Home Ouders HetKinderHuis Tools
door Sanne

HetKinderhuis – Handige tools

Het leven is gewoonweg makkelijker met een handige set lijstjes en checklists. HetKinderhuis verzameld voorbeeldlijsten, checklists en andere tools dat ouders op weg kunnen helpen. Op deze pagina kan je al deze lijstjes terugvinden.

HetKinderhuis Checklists

Een checklist, ook al is het Engels het spreekt voor zich. Hier vind je al onze checklists terug. Zet maar een bookmark, want hoewel je ze misschien nu niet nodig hebt zal je ze willen terugvinden eens je zover bent. Ga je voor de eerste keer op vakantie met een baby dan moet je voorbereidt zijn. Er zijn drie soorten mensen; zij die veel te veel meenemen – die dat alles vergeten zijn – en de mensen dat een handige checklist hebben en toch wat genieten van hun vakantie.

HetKinderhuis verzamelt zoveel mogelijk checklists. Heb je er zelf één dan mag je ons altijd contacteren om deze aan te melden! Hieronder zie je alle huidige checklists dat wij opgesteld hebben:

HetKinderhuis Voorbeeldlijsten

De enige reden waarom deze pagina bestaat is omdat we weten dat het opstellen van een geboortelijst (of andere kinderlijsten) een lastige taak kan zijn. Het is meestal de eerste keer, je weet niet goed wat kiezen en de tijd is redelijk beperkt door de geboortedatum die steeds dichterbij schuift. Voorbeelden zijn de oplossing. Iets om wat extra inspiratie op te doen.

Het kan ook zijn dat je een bepaald thema voor ogen hebt. Tegenwoordig zijn walvissen zeer ‘in’ voor baby’s. Kleding met walvissen op, knuffels, dekentjes, … Of misschien ben je een grote fan van Boho interieur, of moet alles van hout gemaakt zijn. Voorbeeldlijsten zijn inspiratie voor zulke zoektochten. Soms is het ook iets simpel, en wil jij enkel duurzame producten op je geboortelijst. Heb je een tweeling, dan ziet een geboortelijst er ook plots anders uit. Hieronder vind je al onze voorbeeldlijsten terug. Zelf ééntje opstellen? Stuur ons een mailtje en we gaan samen aan de slag.