Home Baby producten Beste babyflesjes 2021 – Top 5

Beste babyflesjes 2021 – Top 5

door Kinderhuis
147 views

Beste babyflesjes van 2021

De 5 beste flesjes voor pasgeboren baby’s

Het is de eerste levensbehoefte waar zowel jij als je baby binnen een mum van tijd mee bezig zijn: eten. Je kunt ervoor kiezen – of de omstandigheden kunnen je ertoe aanzetten – om poedermelk te geven met een flesje. Maar ook als je borstvoeding geeft, kan een fles noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld als je je kleintje afgekolfde melk wilt geven. Maar welke fles is nu eigenlijk de beste voor jouw kind? En waar moet je op letten bij de aankoop? In dit artikel vertellen we je over de ins en outs én publiceren we een top 5 van beste flesjes voor zuigelingen.

Ben je zwanger en op zoek naar de juiste fles voor je baby? Of wil je overschakelen van borstvoeding naar kunstvoeding? Dan is het verstandig om je nu alvast te verdiepen in de vele opties. De kans is namelijk groot dat je kindje een eigen wil zal hebben en al snel zal laten merken dat zijn of haar voorkeur bij een ander product ligt. Vraag het menig ouder, en ze zullen je vertellen dat ze in die eerste weken meermaals bij Kruidvat in de rij hebben gestaan met nóg eens een andere variant luiers, tutjes, huidolie of zoogcompressen. Bovendien claimt elke flesproducent zo zijn eigen wondermiddel te hebben ontworpen. Keuzestress? Geen nood, wij geven je een duidelijke top 5 en beschrijven bij elk product uitgebreid wat de voor- en nadelen zijn.

10 onderzochte producten

36 gelezen reviews

€ 25 GEMIDDELDE PRIJS

Video review bekijken

De TOP 5 beste babyflessen:

 • Best babyfles 2021:  Dr. Brown babyfles
  “Beperkt de luchtinname met het mooie ontwerp. Beschikbaar in verschillende maten en wereldwijd zeer goed verkocht.”
 • Babyfles voor weigeraars: Tommee Tippee Closer to nature
  “Dit ontwerp wordt de beste genoemd voor babies die overgaan van borst naar fles. Ook voor flessenweigeraars werkt dit model goed.”
 • Beste verkochte babyfles: Philips Avent Natural SCD301
  “De Philips Avent lijn biedt een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Daarbij heeft Avent al verschillende innovatie-prijzen gewonnen.”
 • Babyfles tegen krampen:    Difrax S-Fles
  “Door de S-vorm wordt de luchtinname beperkt. Dit bevorderd de vertering en helpt tegen krampen.”
 • Beste babyfles uit glas:    Hevea babyfles glas
  “De beste optie voor een glazen babyfles. Schokbestendig en hygiënisch, wel moeilijk voor de flessenwarmer, maar dit is niet echt nodig.”

De beste babyfles uitkiezen hangt af van de noden van je kind. Heeft die veel last van krampen? Is het een gulle drinker of net een baby die flesvoeding weigert? Al deze elementen hebben invloed op je keuze van babyfles. Overloop onze handige top 5 babyflessen waar we verschillende opties bespreken.

Beste babyfles 2021:   Dr. Brown babyflessen

dr brown babyfles tegen krampen
 • Effectief anti-koliekventiel
 • Goed bestand tegen steriliseren
 • BPA-vrij
 • Veel onderdelen om af te wassen
 • Kan lekken bij verkeerde sluiting

Dr. Brown babyflessen zijn goed voor de luchtinname te beperken. Met het speciale ventielsysteem heb je een anti-koliek babyfles in handen.

Wie voor het eerst ouder is geworden, kent na een paar weken maar één woord: koliek, ook wel krampjes genoemd. Je kleintje gilt de hele buurt bij elkaar en er is weinig dat jij voor het arme hummelke kunt betekenen. Wat je wel kunt doen, is de luchtinnamme van je baby beperken tijdens het voeden. Flesfabricanten spelen dan ook gretig in op de nood aan een anti-koliekoplossing.

In de Verenigde Staten is Dr Brown’s al jaren een betrouwbare hulp voor ouders en baby’s. Het merk kwam met een ingenieus ventielsysteem wat de lucht die tot in de speen komt, terugvoert naar de bodem van de fles. Het ventiel houdt de speen volledig open en zorgt ervoor dat deze niet vacuüm wordt getrokken. Hoewel niemand het probleem van koliek volledig kan verhelpen, zijn veel ouders het erover eens dat Dr Brown’s een belangrijk aandeel levert in het verminderen van ongemakken.

De fles moet wel steeds goed afgewassen worden. Elke fles bestaat uit vijf onderdelen, en vooral de ventieldeeltjes vragen een nauwkeurige blik na elke voeding. Er wordt een klein ragertje voor meegeleverd. Daarnaast word je, zoals bij elke fles, geadviseerd om alle onderdelen regelmatig te steriliseren.

Kinderhuis Tip

Bij de meeste flessen krijg je standaard een speen van maat 1 meegeleverd. Voor pasgeboren zuigelingen is dit echter vaak een te grote maat – niet vanwege de pasvorm, die blijft nagenoeg hetzelfde, maar vanwege de hoeveelheid melk die ze per slok binnenkrijgen. Sommige merken hebben een maat 0 in de winkel beschikbaar, bij anderen is die alleen online te verkrijgen.

Overgang borst naar fles:  Tommee Tippee Closer to Nature

Beste babyfles tommee tippee onderweg
 • Succesvol bij flesweigeraars
 • En bij overgang borstvoeding/flesvoeding
 • Ligt makkelijk in de hand
 • BPA-vrij
 • Geen ragertje meegeleverd
 • Vorm is niet voor elke flesverwarmer geschikt

Door de speciale vorm is het een goede overgangsfles van borst naar babyfles. Zeer succesvol bij flesweigeraars. Door de vorm past het wel niet in elke flessenwarmer.

Deze fles van Tommee Tippee is, net zoals de andere flessen in deze top 5, in verschillende maten beschikbaar en neigt qua speenvorm naar die van Philips Avent. Ook hier is de speen zacht, flexibel, en zijn er markeringen op aangebracht die de borst en tepel nabootsen. De bijzondere flesvorm ligt goed in de hand en is gemakkelijk proper te maken. Echter, door de ongewone vorm kan de fles niet in alle flesverwarmers.

Ook bij Tommee Tippee is er een ventieltje verwerkt in de speen/dop van de fles. De speen die meegeleverd wordt, is bij dit merk wél direct geschikt voor pasgeboren baby’s. Verschillende ouders geven aan dat deze fles een echte uitkomst is voor baby’s die de borstvoeding af moeten leren, maar andere flessen steeds weigeren.

Best verkochte babyflessen:  Philips Avent Natural

Avent philips babyflessen anti krampen
 • Natuurgetrouwe speenvorm
 • Brede productenlijn
 • BPA-vrij
 • Geen ragertje meegeleverd
 • Grote doorstroming

Winnaar van innovatie prijzen en de best verkochte babyflessen. Met de Avent lijn van Philips doe je niets mis aan een goede prijs / kwaliteit verhouding.

De Avent-fles van Philips is vandaag de dag de meest gebruikte én bekendste babyflessenlijn. De belangrijkste troef waar Philips mee naar voren komt, is de natuurlijke speenvorm die de ronding van de borst imiteert. Ook is de speen zacht en flexibel om een zo natuurlijk mogelijk gevoel te geven. Baby’s wennen daardoor niet alleen sneller en beter aan de fles, je hebt ook een grotere kans dat ze zowel borst als fles blijven accepteren.

Philips claimt dat de fles een ingebouwd anti-koliekventiel heeft, maar dit heeft met de samenstelling van de dop en speen te maken. Er is alleszins geen uitgebreid ventielsysteem middenin de fles, zoals bij Dr Brown’s. Een groot voordeel van de flessen van Philips is het feit dat het bedrijf er ook een volledige lijn aan schoonmaak-, opwarm- en sterilisatieproducten voor heeft ontwikkeld. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken dat je flesjes niet in de opwarmer passen, dat je niet de juiste schoonmaakborstel hebt, etc.

Voor veel pasgeboren baby’s is de speen van Philips Avent een te ruime speen waar veel melk uitkomt, vooral bij de gretige drinkers. Om dit te verhelpen, zou je een extra maat 0-speen moeten aanschaffen.

Babyfles tegen krampen:    Difrax S-Fles

antikoliek babyflessen
 • Ligt gemakkelijk in de hand
 • Voordelig geprijsd
 • Rustige doorstroom
 • BPA-vrij
 • Geen ragertje
 • Veel onderdelen om te wassen
 • Bodem is lekgevoelig

De S-vorm is ontworpen om krampen te vermijden. Het zorgt voor een goede doorstroom zonder extra lucht en zorgt daarbij voor makkelijk zittend drinken.

De flessen van Difrax springen in het oog vanwege hun unieke S-vorm. Volgens Difrax is dit zo ontworpen om de kans op luchtbelvorming te voorkomen, en inderdaad, veel ouders geven aan dat hun kind minder krampjes ervaart. Een bijkomend voordeel van de S-vorm is dat baby’s na een paar maanden hun fles zelf in zittende positie kunnen drinken.

De onderkant van de fles is los te schroeven, waardoor het afwassen in principe gemakkelijker zou moeten worden, maar met vijf onderdelen is het schoonmaken bijna even complex als bij de fles van Dr. Brown’s.

Beste glazen babyfles:   Hevea babyfles glas

beste glazen babyfles
 • Geen plastic
 • Gemakkelijk te poetsen
 • Eenvoudig ontwerp
 • Prijzig
 • Spenen mogen niet in de vaatwasser
 • Geen anti-kolieksysteem

Als budget geen kwestie is dit een geweldig toestel. De Slimme flesvoeding verwarmer van Easybaby wordt beschreven als de Senseo voor babymelk. Alles werkt zo goed als automatisch!

Recentelijk dook er in het nieuws een item op over het feit dat plastic flessen mogelijk plasticdeeltjes kunnen loslaten in de babymelk. De oplossing? Terug naar de glazen fles, precies zoals vroeger. Hevea brengt als een van de weinige merken zo’n fles op de markt, gemaakt van schokbestendig borosilicaatglas en daarom hygiënischer dan een plastic variant. De fles kreeg een heel klassieke, rechttoe rechtaan vorm en een speen van natuurlijk rubber.

Een nadeel van deze grote flessen is dat ze pas geschikt zijn voor baby’s vanaf 3 maanden. Voor jongere baby’s is er wel een kleiner flesje met een speciale ‘baldop’ beschikbaar, die de fles extra beschermt en de baby helpt om de fles vast te houden.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy