvoedingmaker enkele voordelen.

 Voordelen van een babyvoedingmaker:

 • Alles is in 1 apparaat aanwezig: Zo bespaar je extra ruimte in de keuken
 • Hygiënisch eten maken: Het stomen en pureren gebeurt in hetzelfde potje
 • Minder afwas
 • Snel en makkelijk kleine hoeveelheden babyvoeding bereiden

Welke babycook is de beste voor jou?

De keuze voor de beste babyvoedingmaker voor jou hangt vooral af van je budget en persoonlijke noden. Waarvoor heb je het toestel vooral nodig? Wil je een babycook die naast stomen en pureren ook kan ontdooien? Of misschien ben je wel tevreden met een eenvoudige en compacte stoomkoker-blender voor baby’s voor snelle kleine hapjes. Dat kan natuurlijk ook. Maak een lijstje met zaken die jij belangrijk vindt.

Beste stomer-blender
Afbeelding:Babymoov

Waarop moet je letten het kopen van een foodmaker?

Babycooks komen in verschillende maten, designs en prijscategorieën. Heb je maar weinig plaats in je keuken? Dan ga je best voor een zo compact mogelijk model. Gelukkig zijn de meeste moderne toestellen zo ontworpen dat ze functionaliteit en compactheid makkelijk combineren. Maar los van hoe mooi zo een toestel in je keuken past, moet je zeker ook letten op de volgende elementen:

De capaciteit

Belangrijk bij een voedingmaker is, hoeveel maaltijden je in 1 keer kan bereiden. Heb je vaak een drukke agenda en maak je liever veel porties op voorhand? Of moet je eten maken voor meerdere kindjes tegelijk? Dan ga je best voor een toestel met een capaciteit van 1000 ml of meer. Anders is een toestel met een capaciteit van 500 tot 800 ml zeker meer dan voldoende.

Functies en multitasking

De meeste babycooks babyvoedingmakers kunnen blenden en stomen. Heb je meerdere kindjes in huis, of wil je graag groente- en fruithapjes tegelijkertijd kunnen bereiden? Dan kies je best voor een model dat tegelijk kan stomen en pureren. Zo kan je bv. een gezonde wortelpuree voorbereiden terwijl je snel een bananenpapje mixt.

Sommige toestellen bieden naast stomen en pureren ook extra functies zoals het verwarmen en/of steriliseren van flesjes. Heb je nog geen flessenwarmer in huis, dan kan een toestel met deze extra optie een grote hulp zijn. Je zal er bovendien ook plaats mee sparen.

Een andere handige functie is ontdooien. Verse groenten en fruit zijn immers niet in elk seizoen even makkelijk verkrijgbaar. Je kan deze natuurlijk gewoon in de microgolfoven ontdooien, maar daarbij verliezen ze snel hun voedingsstoffen. De ontdooifunctie bij een babyvoedingmaker is speciaal ontworpen om diepvriesgroenten en –fruit op de beste manier te ontdooien.

Bij sommige stomer-blenders kan je ook voeding opwarmen. Ten slotte is het handig wanneer je babycook een blender met verschillende standen heeft. Naarmate je kindje ouder wordt kan je de hapjes naar wens grover mixen.

Schoonmaakgemak en (de)montage

Wanneer je veel babyvoeding wil bereiden, ga je ook veel schoonmaakwerk hebben. Een babyvoedingmaker die in de vaatwasser kan is dan zeker geen overbodige luxe. Bij sommige babycooks mogen gevoelige delen zoals dekseltjes of mesjes niet in de machine. De meeste moderne stomer-blenders voor baby’s zijn gelukkig makkelijk en snel weer in elkaar te zetten. Zo ben je meteen klaar voor de volgende maaltijd!

Veiligheid, kwaliteit en garantie

Bij het bereiden van babyvoeding wil je natuurlijk dat alles zo veilig en hygiënisch mogelijk verloopt. Babycooks mogen geen BPA bevatten. Dat is een ongezonde stof die bij verhitting van kunststof kan vrijkomen.

Binnen de EU gelden strenge regels, let er dus zeker op dat het apparaat dat je aanschaft van een degelijk Europees merk zoals Béaba, Philips, Babymoov, Alecto … is. Onbekende merken zijn minder betrouwbaar.

Verder is de optie automatische uitschakeling van de stomer of een indicatie wanneer de bereiding klaar is een grote plus. Ga altijd voor een toestel met een eerlijk garantiebeleid. Een voedingmaker is een investering en je wil dan voldoende gedekt zijn moest die het plots begeven.

Beste stomer-baby
Afbeelding:Alecto

Lees meer artikels in de categorie ‘Voeding’

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy