Home BabyBabynamen Populaire meisjesnamen

Populaire meisjesnamen

door Johan Deschrijver
671 views

Laatste update op 24 October 2021

TOP 100 - Populaire meisjesnamen

De lijst populaire meisjesnamen van 2021 is een overzicht van de meest gekozen meisjesnamen van de afgelopen 25 jaar in België!

Met duizenden meisjesnamen is het niet makkelijk kiezen. Bekijk de TOP 100 populaire meisjesnamen dat je kan overwegen!

Maar hoe kies je nu een meisjesnaam? Het is een hele uitdaging waar veel denkwerk bij komt kijken, maar ook niet teveel, anders kom je er nooit uit. Gelukkig bestaat er ook hulp, zoals deze lijst populaire meisjesnamen, dat als bron van inspiratie kan dienen.

populaire meisjesnaam in belgie vlaanderen

Elk jaar verzamelt statbel de lijst van meest populaire meisjesnamen van het jaar. Je kan deze bekijken om de huidige top 10 te bekijken. Verder kijken wij ook naar de meest populaire meisjesnamen van de afgelopen 25 jaar.

Populairste meisjesnamen van 2020

De meest populaire meisjesnamen van 2020 – Olivia, Mila, Marie, Emma, Ella met Alice, Anna, Sofia en Camille als opvolgers zijn redelijk nieuw. Vooral Emma, Marie, Sarah en Louise zien we het meeste terug in de lijst meest populaire meisjesnamen van de afgelopen 25 jaar.

Net zoals de jongensnamen veranderen de populairste meisjesnamen niet al te vaak van plaats. Binnen de top 10 is er altijd wel wat beweging, zo is Emma eindelijk van haar troon gestoten door de al even populaire Olivia. Mila schuift hierdoor naar de tweede plaats en de top 3 meisjesnamen wordt afgesloten door de terugkeer van Marie. Deze laatste stond in 2019 nog op de 15e plaats, maar is gewoonlijk wel binnen de top 10 te vinden. Veel van deze namen zijn afkomstig van het Engels en vinden we ook terug in de lijst Britse meisjesnamen.

De TOP 100 populaire meisjesnamen sinds 1995

1 tot 10 11 tot 20 21 tot 30 31 tot 40 41 tot 50 51 tot 60 61 tot 70 71 tot 80 81 tot 90 91 tot 100
Emma Lisa Pauline Zoé Noor Jolien Sophie Aya Romane Alexia
Laura Léa Sara Anaïs Mila Justine Fleur Lily Morgane Emily
Marie Chloé Alice Anna Lena Zoë Noémie Febe Sofie Rania
Louise Amber Luna Ella Nora Femke Julia Lise Aurélie Giulia
Sarah Lotte Lina Hanne Jana Yasmine Célia Helena Kaat Aline
Julie Olivia Lore Amélie Margaux Alicia Kato Britt Lien Hannah
Charlotte Clara Emilie Victoria Fien Margot Marine Valentine Janne Maya
Manon Juliette Nina Elena Lola Inès Laure Estelle Ellen Alexandra
Camille Lucie Eline Elisa Sofia Céline Silke Noa Jeanne Kelly
Elise Eva Jade Lara Océane Axelle Ines Amandine Mia Anouk
beste unieke meisjesnamen

Nieuwe populaire meisjesnamen

Bij meisjes zien we meer nieuwe namen dan bij jongens. We zien ook namen met meer dan slechts twee lettergrepen. Nieuwe namen zoals Olivia en Mila zijn al jaren aan een remontada bezig. Andere namen zoals Ella en Elena klimmen de rangen maar geraken net niet hoog genoeg. Sommige namen hebben ook varianten, zoals Eva en Ava. Voorlopig behoort Eva in deze lijst en Ava in de lijst unieke meisjesnamen maar dit kan wel eens veranderen!

Oude populaire meisjesnamen

Er zijn enkele meisjesnamen dat zo populair, of mooi, zijn dat ze bijna permanent in de top 10 staan. De afgelopen 25 jaar was een naam zoals Charlotte of Sofie altijd een veilige sterke keuze. Andere oudere populaire namen zijn Nina of Lisa (eerder Vlaams), maar ook Celine en Camille (eerder Frans).

Wat ook opvalt bij de populaire meisjesnamen is dat er minder verschil gemaakt wordt tussen Vlaanderen en Wallonië. Bij de jongens is dit verschil groter. Namen zoals Olivia, Emma, Marie en Louise worden in beide talen zeer vaak gebruikt. Deze tellen mee als Vlaamse en Franse namen. Hierdoor lijkt de Vlaamse top 10 meisjesnamen ook hard op de Waalse top 10 meisjesnamen. Ella is dan weer enkel te zien in Vlaanderen, Alice in Wallonië. Amélie, een doorgaands Franse naam, vinden we dan vooral in Vlaanderen terug.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy