Home BabyBabynamen Unieke meisjesnamen

Unieke meisjesnamen

door Johan Deschrijver
706 views

Laatste update op 24 October 2021

TOP 100 Unieke meisjesnamen in 2021

Op zoek naar een unieke meisjesnaam? Bekijk de lijst van mooie namen die nog niet te populair zijn.

Op zoek naar een unieke meisjesnaam? Zoek niet verder, van Aria tot Vale, in onze lijst van 20 unieke meisjesnamen vind je zeker enkele opties die op jouw shortlist terecht komen.

meisjesnamen kiezen

Een unieke meisjesnaam is een naam dat nog niet te vaak gebruikt is. Uit Belgische statistieken van statbel merken we dat sommige namen, zoals Emma of Léa, meer dan 15000 en 8000 keer voorkomen in de laatste 20 jaar. Al deze babynamen vinden we terug in de Top 100 populaire meisjesnamen. Voor onze selectie unieke meisjesnamen gaan we uit van namen die niet meer dan 100 keer gebruikt zijn in deze periode. Op deze manier weet jij zeker dat het om een unieke meisjesnaam gaat, en dat er niet veel naamgenoten rond zullen lopen.

Unieke meisjesnamen
1. Aria
2. Ava
3. Andrea
4. Liah
5. Florentine
6. Daphnée
7. Monia
8. Zoey
9. Aaliyah
10. Iza

Aria

Een mooie oude naam die ondertussen al even vergeten is is Aria. Afkomstig van het Italiaanse Ariel en onlangs opnieuw opgedoken via Game of Thrones. Aria klinkt zacht maar sterk, een goede unieke meisjesnaam die een plek verdient in deze lijst.

Ava

In America is Ava ondertussen een redelijk populaire naam aan het worden. Het lijkt zeer sterk op Eva, een zeer populaire meisjesnaam. Ava is ook gekend van een recente Hollywood film waar een (ongelooflijk) sterke vrouw opstaat tegen haar mannelijke leiders.

Andrea

André was vroeger ook zeer populair als jongensnaam. Andrea klinkt misschien wel populair, en is dit ook in andere landen. Bij ons blijft deze naam met 87 naamgenoten een unieke meisjesnaam.

Liah

Lea kennen we, Liah is iets unieker. We merken ook dat Lyah een opkomende schrijfwijze is. Al deze namen waren vroeger zeer populair maar zijn ondertussen minder gekend. Léa blijft voorlopig de populairste vorm van deze naam.

Florentine

Florentine, Florinne en Floria zijn meisjesnamen die afkomstig zijn van Flor. Dit kan ook de afkorting zijn van het iets langere Floria of onze favoriet, Florentine. Deze naam past zowel in het Nederlands en Frans en wordt door iedereen normaal uitgesproken.

Daphnée

Iets ouder, ook wat meer Frans dan Vlaams, Daphnée blijft een mooie naam die momenteel weinig gebruikt wordt. Zoek je een traditionele naam dan is dit een uitstekende optie.

Monia

Monia doet wat denken aan Mona, maar wij verkiezen Monia. Deze naam is kort, krachtig en uniek gezien er slechts 80 andere Monia’s rondlopen. Verrassend, maar hierdoor is het wel een unieke meisjesnaam.

Zoey

Hier spelen we gewoon met de schrijfwijze want Zoé is wel zeer populair. Vind je dat zo’n mooie naam maar wil je niet hetzelfde als anderen, dan kan je Zoey gebruiken.

Alliyah

Ken je haar nog? Deze bekende RnB zangeres overleed in een vliegtuigongeluk. Het nieuws ging heel de wereld rond en Alliyah was plots een zeer populaire en uniek meisjesnaam. In de jaren die erop volgde verdween de naam weer uit de toplijsten. Toch blijft dit een ontzettend mooie unieke meisjesnaam.

Iza

Iza is afkomstig van Isa, wat toch iets populairder is. Deze afkorting van Isabelle is nog niet vaak gebruikt. Isabelle zelf is een redelijk populaire meisjesnaam, vroeger was het veel populairder.

We merken ook de invloed van populaire Britse meisjesnamen. Voorlopig zijn deze nog uniek maar we merken wel dat ze in Vlaanderen graag gehoord worden. Namen zoals Ava zijn voorlopig nog uniek omdat ze in België nog niet te vaak gebruikt werden maar dit kan snel veranderen.

Deze namen maken onze top 20 unieke meisjesnamen af:

11. Tilda
12. Luciana
13. Annalisa
14. Helena
15. Gaia
16. Goele
17. Indi
18. Dea
19. Inna
20. Ophelia
unieke meisjesnamen kiezen

Nog meer opties nodig?
Hier zijn de overblijvende 80 unieke meisjesnamen :

Quincy Milah Simay Meghan Laurena Greta Cerise Annalisa
Kiona Zaineb Alexe Mélyne Laury Heather Evelina Carolane
Annalisa Keren Aysenur Noëmi Nouha Jennyfer Ginger Cassidy
Tilda Liena Chenoa Orane Tiara Mano Havva Dunya
Gaia Lorin Daphnée Philippa Amélya Marielle Lyn Ebe
Goele Luiza Fadoua Rihab Anna-Maria Maxence Marie-Louise Elsie
Indi Natasja Ianthe Shannen Aube Mayte Miryam Janneke
Dea Noore Linsey Ans Carlotta Nyssa Rina Larisa
Inna Savanah Lizéa Deva Dakota Riana Shaïna Leontine
Ophelia Shelsy Mayssane Jytte Dounya Zoey Vanille Lili-Rose

Tot zover onze lijst van unieke meisjesnamen. Heb je nog steeds geen top 5 kunnen samenstellen dan kan je verder duiken in de statistieken van de Belgische overheid om inspiratie op te doen. Via deze link krijg je toegang tot alle data van 1995.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy