Home BabyBabynamen Franse Jongensnamen – TOP 30

Franse Jongensnamen – TOP 30

door katerina
680 views

Laatste update op 24 October 2021

Top 30 Franse jongensnamen

Ben je op zoek naar een passende Franse jongensnaam voor je toekomstige kleine spruit? Neus dan zeker eens door onze selectie van 30 mooiste namen.

korte franse namen jongen

Waarom zou je nu kiezen voor een Franse jongensnaam? Wel, geef toe dat Frans een heel mooie taal met warme ronde klanken is. Het klinkt dus zeker sympathiek in de oren. Bovendien is Frans in ons kleine Belgenlandje de tweede landstaal, dus waarom zou je niet voor een unieke Franse jongensnaam gaan? Of je nu een korte en krachtige naam zoekt, of een leuke lange naam, in onze lijst zal je zeker al heel wat inspiratie kunnen opdoen. Wij kozen er de 30 beste Franse jongensnamen uit die vaak of juist niet vaak in België voorkomen. Wie weet zit er dan ook wel een naam voor jullie kleine lieveling tussen.

10 populaire Franse jongensnamen

De onderstaande 10 Franse jongensnamen zijn zeer populair. Ze werden de afgelopen 5 jaar jaarlijks minstens 200 keer gekozen. Dat bewijst dat deze namen zeker in de smaak vallen. Benieuwd naar de betekenis van deze namen? Lees dan snel verder.

Arthur
Louis
Noah
Jules
Lucas
Gabriel
Mathis
Oscar
Leon
Raphaël

Arthur
De naam van de beroemde Koning Arthur met zijn Ridders van de Ronde Tafel klinkt je zeker bekend in de oren. De betekenis van Arthur is adelaar, beer en steen. Het is een naam die kracht en doorzettingsvermogen uitstraalt. Geen wonder dat deze naam zo geliefd is in België. Hij staat al meer dan 10 jaar in de top 10 van meest gekozen jongensnamen! Het is natuurlijk ook een naam die voorkomt in de lijst populaire jongensnamen.

Louis
Louis is de verfranste vorm van Lodewijk en draagt de betekenis van ‘roemvolle strijder’. Het is een naam met adellijke roots (denk maar aan de Franse Zonnekoning Louis IX). Een chique naam die staat als een rots, zo veel is zeker.

Noah
We kennen allemaal wel het verhaal van Noah en de ark. De naam Noah komt uit het Hebreeuws en betekent ‘troost’ of ‘rust’. In de Koran is het zelfs de naam van de profeet ‘Nuh’. Vandaag de dag is het een moderne Franse jongensnaam die zeer geliefd is. Het klinkt speels en vertrouwd, zo hebben we het graag.

Jules
Een Franse jongensnaam die zeker ook aan populariteit heeft gewonnen is Jules. Het komt van het Grieks en betekent ‘jeugdig’. Wij vinden het alvast een stoere naam met persoonlijkheid die niet in onze favorieten mag ontbreken.

Lucas
Lucas is een vrolijke jongensnaam en betekent ‘licht’. Het is ook een korte versie van Lucanus, wat ‘afkomstig uit Lucanië’ (een dorpje in Zuid-Italië) betekent. Dit doet ons meteen aan mooie natuur, lekker eten en warm weer denken. Een naam met een Zuiders kantje die even doet wegdromen.

Franse naam jongen

Gabriel
Nog zo een mooie populaire Franse jongensnaam is Gabriel. Het is de naam van de aartsengel en de boodschapper van God en betekent ‘sterke man’. Voor ons staat de naam voor rechtvaardigheid en een goed hart. Dat zijn 2 dingen die je jouw kindje zeker mee wil geven in zijn leven.

Mathis
Kort en krachtig, stoer en speels. Het zal je niet verbazen dat deze naam al enkele jaren vlotjes in de top 15 van geliefde jongensnamen in België staat. Het betekent ‘gave van God’ en verwijst naar de apostel uit het Nieuwe Testament. Een mooie naam met een bijzondere betekenis dus.

Oscar
Een sportieve naam die voor ons sympathiek in de oren klinkt is Oscar. Deze populaire Franse jongensnaam betekent ‘speerdrager door de goden beschermd’, maar als wij Oscar horen denken wij meteen aan een vrolijke snuit met een grote lach.

Leon
Roaaar…! Leon is een naam om ‘u’ tegen te zeggen. Het betekent letterlijk ‘leeuw’ en geeft je zoontje alvast een sterk en doorzettend karakter mee.

Raphaël
Net zoals Gabriel heeft ook deze Franse jongensnaam een symbolische religieuze betekenis, nl. ‘God heeft genezen’. Los daarvan vinden we dat de naam Raphaël zich heel mooi en edel aanhoort. Deze naam werd in de afgelopen 5 jaar zo vaak gekozen, dat hij nu binnen de top 30 van meest gekozen jongensnamen in België valt. Volledig terecht vinden wij.

10 korte en stoere Franse jongensnamen

Een naam moet zeker niet superlang zijn om mooi te zijn. De volgende 10 korte Franse jongensnamen bewijzen het. Stuk voor stuk zijn het stoere Franse namen voor stoere jongens!

Remi
Linus
Felix
Loïc
Dennis
Bastien
Benoit
Yves
Thierry
Thibault
Babynamen met franse origine

Remi
Een korte Franse jongensnaam die je de afgelopen jaren steeds vaker hoort is Remi. Het komt van het Latijns Remigius, wat ‘roeien’ betekent. Deze betekenis past volgens ons volledig bij het sportieve en speelse karakter van de naam. Remi is ook een zeer populaire Franse jongensnaam.

Linus
Linus is een korte leuke naam voor sportieve en sociale jongens. Wanneer je de naam hoort denk je meteen aan een vriendelijk persoon, iemand met wie je makkelijk beste maatjes kan worden.

Felix
Een optimistische naam voor een goedlachse jongen. Felix komt uit het Latijn en betekent ‘met vreugde’. Geef toe, vrolijker dan dit kan het toch niet worden, toch? Felix wordt de afgelopen jaren weer meer gekozen en is hierdoor een redelijk populaire Franse jongensnaam geworden.

Loïc
Een korte leuke naam die je regelmatig tegenkomt is Loïc. Het is een naam die zeker bij onze Waalse buren graag gezien is, maar die in Vlaanderen even goed tot zijn recht komt. Bovendien vindt de naam net als Louis zijn wortels bij de edele Franse koningen. Zo een naam met geschiedenis, dat vinden wij best straf.

Dennis
Ook wel Denis of Denys geschreven, is een klassieke Franse jongensnaam die verwijst naar Dionysos, de Oud-Griekse god van de landbouw, de natuur en de wijn. Een naam voor toekomstige Bourgondiërs en levensgenieters dus!

Bastien
De letterlijke betekenis van deze jongensnaam is ‘aanbeden’. Als mama en papa zullen jullie zeker je lieve kleine jongen ongetwijfeld evenzeer op handen willen dragen. De Vlaamse variant van deze naam is Bas of Bastiaan en ook best mooi volgens ons.

Benoit
Een naam die wij zo leuk vinden om uit te spreken is Benoit. Het klinkt sportief, goedlachs en een tikkeltje eigenwijs. Een mooie naam die past bij een lief (b)engeltje.

Yves
Een eenvoudige naam om uit te spreken en te schrijven is Yves. Het is de Franse variant van Ivo en werd de afgelopen jaren verrassend genoeg maar zelden gekozen in België. Wie weet komt daar met deze top 10 binnenkort wel verandering in.

Thierry
Thierry is eigenlijk een afkorting van Diederik. Als we deze naam horen, denken wij meteen aan de bekende ex-voetballer Thierry Henry. Jullie ook? Het is zeker en vast een naam om mee te scoren.

Thibault
Thibault is een veelzijdige naam die zowel als voornaam als familienaam gebruikt wordt. Het komt van de Germaanse naam Dietbald, wat zoveel betekent als ‘de dappere van het volk’. Je kan er dus zeker van zijn dat jouw kleine spruit ook even dapper zijn eerste stapjes zal zetten.

Beste Franse jongensnamen

10 unieke Franse jongensnamen

Gaan jullie toch liever voor een unieke en eigenzinnige Franse naam die je niet zo vaak bij ons tegenkomt? Dan spreekt een van de onderstaande namen jullie misschien wel aan.

Eloi
Celestin
Artus
Serge
Ulysse
Vick
Timothee
Noël
Quintin
Aramis

 

Eloi
Eloi is een korte Franse jongensnaam die ‘de uitverkorene’ betekent. Met zo een bijzondere naam zal je kindje ongetwijfeld overal warm verwelkomd worden. Wij vinden hem alvast heel mooi klinken.

Celestin
Celestin haalt al het chique van de Franse klanken naar boven. Het betekent ‘hemels’ en dat beschrijft volgens ons perfect hoe de komst van jullie kleine spruit voor iedereen aanvoelt.

Artus
Een nobele naam met een dapper kantje, zo een indruk laat Artus bij ons na. Het is verwant met de razend populaire jongensnaam Arthur en toch is het een naam die je zelden bij ons zal horen. Daarom hebben wij hem in deze top 10 opgenomen. We hopen stiekem dat ook deze naam net zo geliefd zal worden.

Serge
Deze naam is ook wel gekend als zijn Italiaanse variant Sergio of het Russische Sergey/Sergei. Het is een jongensnaam die bij ons (nog) niet zo vaak voorkomt, wat dus ideaal is wanneer jullie eerder een minder bekende naam zoeken voor jullie kleine wondertje. Daarbij is het een korte en sterke Franse jongensnaam.

Ulysse

Ha, nog eens een naam die als muziek in de oren klinkt. Ulysse is een Franse jongensnaam die je bij ons eerder in Brussel en Wallonië zal tegenkomen. In Vlaanderen is hij relatief onbekend maar zeker niet onbemind. Wij vinden hem best uniek en zeer mooi.

Vick
Kort en bondig, met de nodige knipoog. Vick komt van de naam Vic(k)tor en betekent ‘uit het dorp stammend’. Volgens ons past deze mooie jongensnaam ook zonder twijfel voor stadsmensen.

Timothee
Of zeg maar Tim, da’s korter. Timothee betekent ‘God trotsmakend’ en wij zijn er zeker van dat deze kleine jongen ook jullie als ouders heel trots zal maken. Tim klinkt daarbij zeer Nederlands maar is eigenlijk een Franse jongensnaam.

Noël
Een feestelijke naam die verwijst naar de geboorte van Christus. Los daarvan vinden wij dat deze jongensnaam heel charmant klinkt. Bovendien werd deze naam in de afgelopen 5 jaar minder dan 20 maal gekozen in ons land. Misschien krijgt jullie baby wel deze naam?

Quintin
Een relatief bekende jongensnaam bij onze buren in Frankrijk is Quintin. Bij ons zal je de naam minder vaak horen vallen, wat wel jammer is. Voor ons is het in ieder geval een vrolijke, speelse jongensnaam met klasse. In Vlaanderen wordt dit al snel Quinten, een vervlaamste Franse jongensnaam.

Aramis
De drie Musketiers, wie kent hen niet? Aramis is ongetwijfeld een stoere naam die voor veel positieve reacties zal zorgen. Wij vonden deze bijzondere jongensnaam een plaatsje in onze top 10 waardig.

Sterke franse jongensnamen

Zin in nog meer speciale namen? Dan kan je een kijkje nemen naar onze TOP 100 unieke jongensnamen. Voor jongensnamen uit andere talen kan je terecht op het overzicht van jongensnamen.

Je kan ook altijd eens de babynaam-generator uitproberen. Aan de hand van door jou gekozen parameters stellen wij je honderden namen voor. Zo vind ook jij hopelijk de perfecte match voor je kindje.

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy