Home Baby productenOnderwegKinderwagen Review: Maxi Cosi Gia Kinderwagen

Review: Maxi Cosi Gia Kinderwagen

door Johan Deschrijver
616 views

Laatste update op 24 October 2021

Maxi Cosi Gia Kinderwagen

REVIEW

De Maxi Cosi Gia is een ideale kinderwagen voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare kinderwagen die voldoet aan alle ondergronden, maar toch compact blijft. Een moeilijke keuze, want all-terrain kinderwagens zijn meestal grotere dan compacte stadsmodellen. De Gia is daarbij ook een goedkope kinderwagen, voor minder dan € 250 vind je de meeste modellen.

Maxi Cosi gia opgevouwen

Deze kinderwagen scoort de eerste plaats als ‘Beste goede koop 2021’ in onze Top 5 ‘beste kinderwagens’.

Maxi Cosi Gia – compacte kinderwagen / buggy

De Maxi Cosi Gia is compact, betrouwbaar en biedt veel extra ruimte voor de  grootte van de kinderwagen. Eigenlijk is de Gia een buggy, gezien het formaat en de beperkte opties. Toch wordt het aangeboden als een kinderwagen die vanaf de geboorte gebruikt kan worden. We spreken ook van een meegroeibuggy omdat je tot 22 kg gewicht kan dragen.

Autovakanties, weekendjes weg en daguitstapjes zijn de ideale manier om de drukte van de stad even te ontvluchten. Een kinderwagen dat zich aan elke situatie kan aanpassen is een grote aanwinst. Daarom kozen we voor de Maxi-Cosi Gia als mooie en degelijke buggy in de prijscategorie onder 300 euro. Deze zit op basis van prijs-kwaliteit verhouding zeker goed. In vergelijking met de Joolz Geo² moet de Maxi-Cosi Gia qua rijcomfort ondanks de lagere prijscategorie niet al teveel onderdoen. Enkel op zeer moeilijke ondergronden, of kasseien, zal je het verschil echt voelen.

Dankzij het verstelbare zitje met een dikke zitting kies je voor gemak zowel in zit-, rust- en slaapstand. De duwstang is niet verstelbaar, controleer dus zeker vooraf of de hoogte compatibel is met je eigen hoogte en comfortabel aanvoelt. Deze kinderwagen is extra veilig dankzij de 5-punts veiligheidsgordel en de uitvalbeugel. Dit is geen kinderwagen voor echt  grote mensen.

Het is daarbij ook een lichtgewicht. Met slechts 11.2 kg is enkel de Bugaboo Ant lichter. En dan heb je toch heel wat extra voordelen aan de Maxi Cosi Gia.

Maxi Cosi gia review vergelijken
Maxi cosi gia opgevouwen
Maxi cosi gia kopen

Waarom de Maxi Cosi Gia kopen

1. Compacte en lichte kinderwagen

Met 11.2 kg is de Gia een echte lichte kinderwagen. Dit komt ook door de keuze van een plastiek geraamte, daar waar anderen voor een stevig aluminium kiezen. Hierdoor is de prijs ook heel wat voordeliger. Het nadeel hiervan, behalve minder robuust zijn, is dat je de hoogte niet kan verstellen. Niet goed voor grote mensen dus!

2. Makkelijk opvouwbaar

Alle kinderwagens vouwen redelijk makkelijk toe. Deze Gia maakt het makkelijk door licht te zijn, en zeer makkelijk toe te vouwen. Plaats beperken is hier de boodschap! De Gia is gemaakt om gemakkelijk met slechts één hand toe te vouwen.

3. Goedkope kinderwagen

Voor een klein model heb je toch heel wat opslagruimte. Dat gezegd zijnde is de prijs een sterk verkooppunt van deze kinderwagen. Voor een volledige uitrusting betaal je een kleine 350 euro. Voor de kinderwagen zonder alle extra’s kan je er al enkele vinden voor 250 euro. Vergeleken met de dure Joolz Geo is dit toch een zeer goedkope kinderwagen, en daarbij van het merk Maxi Cosi!

Gia kinderwagen maxi cosi vergelijken

All terrain buggy

Zoals we zeiden is de Gia van Maxi Cosi ook wel een buggy te noemen. Het verschil (zoals uitgelegd in onze koopgids) ligt voornamelijk in het formaat en functionaliteit van het toestel. Omdat het om een klein formaat is dat niet uit te breiden valt naar een 3-in-1 kinderwagen is dit dus een buggy. Let op, je kan wel gebruik maken van een autostoeltje dat je op de Maxi Cosi Gia kan bevestigen. Hou hier zeker rekening mee wanneer je naar de prijs kijkt en vergelijkt met een andere kinderwagen.

Deze buggy is wel robuust voor een buggy te zijn. Dit is voornamelijk doordat het een all-terrain buggy is. Een buggy dat op alle ondergronden (zonder problemen) kan rijden.

De grote(re) wielen van de Gia zijn voorzien van extra vering om het comfort zo hoog mogelijk te houden. Deze grote banden kan je ook vastzetten om minder te slingeren (of zwengelen zoals sommigen het graag beschrijven). Je kan ook gebruik maken van een uitrekbare zonnekap, en het zitje van stand veranderen. Zo kan je kiezen voor slaap-of zithouding.

Maxi cosi gia opvouwen

Meegroeibuggy van Maxi Cosi

Je kan de Gia al gebruiken vanaf geboorte. Alles is aanwezig, behalve de wieg om het een 2-in-1 kinderwagen te maken. Het gaat hier dus om een babyzitje in een kinderbuggy, geen volwaardige kinderwagen met wieg en autostoel. Je kan er wel een autostoeltje op klikken.

Omdat de Gia zoveel gewicht aan kan – tot 22 kg – is het wel te vergelijken met een volwaardige kinderwagen. De Joolz Geo² kan bijvoorbeeld ook tot 22 kg gewicht dragen. Hierdoor kan je de Gia blijven gebruiken en spreken we van een meegroeibuggy – een buggy die je kan blijven gebruiken terwijl je kindje groeit.

kinderbuggy maxi cosi

Kinderwagen voor op reis

Voor gezinnen die houden van reizen en vakanties is deze kinderwagen een mooie reisbegeleider. Deze lichtgewicht laat zich makkelijk ombouwen en is zelfs met één hand makkelijk inklapbaar. Voor lange ritjes in de auto is hij compatibel met een Maxi-Cosi autostoel met adapters (los verkrijgbaar). Bij de aankoop is vaak ook een veiligheidsbeugel, handige bekerhouder en regenhoes inbegrepen (check altijd best even af met je verkooppunt).

Naast al deze features is de Maxi-Cosi Gia ook een onderhoudsvriendelijke kinderwagen dankzij zijn afneembare en wasbare bekleding. We kunnen dus besluiten dat de Maxi-Cosi Gia een degelijke, polyvalente en goedkope kinderwagen is.

Wonen jullie in het centrum van een drukke, grote stad en gebruiken jullie vaak het openbaar vervoer, dan is de Maxi-Cosi Lara een betere match. In vergelijking met de Maxi-Cosi Gia weegt die nog minder, is ze kleiner én goedkoper.

Block Title

SPECS

NaamGia kinderwagen / buggy
MerkMaxi Cosi
Prijs€ 259
Gewicht (met stoel)11.2
Uitgevouwen70x50x104
Opgevouwen61x37x72

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy