Home Baby productenOnderwegKinderwagen Review: Bugaboo Ant Kinderwagen

Review: Bugaboo Ant Kinderwagen

door Johan Deschrijver
609 views

Laatste update op 24 October 2021

Bugaboo Ant Kinderwagen

REVIEW

De Bugaboo Ant is een unieke kinderwagen die ideaal is voor mensen die op zoek zijn naar een lichte, compacte en opvouwbare kinderwagen. De Ant is geen volwaardige 3-in-1 kinderwagen. Het is ook niet geschikt voor in de bossen of velden te stappen. Dit is voornamelijk voor harde ondergronden en mensen met beperkte plaats. Deze kinderwagen is ongelooflijk compact en vormt zich om naar een makkelijk te vervoeren trolley.

Bugaboo ant opgevouwen

Deze kinderwagen is onze Nr 1 keuze van compacte kinderwagens. Lees meer in onze Top 5 ‘beste kinderwagens’.

Bugaboo Ant  – compacte & lichte kinderwagen

De Bugaboo Ant is DE keuze als je gaat voor een uiterst compacte kinderwagen. Neem je het openbaar vervoer, wil je op reis kunnen, of heb je een zeer kleine koffer. Het trolley formaat van Bugaboo biedt een uitzonderlijke optie.

Licht, compact én eenvoudig op te vouwen, dat zijn de belangrijkste eigenschappen van de Bugaboo Ant. Met een formaat van 55 x 38 x 23 cm in opgevouwen toestand beschikt hij over de perfecte afmetingen om mee te nemen op reis en is hij daarom ook door veel vliegtuigmaatschappijen goedgekeurd als handbagage.

Ondanks zijn kleine en compacte formaat kan je de Bugaboo Ant toch makkelijk naar je hand zetten. Hij beschikt over een verstelbare duwstang, een omkeerbare verstelbare stoel voor als je wil dat je kindje jou kan zien, en een unieke trolleystand. Zo kan je de kinderwagen vlotjes achter je heen trekken.

Bij veel zon kan je gebruik maken van de grote zonnekap. Als we naar de wielen kijken, zien we dat die eerder aan de kleine kant zijn. De extra veringen op elk wiel zorgen echter wel voor een comfortabele rit waarbij je toch nog soepel kan duwen en sturen. Iets minder comfortabel voor je kindje is dat je het zitje in de rijrichting niet plat in slaapmodus kan zetten waardoor hij/zij rechtop zal moeten slapen.

Bugaboo ant compacte kinderwagen
bugaboo ant kopen
bugaboo opgevouwen

Waarom de Bugaboo Ant kopen

1. Uiterst compact

Het grootste verkoopspunt van deze kinderwagen is het formaat. Er is geen enkel ander model dat even licht en compact als de Ant is, met daarbij dezelfde functionaliteiten. Ook het gebruikte materiaal is van hoge kwaliteit. In vergelijking met de Maxi Cosi Gia heb je hier meer kwaliteit, maar betaal je ook meer.

2. Makkelijk opvouwbaar

De grootte van een trolley. Je kan er gewoon mee op het vliegtuig alsof je met je valies op reis bent. En toch heb je nog voldoende opbergruimte eens je het model opengevouwen hebt. Bugaboo richt zich met dit model naar een specifieke gebruiker. Pas jij binnen dit profiel dan hoef je niet verder te zoeken. Deze kinderwagen weegt slechts 7,2 kg en is dus ook lichter dan de toegestane baggage.

3. Accessoires

Geloof het of niet, omdat het net zo compact is zorgen ze voor heel wat extra’s om dit toch een speciale volwaardige kinderwagen te maken. Hierbij denken ze vooral vooruit, aan jouw tweede kindje. Rekening houden met je plaats beperking bieden ze enkele toffe innovatieve manieren om beide kinderen op de kinderwagen te krijgen. Met een extra meerijdplankje heb je een optie om twee kinderen te vervoeren.

Bugaboo met accessoires

Compacte kinderwagen met voldoende opbergruimte

Ondanks zijn klein formaat beschikt de Bugaboo Ant wel over voldoende opbergruimte. Zo kan je tot wel 8 kg aan spullen kwijt. Dankzij de slimme opsplitsing kan je 3 kg in een vak onder de kinderwagen opbergen en nog eens 5 kg in het opbergvak aan de achterzijde. Deze is in opgeklapte toestand nog steeds te gebruiken, wat toch wel handig is voor eventuele documenten of persoonlijke spullen die je snel bij de hand wil hebben.

bugaboo ant vergelijkingen

Compact maar robuuste en veilige kinderwagen

Ondanks zijn 7,2 kg is hij toch wel heel robuust en kan hij een kindje met een gewicht tot 22 kg dragen. Het vijfpuntsharnas zorgt daarbij dat je kindje extra veilig in zijn stoeltje zit. Een mogelijk minpuntje is het ontbreken van een veiligheidsbeugel vooraan, die vooral op reis, in wachtrijen en tussen grote groepen mensen toch wel nog een extra zekerheid zou kunnen bieden.

Overige handige accessoires bij deze kinderwagen zijn een meerijdplankje voor een tweede kindje, een handige organizer, een regenkap, een transporttas en een cup holder (ook hier altijd eens dubbelchecken wat wel/niet in de prijs inbegrepen is).

bugaboo compact trolley

Een gelijkwaardige lichtgewicht in een lagere prijscategorie is de Hauck Sunny. Deze kinderwagen is zelfs nog iets lichter en is wel voorzien met een voorbumper en een parkeerrem voor extra controle en veiligheid tijdens de rit. Hij is eveneens zeer compact en makkelijk mee te nemen op reis.

Block Title

SPECS

NaamAnt kinderwagen
MerkBugaboo
Prijs€ 350
Gewicht (met stoel)7.2 kg
Uitgevouwen97x41x95
Opgevouwen55x38x23

Ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy