Home BabyBabynamen Britse meisjesnamen

Britse meisjesnamen

door Sanne
672 views

Laatste update op 24 October 2021

TOP 100 Britse meisjesnamen

Een voorkeur voor een Britse meisjesnaam? Bekijk onze lijst van unieke en populaire Britse babynamen.

Engelse babynamen voor meisjes

Ben je op zoek naar een schattige meisjesnaam voor je toekomstige dochtertje, dan vind je er misschien één (of meer!) in deze lijst Britse meisjesnamen. Groot Brittanië is Engeland, maar ook Schotland en Wales. Deze Britse meisjesnamen kennen hun origine in één van deze landen. Let ook goed om de manier van uitspreken, vaak hebben we ook een Nederlandse versie van deze Britse meisjesnamen. Mogelijk klinkt deze ook goed en verkies je deze!

We merken ook dat heel wat van deze Britse meisjesnamen terugkomen in de statistieken van Belgische voornamen. Zoek jij een populair of unieke Britse meisjesnaam dan vind je in deze lijst meer dan genoeg voorbeelden en inspiratie.

Adèle

Goed ja Adèle kennen we allemaal, maar het is ook een populaire Britse meisjesnaam. Door de muziekcarrière van de Britse zangeres is de naam nog populairder geworden maar in België blijft het gebruik ietsofwat beperkt. Kies je voor Adèle dan heb je zo’n 1000 naamgenoten in België.

Adeline

Deze Engelse naam kan op twee verschillende manieren worden uitgesproken – “Adelynn” of “Adeleen” – afhankelijk van uw voorkeur. Het is een vorm van de Duitse naam Adelaide, wat “nobel en sereen” betekent.

Olivia

Olivia is ondertussen al de populairste naam in België en Vlaanderen maar heeft wel een Engelse origine. Voorlopig is Olivia zowat de populairste naam van de westerse wereld.

Catherine

Hoewel wij ‘vaak’ voor Katrien of Katrijn gaan is deze naam wereldwijd bekend. Het is een oude, sterke naam die al zeer lang gebruikt wordt. Ook in het oosten wordt er veel gebruik gemaakt van Katarina.

Lily

Lily of Lilly is een ongelooflijk schattige naam dat bij elk meisje kan passen. Het doet ook denken aan de lelie bloem, waar de naam van afkomstig is. In Engeland staat deze naam momenteel op de 2e plaats, net boven Sophia dat vorig jaar zeer populair was.

TOP 15 Britse meisjesnamen
1. Adèle
2. Adeline
3. Olivia
4. Catherine
5. Lily
6. Grace
7. Edith
8. Joleen
9. Diana
10. Hannah
11. Emelia
12. Lucy
13. Ava
14. Mia
15. Isabella

Grace

Populair in Engeland en de Verenigde Staten. Grace is een Engels woord dat voor ‘genade’ staat. Het is ook wel gekend om ‘elegant’ of ‘pardon’ te betekenen. Allemaal voordelige kenmerken en een zeer mooie Britse meisjesnaam.

Edith / Edie

Zoek je iets kort en bondigs? Deze bekende vorm van Edith – wat “rijk geschenk” betekent – past misschien perfect als Britse meisjesnaam. Eddy is bij ons ook gekend voor jongens. Edie is zachter en bedoelt voor meisjes.

Joleen

Wat dacht je van een vrouwelijke naam en een geslachtsneutrale bijnaam? Joleen/Jo is het beste van twee werelden. Het is een bekende vorm van Jolene, wat betekent “God zal toenemen” in de Hebreeuwse traditie. Wij kennen natuurlijk ook Jolien, dus als je het wat wil vervlaamsen dan kan je het ook zo schrijven.

Diana

Princess Diana zijn de meeste mensen  wel bijgebleven. Een knappe princes dat niet al te veel bladen voor de mond nam. Spijtig genoeg is deze naam gelinkt aan het spijtige overlijden van deze princes. Tot dan was de naam ontzettend populair. Hoewel Diana ook vandaag nog vaak gebruikt werd is de naam al even weg uit de top lijsten.

Hannah

Tegenwoordig is deze naam eerder Amerikaans dan Brits. Hannah Montana, of Miley Cyrus, is een actrice/zangeres die de naam zeer populair heeft gemaakt. Veel mensen vinden dat Hannah eerder een naam is voor een jong meisje, en dat de naam niet goed past bij oudere vrouwen. Wij zijn van andere mening, maar vinden andere namen op deze lijst Britse meisjesnamen beter dan deze.

Emelia

Emelia is een Engelse variant van de naam Amelia, die is afgeleid van de Oudhoogduitse naam Amalinde. Emelia betekent “dapper”, “ijverig” (van Germaans “amals”), maar ook “mild”. Wij kennen ook Emile. Emelia lijkt dus ook wat op een vrouwelijke versie van Emile. Heb je liever iets korter dan is Emma ook een zeer populaire Britse meisjesnaam.

Lucy

Lucy is een Engelse korte vorm van Lucille of Lucia. Lucy betekent “licht” (van Latijn “lux”) en “stralend” (van Latijn “lucere” = schijnen).

Britse babynamen engels

TOP 100 populairste Britse meisjesnamen

Olivia Ella Jessica Maya Abigail Nur Lola Rose Megan Robyn
Lily Mia Phoebe Emma Willow Amber Eleanor Harriet Lottie Eden
Sophia Poppy Aria Thea Millie Rosie Amelie Elizabeth Nancy Brooke
Emily Evie Eva Darcie Layla Elsie Esme Luna Orla Lara
Amelia Charlotte Evelyn Zara Molly Erin Eliza Violet Leah Sara
Ava Chloe Daisy Matilda Ivy Harper Jasmine Maria Gracie Nina
Isla Grace Hannah Sienna Maisie Bella Georgia Lexi Katie Martha
Isabella Scarlett Emilia Florence Zoe Anna Mila Summer Sarah Niamh
Isabelle Alice Ruby Ellie Imogen Penelope Mya Heidi Iris Bethany
Sophie Freya Lucy Holly Annabelle Clara Maryam Lyla Felicity Ayla

Uit onze Top 100 populaire meisjesnamen merken we dat heel veel van deze namen overgenomen worden door ons. Het valt ook op dat de top 10 meest gebruikte meisjesnamen in Engeland sterk op die van ons lijkt, met wat uitzonderingen.

De Britse nieuwkomers zien we ook terug in de lijst unieke meisjesnamen. Deze zijn nog niet vaak genoeg gebruikt om als populair gezien te worden. Ava is hier een uitstekend voorbeeld van, een mooie naam die binnenkort zeer populair zal worden.

Test ook onze babynaam generator – hier geef je enkele parameters en genereer je zoveel babynamen als je wil, van populair tot uniek.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy