Home BabyBabynamen Top 30 Franse meisjesnamen

Top 30 Franse meisjesnamen

door katerina
689 views

Laatste update op 24 October 2021

Top 30 Franse meisjesnamen

Zijn jullie op zoek naar een Franse meisjesnamen voor jullie dochtertje? Dan wil je zeker deze top 30 gelezen hebben. Wij kozen er alvast enkele mooie namen uit.

Franse meisjesnamen zitten bij ons in België al heel lang in de lift. Geen wonder denken wij dan. De Franstalige invloed in ons kleine landje is enorm. Bovendien klinken Franse meisjesnamen gewoon ook heel poëtisch en is het zo leuk en chique om uit te spreken. Maar goed, hoe begin je nu aan je zoektocht naar de juiste naam? Hieronder stellen we je alvast 30 mooie populaire en minder bekende Franse meisjesnamen voor. Zo kunnen jullie alvast een beetje inspiratie opdoen. Allons-y!

10 populaire Franse meisjesnamen

De onderstaande 10 Franse meisjesnamen zijn zodanig populair in België dat ze de laatste 5 jaar in de top 30 van meest gekozen meisjesnamen in ons land staan. Ze werden stuk voor stuk meer dan 200 keer per jaar gekozen. Dat wil toch zeker al iets zeggen. Wij gingen eens na, welk verhaal of leuke betekenis er achter deze namen schuilgaat.

1. Emma
2. Marie
3. Charlotte
4. Manon
5. Camille
6. Chloé
7. Lucie
8. Juliette
9. Elise
10. Louise
unieke en populaire franse meisjesnamen

Emma
Deze topper staat als sinds 20 jaar in de top 5 van meest geliefde Franse meisjesnamen bij ons. Het is een mooie en speelse naam die je makkelijk kan uitspreken, schrijven en (niet onbelangrijk!) onthouden. Je zou kunnen zeggen, het is het volledige pakketje. De betekenis ‘alomvattend’ past er in dit geval ook zeer goed bij. Wij zijn alvast volledig weg van Emma. De naam is ook zo populair dat ze in zo goed als alle lijstjes voorkomt.

Marie
Marie is een lieve meisjesnaam die in quasi elke taal makkelijk uit te spreken is. Jullie kleine spruit zal dus overal graag gezien zijn. Het komt oorspronkelijk van Maria en draagt meerdere betekenissen, zoals o.a. schoon, bitterheid en druppel van de zee. Vooral deze laatste betekenis maakt deze naam toch wel bijzonder, ongeacht het feit dat je hem vaak tegenkomt.

Charlotte
Charlotte is een chique naam met vorstelijke afkomst. Het was de echtgenote van koning Lodewijk XI die deze naam als eerste droeg. Moest die echtgenote geweten hebben, dat haar naam vandaag de dag zo populair zou zijn bij ons, zou ze ongetwijfeld net zo trots zijn op jullie dochtertje als jullie.
Manon
Manon is verwant met de naam Marie en Maria. Het is volgens ons een lieve, zachte en vrolijke naam die past bij een opgewekt meisje met de meest sympathieke lach van de hele klas.

Camille
Camille, is dat niet die heerlijke kruidenthee? Jazeker. Maar op zijn Frans uitgesproken is het een van de meest geliefde meisjesnamen van België. Het betekent bovendien ‘zonnig, feestelijk’, wat perfect bij het zonnige karakter van de naam past.

Chloé
Chloé of Cloë is een populaire meisjesnaam die bij ons vooral veel in Brussel en Wallonië voorkomt. Het betekent ‘jonge scheut’, wat eigenlijk ook volledig bij jullie kleine spruit past, toch? Maar wacht maar wanneer die jonge scheutjes beginnen te groeien, want kleine kindjes blijven niet klein.

Lucie
Lucie of Lucy is een tedere en lieve meisjesnaam die perfect past bij creatieve, speelse meisjes met een tikkeltje eigenzinnigheid.

Juliette
Een eerder klassieke naam die best chique klinkt is Juliette. Het komt oorspronkelijk van de naam Julius en betekent ‘de jeugdige’ en ‘waardevol juweel’. Een betekenis die als geen ander bij een pasgeboren kindje pas vinden wij.

Elise
De bekende componist Beethoven wist waarom bij voor Elise componeerde. Deze mooie naam is de verkorte vorm van Elisabeth en hoort zich zo lieflijk, stijlvol en meisjesachtig aan. Een mooie Franse meisjesnaam die dus zeker niet in deze top 10 mag ontbreken.

Louise
Louise is een sportieve naam met een vrolijke, optimistische noot. Bij ons in België zal je het ook in combinaties zoals Ella-Louise, Emma-Louise en Louise-Marie terugvinden. Net zoals haar mannelijke tegenhanger Louis is deze naam ook zeer geliefd

Franse meisjesnaam inspiratie

10 schattige korte Franse meisjesnamen

Hou je het liever kort en bondig als het op de naam van jullie dochtertje aankomt? Dat kan natuurlijk ook. De onderstaande namen hebben maximaal 2 lettergrepen om uit te spreken en klinken heel romantisch. Misschien zit er wel iets voor jullie dochtertje tussen?

Belle
Zoé
Léa
Beau
Fleur
Jolie
Marthe
Lilou
Alice
Inès

Belle
Hebben jullie ook de film van Belle en het Beest gezien? Romantischer kan toch bijna niet … En de naam betekent letterlijk ‘mooi’. Een mooie naam voor een lief mooi klein meisje dat alle harten laat smelten.

Zoé
Een korte naam met karakter, grappig, sportief en met een gezonde portie wilskracht. Zoé of Zoë staat voor ‘leven’ en past perfect bij een pasgeboren baby’tje dat het leven tegemoet lacht.

Léa
Léa is een korte meisjesnaam die als sinds 2000 in de top 20 van meest gekozen meisjesnamen van België staat. Een klassieker die duidelijk gemaakt is om te blijven. Kort, speels en lief. Wie kan daaraan weerstaan?

Beau
Een mooie meisjesnaam die net als Belle ook ‘mooi’ betekent. Beau is een unisex naam die zowel voor jongens als voor meisjes gebruikt wordt. De Vlaamse variant ‘Bo’ komt bij ons ook veel voor.

Fleur
Een naam zo teder als de mooiste, meest kleurrijke en lekker ruikende bloem die er bestaat. Toegegeven, er gaat volgens ons ook niets boven de zoete, pure geur van een klein baby’tje.

Jolie
De Fransen houden van schoonheid, zoveel is duidelijk. Naast Beau en Belle wijst ook de naam Jolie naar de schoonheid en mooie dingen van het leven. Wij worden er alvast zeer vrolijk van.

Marthe
Marthe is een stijlvolle Franse meisjesnaam die bij ons af en toe wel eens voorkomt. Wij kwamen meerdere betekenissen tegen, waarvan ‘parel’ toch de mooiste is. Parels zijn net zo bijzonder en kostbaar als een pasgeboren kindje.

Lilou
Lilou is een sierlijke speelse naam met een zomers karakter. Het betekent ‘lelie’, wat symbool staat voor vrouwelijkheid, liefde en puurheid. Het is bovendien ook een koosnaampje voor de Franse naam Liliane.

Alice
Tijdloos en klassiek, net als het verhaal van Alice in Wonderland. De naam betekent ‘vriendelijk’. Een sympathieke naam dus die de laatste jaren trouw een plekje in de top 10 van meest geliefde meisjesnamen in België bezet heeft.

Inès
Een moderne en stijlvolle Franse meisjesnaam die ‘puur’ betekent en daarmee perfect alle kleine baby’tjes ter wereld beschrijft. Inès komt in België in de top 60 van meest populaire meisjesnamen voor, wat zeker geen slecht resultaat is.

goede korte franse meisjesnaam

10 unieke Franse meisjesnamen

Zijn jullie eerder op zoek naar een naam die niet zo populair is? Dan kan een van de volgende meisjesnamen misschien wel voor jullie zijn.

Oceane
Madelon
Ellinor
Chantel
Dorothee
Jaimee
Cerise
Aveline
Louve
Maelynn

 

Oceane
Oceane is een bijzondere naam die verwijst naar het diepe mysterieuze water van de grote oceaan, dat net zo fascinerend als de diepe fonkelende oogjes van je kleine baby is. Geef toe, er is toch niets schattiger dan die twee kleine fonkelende oogjes vol geluk, toch?

Madelon
De naam Madelon is verwant met Madeleine, de Franse variant van Magdalena. De naam klinkt heel schattig, modern en opgewekt. Een verborgen pareltje onder de Franse meisjesnamen als je het ons vraagt

Ellinor
Ellinor is een unieke Franse meisjesnaam die de afgelopen 25 jaar in België nog geen 30 keer gekozen werd. Ben je dus op zoek naar een unieke naam die niemand heeft? Dan is dit een goede optie. Ellinor betekent bovendien ‘licht’, ‘fakkel’ of ‘zonnestraal‘. Een naam om warm van te worden, zoveel is zeker.

Chantel
Een moderne, aparte meisjesnaam die je bij ons zelden hoort is Chantel. Het betekent ‘zang’ en ‘steen’. De afgelopen 25 jaar werden er slechts minder dan 10 baby’tjes met deze naam geboren. Je dochtertje zal dus zeker opvallen met zo een bijzondere naam. Zeker niet te verwarren met het meer gekende Chantal.

Dorothee
Even zeldzaam als Chantel is de naam Dorothee. Het is toch wel eerder een klassieke naam die zeer chique in de oren klinkt. Zoals je misschien kan vermoeden is het een variant op Dorothea, wat ‘geschenk van God’ betekent. Deze betekenis past volgens ons volledig bij het kleine mirakeltje dat jullie mogen verwelkomen.

Jaime(e)
J’aime j’aime la vie … Een bijzondere naam met een universele boodschap. Met deze naam behoort je dochtertje tot de weinige mensen (minder dan 10) met deze naam in België. Wij houden alvast van Jaime!

Cerise
Cerise is een schattige en speelse meisjesnaam die letterlijk ‘kers’ betekent. Een meisje met een naam zo zoet als een kers, dat maakt ons toch wel blij.

Aveline
Deze keer geen kers op de taart, maar wel een hazelnootje. Met deze schattige betekenis verdient Aveline een plaatsje in onze top 10 unieke Franse meisjesnamen. Speels, dromerig en romantisch, perfect voor een meisjesnaam.

Louve
Je zou kunnen zeggen dat Louve de Franse en vrouwelijke pendant van de Nederlandse naam Wolf is. Deze dieren zijn in ons land net zo uitzonderlijk als de naam Louve. Gedurfd, stoer, wild en ongetwijfeld een bijzondere meisjesnaam.

Maelynn
Een originele naam voor een speciaal meisje. Maelynn verwijst naar de maand mei. Maar het maakt niet uit wanneer je kindje geboren wordt, deze naam past altijd en wij vinden hem bijzonder mooi.

mooie franse babynaam meisje

Wil je nog meer bijzondere namen zien? Dan verwijzen we je graag door naar onze TOP 100 unieke meisjesnamen. Mooie meisjesnamen uit andere talen vind je op het overzicht van babynamen.

Ga je liever zelf aan de slag? Misschien is de babynaam-generator wel iets voor jou. Jij kiest de parameters en wij tonen jou honderden mogelijke namen. Zo wordt de zoektocht naar de perfecte meisjesnaam nog een stuk makkelijker!

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy