Home BabyBabynamen Unieke jongensnamen

Unieke jongensnamen

door Johan Deschrijver
694 views

Laatste update op 24 October 2021

TOP 100 Unieke jongensnamen in 2021

Op zoek naar een unieke jongensnaam? Bekijk de lijst van mooie namen die nog niet te populair zijn.

Net zoals voor meisjes is het zoeken naar een unieke jongensnaam een hele uitdaging. In deze Top 100 unieke jongensnamen vind je heel wat opties die op jouw lijst terucht kunnen komen. Bekijk de onderstaande lijst en kies je eigen unieke jongensnaam uit.

Unieke babynaam voor jongens

Een unieke jongensnaam is er één die nog niet te vaak gebruikt is, één die weinig naamgenoten heeft. Via de Belgische statistieken van statbel selecteren we 100 unieke jongensnamen die minder dan 100 naamgenoten hebben in de afgelopen 20 jaar. Zo weet jij dat de namen in deze lijst niet ontzettend populair zijn en jouw jongen een unieke naam heeft.

Unieke jongensnamen
1. Theodore
2. Amadeo
3. Cezar
4. Eliah
5. Raymond
6. Aurelio
7. Greg
8. Marnick
9. Nathaël
10. Mille

Theodore

Theo is vrij populair maar Theodore wordt steeds minder gebruikt. Ga je voor een naam zoals Theodore dan kan je hem nog steeds Theo noemen als roepnaam. Vroeger, nu minder, klonk Theo alleen wat jong. Theodore is in het Engels ook een zeer sterke klassieke naam.

Amadeo

Terug van weggeweest. Amadeo klonk oud en werd steeds minder gebruikt. Ook Amadeus is stilaan verdwenen en een unieke jongensnaam geworden.

Cezar / Cesar

Cesar of Cezar wordt stilaan terug populair. Kijken we naar de afgelopen jaren dan merken we toch een kleine stijging. Toch blijft dit bijna irrelevant, er zijn minder dan 100 Cezar’s in België, waardoor het toch een unieke jongensnaam is. Voor sommigen is deze naam toch een echte no-go, omdat ze hun hond iets te vaak Cesar hondenvoer te eten gaven.

Eliah

Eliah komt van Elijah dat in het Engles zeer populair is geworden door de acteur die Frodo speelt in the Lord of the Rings. Eliah in het Nederlands klinkt zacht en kan eigenlijk voor jongens en meisjes gebruikt worden. Voor jongens is het alvast een unieke jongensnaam, ook voor meisjes zijn er minder dan 100 naamgenoten.

Raymond

Zoek je toch echt een klassieke sterke oude naam dan is Raymond een optie. Ook wij waren verrast om minder dan 100 Raymonds te vinden in de laatste 20 jaar. Hierdoor heb je opnieuw een klassieke naam als unieke jongensnaam. Ook Greg, iets lager, bevind zich in deze categorie. Toch denken we dat dit de komende jaren zal veranderen door de aanwezigheid van topfietser Greg van Avermaet.

Aurelio

Aurelio is een sterke naam van de oudheid. In het Romeinse rijk was Aurelio een naam met character weggelegd voor de elite van toen. Marcus Aurelius is waarschijnlijk de bekendste naamgenoot, alhoewel dit anders is. Aurelio klinkt wat zuiders maar blijft krachtig en makkelijk uit te spreken.

Greg

Haast u want binnenkort zal dit wel populairder worden!

Marnick

Marnick of Marnik was enkele decennia geleden even zeer populair. Het is een mooie naam dat vaak vergeten wordt, maar dan plots opkomt wanneer een bekend persoon de naam draagt.

Nathaël

Wat Nathaël zo speciaal maakt is dat het lijkt op een compositie van twee bekende namen. Nathan, zeer populair, en Gabriël, nog populairder. Het zou ook wel een naam kunnen zijn van een vergeten Ninja Turtle. Vast niet iedereen zijn favoriet, maar toch een speciale en unieke jongensnaam.

Mille

Een persoonlijke favoriet is dan Mille. Lijkt wat op de mannelijke versie van Mila, die momenteel ontzettend populair is bij meisjes. Mille komt van Emile, een naam die zeer vaak gebruikt werd vroeger, en stilletjes aan opnieuw populair wordt. Mille is ook ‘duizend’ in het frans, maar dit is niet al te erg.

Deze namen maken onze top 20 unieke jongensnamen af:

11. Xandro
12. Kilyan
13. Aram
14. Edgard
15. Lucian
16. Micah
17. Balthazar
18. Jamy
19. Nil
20. Rahim

Sommige namen komen in verschillende lijstjes terug omdat ze goed passen, populair of net uniek zijn. Voor mensen die een naam zoeken dat ook past bij een Arabische achtergrond is Rahim een goede keuze. Zoek je net zo’n namen, bekijk dan zeker de TOP 50 Arabische jongensnamen.

Nog meer opties nodig? Hier zijn de overblijvende 80 unieke jongensnamen :

Ingo Rahman Fayssal Flavian Zidane Jaime Dimitry Mitchell
Jaber Ronald Iebe Jasin Alen Kameron Emrys Mordechai
Jarre Samuele Jentel Johann Bayron Lenz Fenn Nikolai
Jean-Philippe Thijmen Jeremie Kiani Daniele Loriano François-Xavier Nilo
Jerry Toma Nemo Majd Daymon Matty Jean-Christophe Oualid
Jethro Toni Ridvan Matse Elion Mories Job Rian
Lenno Vivian Thymen Roland Ernesto Pacôme Konrad Sohayb
Maho Aerjen Amedeo Saâd Geert Ralf Kynan Tybo
Slim Céderic Dauwe Sulayman Georgios Ayhan Lennox Alihan
Noach Edin Elano Toprak Hamid Dax Mathyas Arto

Tot zover onze lijst van unieke jongensnamen. Heb je nog steeds geen top 5 kunnen samenstellen dan kan je verder duiken in de statistieken van de Belgische overheid om inspiratie op te doen. Via deze link krijg je toegang tot alle data van 1995.

Moet het geen unieke naam zijn? Dan ga je best ook eens kijken in de lijst populaire jongensnamen, waar er nog een hele reeks suggesties gemaakt worden. Wil je afstappen van lijstjes? Maak dan gewoon gebruik van onze babynaam generator!

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy