Home BabyBabynamen Unisex Babynamen

Unisex Babynamen

door Johan Deschrijver
237 views

TOP 20 - Unisex babynamen voor jongens en meisjes

Unisex babynamen zijn namen die zowel voor jongens als voor meisjes passen. Er zijn er heel wat, maar het hangt ook af van hoe open je staat voor zulke namen!

Zoeken naar een goede unisex babynaam dat voor zowel een jongen als een meisje kan gelden is niet makkelijk. Gebruik deze lijst als bron van inspiratie voor unisex babynamen.

Tegenwoordig is het allemaal zeer makkelijk geworden. Na de NIPT test weet je het geslacht en kan je beginnen zoeken naar een naam. Vroeger was dit heel wat moeilijker en kon een naam pas gekozen worden wanneer de baby geboren was en het geslacht duidelijk was.

unisex babynaam voor meisje

Wat sommige mensen niet beseffen is dat het geslacht soms geheim gehouden wordt. Sommige koppels willen het geslacht niet weten of willen het geheim houden tot de geboorte. Een goede unisex babynaam is in dit geval een uitstekende oplossing. Zolang je een ietsofwat open gedachten hebt zijn er heel wat namen die als unisex babynamen beschreven kunnen worden. De nadruk of intonatie kan ook van belang zijn bij het gebruik van de naam.

Unisex babynamen, of genderneutrale namen (…) zijn er in overvloed. Alles hangt af van interpretatie. Ook lijsten zijn er genoeg, we kwamen er echt veel tegen. Toch is het altijd makkelijker om deze unisex babynamen even te curreren en er de beste uit te kiezen. Hier is onze top 20 favoriete unisex babynamen.

TOP 20 Favoriete Unisex babynamen

Alex Billie Maty
Robin Danny Niki
Charly Floor Jaime
Finn Fran Quin
Val Yael Gael
Geert Pascal Sasha
Kai Ezra Io / Ijo
unisex naam voor jongen

Tot zover onze lijst van unisex babynamen. Heb je nog steeds geen top 5 kunnen samenstellen dan kan je verder duiken in de statistieken van de Belgische overheid om inspiratie op te doen. Via deze link krijg je toegang tot alle data van 1995.

Probeer ook onze babygenerator uit. Deze zoekt namen uit een database van tienduizenden namen, uiteraard zitten hier ook mooie en unieke unisex babynamen bij.

Ook interessant

Laat een Comment

* Door dit formulier in te vullen ga ik akkoord met het opslaan en beheren van deze data door de eigenaars van de website.

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door de website te bezoeken ga je akkoord met de voorwaarden. Ga je niet akkoord dan kan je de opt-out'en. Aanvaarden Meer lezen

Privacy & Cookies Policy